Σκανδιναβικές Πόλεις-Λιμάνια της Βαλτικής

Σκανδιναβικές Πόλεις-Λιμάνια της Βαλτικής

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

26/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
795
αναλυτικά

Ελσίνκι (Ταλίν) - Στοκχόλμη - Κοπεγχάγη
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Ελσίνκι, Ξενάγηση, Κάστρο Σουομενλίνα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Ελσίνκι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό μουσείο, το πάρκο Σιμπέλιους και την περίφημη "Εκκλησία των Βράχων", που είναι σκαλισμένη μέσα στον γρανίτη, έχει εξαιρετική ακουστική και υποβάλλει τον επισκέπτη με το παιχνίδισμα φωτός και σκιάς. Αφού περιδιαβούμε στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης, θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να μεταβούμε στο επιβλητικό "Κάστρο της Φινλανδίας", το Σουομενλίνα, ένα θαλάσσιο φρούριο που αποτελούσε τμήμα της οχυρωματικής γραμμής της χώρας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική. Από το 1991 έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Ελσίνκι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC GRAND MARINA N 4* . Διανυκτέρευση.  

 

 

 

2η μέρα: Ελσίνκι, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετική εκδρομή στο Ταλίν

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επίσης, σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν (2 ώρες με το γρήγορο καράβι, έξοδα ατομικά). Φθάνοντας, αρχίζουμε την ξενάγησή μας στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας από το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ, που σχεδίασε ο Μεγάλος Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη. Αφού θαυμάσουμε το μπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορό τους/σήμερα μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης, συνεχίζουμε προς το Song Festival Grounds, έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου. Φθάνουμε στον λόφο Τουμπέα για να δούμε το κτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο, το οποίο η Μεγάλη Αικατερίνη μετέτρεψε σε παλάτι (νυν Κοινοβούλιο), τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα και τον μεγαλοπρεπή ρωσικό Ορθόδοξο ναό. Κατηφορίζουμε πεζοί προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης, ένα "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή με το καράβι στο Ελσίνκι.

 

 

 

3η μέρα: Ελσίνκι - Στοκχόλμη  (Εν πλω)

Επιβίβαση στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Tallink Silja με προορισμό την εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, που είναι κτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια. Δείπνο εν πλω. Διανυκτέρευση. 

 

 

 

4η μέρα: Στοκχόλμη, Ξενάγηση

Αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στη Στοκχόλμη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μουσείο Βάσα (έξοδα ατομικά) και θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη με το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό. Ακολουθεί το μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και τον εμπνευστή του Άλφρεντ Νόμπελ (έξοδα ατομικά). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* . Το απόγευμα μπορείτε προαιρετικά να επισκεφθείτε το τεράστιο υπαίθριο μουσείο Σκάνσεν με τον ζωολογικό του κήπο (έξοδα ατομικά).  

 

 

 

5η μέρα: Στοκχόλμη - Κοπεγχάγη 

Ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρησή μας για το αεροδρόμιο και την πτήση μας προς Κοπεγχάγη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, την Όπερα, το άγαλμα του βασιλιά Φρειδερίκου Ε΄, το σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κ.ά. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο κεχριμπαριού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο FIRST MAYFAIR 4* . Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το διάσημο θεματικό πάρκο Τίβολι (έξοδα ατομικά).

 

 

 

6η μέρα: Κοπεγχάγη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για να περπατήσετε στον περίφημο πεζόδρομο Στρόγκετ (Stroget), από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή ένα από τα περίεργα αξιοθέατα της πόλης, την αυτόνομη κοινότητα Christiania. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

Σημειώσεις: • Η διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο συνεπάγεται και μονόκλινη καμπίνα • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

 

Start your journey