στην Ρόδο & στην Νίσυρο με group

στην Ρόδο & στην Νίσυρο με group

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

1/9 ● 22/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
399
αναλυτικά

ΡΟΔΟΣ - ΝΙΣΗΡΟΣ
Start your journey

1ηΜΕΡΑ
Αθήνα - Ρόδος - Πεταλούδες - Πόλη Ρόδου

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για Ρόδο. Άφιξη και επίσκεψη στον συγκλονιστικό βιότοπο των Πεταλούδων! Περίπατος δίπλα σε λιµνούλες µε νούφαρα, σκιερά µονοπάτια, ξύλινα γεφυράκια, κελαριστά ρυάκια αλλά και µικρούς καταρράκτες. Αµέτρητα δέντρα, πλατάνια, σχίνα, κουµαριές, µυρτιές, κισσοί κ.α. συνθέτουν µια τροπική µαγεία προσφέροντας δροσιά, υγρασία και τροφή στις πορτοκαλοκόκκινες νυχτοπεταλούδες. Θα συνεχίσουµε για γνωριµία µε τα αξιοθέατα στη µεσαιωνική πόλη της Ρόδου αρχίζοντας από το λόφο του Μόντε Σµίθ µε την πανοραµική θέα. Περίπατος στα δροµάκια, το παλιό λιµάνι και το Κάστρο των Ιπποτών. Χρόνος για γεύµα και κατευθυνόµαστε για το πολυτελές RODOS PALACE LUXURY RESORT 5* Lux στην Ιξιά. Εγκατάσταση σε δωµάτια µε θέα θάλασσα και το βράδυ δείπνο µπουφέ.


2ηΜΕΡΑ
Επτά Πηγές - Λίνδος - Μονή Τσαµπίκας - Καλλιθέα

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχώρηση για µία υπέροχη διαδροµή στις Ανατολικές ακτές του νησιού. Στάση στον “κρυφό παράδεισο της Ρόδου”, τις Επτά Πηγές. Ένα καταφύγιο δροσιάς και ξεκούρασης για τους περιηγητές του νησιού, στην αγκαλιά των πλατανιών και των πεύκων, συντροφιά µε τα κελαρύσµατα πουλιών δίπλα στα τρεχούµενα νερά. Συνεχίζουµε για την Αιγαιοπελαγίτικη Λίνδο µε τα ολόλευκα σπιτάκια, τα γραφικά πλακόστρωτα και την Ακρόπολη να δεσπόζει ψηλά πάνω στον βράχο (έξοδα ατοµικά). Επιστρέφοντας θα προσκυνήσουµε στη Μονή της Παναγίας της Τσαµπίκας, ενώ τελευταίος µας σταθµός για απογευµατινό καφέ θα είναι στις εντυπωσιακά ανακαινισµένες Θέρµες της Καλλιθέας (έξοδα ατοµικά). Το βράδυ δείπνο µπουφέ.


3ηΜΕΡΑ
Προαιρετική κρουαζιέρα στη Σύµη - Πανορµίτη

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και ηµέρα ελεύθερη στις ανέσεις του ξενοδοχείου. Για όσους επιθυµούν προαιρετική ολοήµερη κρουαζιέρα (έξοδα ατοµικά), από το λιµάνι της Ρόδου στην πανέµορφη Σύµη µε τα χαρακτηριστικά νεοκλασικά  και τις ατέλειωτες σκάλες που γεµίζουν τα κενά µεταξύ τους. Η Σύµη έχει παραµείνει άθικτη στο χρόνο, κρατώντας φυσική οµορφιά σε πρότυπο δωδεκανησιακό στυλ. Κρυστάλλινη θάλασσα, φρέσκο ψάρι και φιλοξενία των ντόπιων που σκλαβώνει τον επισκέπτη. Στα νοτιοδυτικά, θα επισκεφτούµε επίσης την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορµίτη, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Το µοναστήρι “γεµίζει” το φυσικό λιµανάκι µε το επιβλητικό καµπαναριό και τα αµέτρητα κελιά. Επιστροφή το απόγευµα στη Ρόδο και το βράδυ δείπνο µπουφέ.


