ΣΤΗ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΣΤΗ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

15/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
185
αναλυτικά

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΟΥΦΛΙ - ΞΑΝΘΗ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΩΓΗΣ - ΜΑΡΩΝΕΙΑ - ΚΑΒΑΛΑ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, φθάνουμε στην περιοχή της Λάρισας, στάση, προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ παρακάμπτουμε τη Θεσ/νικη και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

 

2Η ΗΜΕΡΑ: Σήμερα θα γνωρίσουμε το βορειοανατολικό άκρο της πατρίδας μας. Πρωινό και περιήγηση στον ακριτικό νομό του ΕΒΡΟΥ. Θα προσπεράσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να φθάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, (ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ) θα φθάσουμε στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΙΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από το διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569 - 1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, με στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

 

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στη ΜΑΡΩΝΕΙΑ, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ίσμαρος, περιτριγυρισμένη από καταπράσινα τοπία, αμπελώνες, λιόδεντρα και περιβόλια. Το χωριό διατηρεί μεγάλο μέρος από την αρχιτεκτονική του ταυτότητα, καθώς διασώζονται είτε αναπαλαιωμένα, είτε αφημένα στη φθορά του χρόνου πολλά από τα παλιά σπίτια. Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η βρύση, αλλά και τα πυκνόφυλλα πλατάνια που σκιάζουν τα καφενεδάκια και τις ψησταριές που υπάρχουν ολόγυρα. Ξεχωριστές και οι εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη και της Παναγίας, που όχι μόνο βρίσκονται δίπλα - δίπλα, αλλά μοιράζονται και το ίδιο καμπαναριό. Λίγο αργότερα θα φτάσουμε στην παραλία της ΑΡΩΓΗΣ, μία από τις πιο 'γοητευτικές παραλίες' της Θράκης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε. Συνεχίζουμε με τη νότια ακτογραμμή της περιοχή και τη λιμνοθάλασσα του ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ για να καταλήξουμε στην πόλη της ΞΑΝΘΗΣ. Επίσκεψη, περίπατοι γνωριμίας στην παλιά πόλη και επιστροφή στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

 

4Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με τη διαδρομή μας να περνά από την πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ και την παραλία ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, όπου θα έχουμε ανάλογες στάσεις. Στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ η τελευταία μας στάση σε καφέ της εθνικής οδού, πριν φθάσουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
Anatolia 3* 185€ 165€ 245€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

  • *Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία «ΑΝΑΤΟLIA» 3* στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
  • *Ημιδιατροφή (3 πρωινά, 3 δείπνα).
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Φόρος διαμονής.
  • *Φ.Π.Α.
  •  
Start your journey