4ηΜΕΡΑ
Ολοήµερη κρουαζιέρα 25/8 & 1/9 στη Νίσυρο, 22/9 Καστελόριζο

Πλούσιο πρόγευµα µπουφέ, µεταφορά στο λιµάνι της Ρόδου και επιβίβαση στο πλοίο που θα µας µεταφέρει (8:30-11:20) µέσω Χάλκης και Τήλου στη Νίσυρο, το νησί του ηφαιστείου και της χαλάρωσης!..  Υπέροχος οικισµός µε στενά δροµάκια και όµορφα σπίτια. Θα δούµε το δηµαρχείο, την χαρακτηριστική πλατεία Δελφινιών µε τα ψηφιδωτά, την πλατεία της Ηλικιωµένης µε το καφενείο του Αντρίκου “Βάρδα στεναχώρια”, το αρχαιολογικό µουσείο (έξοδα ατοµικά) µε τα πολλά στοιχεία για το αρχαίο τείχος (Παλαιόκαστρο) και την ιστορία της Νισύρου. Πάνω από το Μανδράκι βρίσκεται ο λόφος µε το κάστρο, το µοναστήρι της Παναγιάς Πυλιανής και την ατελείωτη θέα! Για όσους επιθυµούν (έξοδα ατοµικά) µετάβαση στον κρατήρα του διάσηµου ηφαιστείου. Αργότερα να δοκιµάστε σίγουρα κανελλάδα, σουµάδα, σάψυχο (απόσταγµα από δεντρολίβανο), ενώ από τοπικές σπεσιαλιτέ αξίζει κανείς να γευτεί την πιτχιά (ρεβυθοκεφτέδες) και µπουκουνιές (κρέας µαγειρεµένο σε λίπος) και φυσικά φρέσκα ψάρια. Αναχώρηση 15:50 για Ρόδο όπου άφιξη το απόγευµα 18:30. Επιστροφή και δείπνο µπουφέ.

Καστελόριζο Αναχ: 9:00 άφιξη10:20. Το αρχαίο όνοµα του νησιού είναι Μεγίστη και το οφείλει στον οικιστή Μεγιστέα, ενώ την ονοµασία Καστελόριζο την πήρε την εποχή των Σταυροφόρων (Καστέλο Ρόσο), από τους κόκκινους βράχους στους οποίους χτίστηκε το, ερειπωµένο πια, κάστρο. Θα περπατήσουµε στον διατηρητέο οικισµό κατά µήκος της προκυµαίας όπου θα µας εντυπωσιάσουν τα παραδοσιακά βαµµένα δίπατα και τρίπατα αρχοντικά. Θα θαυµάσουµε το κτίριο της Σαντραπείου Αστικής Σχολής (1903) η αρχιτεκτονική του οποίου βασίστηκε στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και η πρόσοψη του αποτελεί αντίγραφο του. Σήµερα στεγάζει το Δηµοτικό, το Γυµνάσιο και το Λύκειο του νησιού. Δίπλα του, ο Μητροπολιτικός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης (1835), µε τον οποίο συνδέεται µε µία µοναδικής τέχνης βοτσαλωτή ασπρόµαυρη αυλή. Θα ανηφορίσουµε για τον λαξευµένο στους πρόποδες του Κάστρου Λυκιακό Τάφο του 4ου αι. π.Χ και το Αρχαιολογικό & Λαογραφικό Μουσείο (έξοδα ατοµικά) στη δυτική απόληξη του Κάστρου του Αγ. Νικολάου, (όπως φαίνεται από το σχήµα και τη δοµή του) πάνω από το αναπαλαιωµένο τζαµί. Χρόνος για γεύµα και αναχώρηση 15:30 για Ρόδο όπου άφιξη το απόγευµα 17:50. Επιστροφή και δείπνο µπουφέ.


5ηΜΕΡΑ
Πόλη Ρόδου - Φιλέρηµος - Αθήνα.

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και χρόνος µέχρι το µεσηµέρι στις πολυτελείς ανέσεις του συγκροτήµατος. Αναχωρούµε µε τις αποσκευές µας για την πόλη της Ρόδου όπου χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία σουβενίρ. Αργότερα κατευθυνόµενοι προς το αεροδρόµιο, ανάβαση στην Φιλέρηµο µε τα πλουµιστά παγώνια έξω από το ναό της Παναγίας του 14ου αι. και τον δρόµο του Γολγοθά που καταλήγει στον τεράστιο σταυρό µε την µαγευτική θέα στο νησί και το Αιγαίο! Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Start your journey