ΣΙΚΕΛΙΑ – MAGNA GRECIA

ΣΙΚΕΛΙΑ – MAGNA GRECIA

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

14/4 ● 28/4 ● 2/6 ● 24/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
639
αναλυτικά

Ιταλία

ΜΠΑΡΙ - ΤΑΡΑΝΑΣ - ΡΗΓΙΟ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΛΕΤΣΕ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Πάτρα/πλοίο

Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο για το ταξίδι μας προς το Μπάρι.

 

2η μέρα: Μπάρι - Τάραντας - Ρήγιο

Άφιξη στην Ιταλία και άμεση αναχώρηση για την Νότια Ιταλία, με προορισμό μας το Ρήγιο. Πρώτη μας στάση το ιστορικό κέντρο του Τάραντα, της μοναδικής πόλης που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ από τους Σπαρτιάτες. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* . Δείπνο.

 

3η μέρα: Ρήγιο - Κεφαλού - Παλέρμο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Παλέρμο. θα διασχίσουμε με το τοπικό φέρρυ τα στενά της Μεσσήνης, την Σκύλλα και την Χάρυβδη των ομηρικών επών. Πρώτη μας στάση το παραθεριστικό θέρετρο της Κεφαλού. Συνεχίζουμε προς την πρωτεύουσα της Σικελίας, για να γνωρίσουμε το όμορφο Παλέρμο όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο και τη Μαρτοράνα.. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* . Δείπνο.

 

4η μέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας - Κατάνια

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική “Κοιλάδα των Ναών” του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την “Ιερά Οδό” της αρχαίας πόλης και θα “ακουμπήσουμε” τους ναούς της Ηρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός. Συνεχίζουμε για την όμορφη Κατάνια. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* . Δείπνο.

 

5η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες - Ταορμίνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τις Συρακούσες! Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό πάρκο της, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία της. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας κατευθυνόμαστε στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας, όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Επιστροφή στη Κατάνια. Δείπνο.

 

6η μέρα: Κατάνια - Λέτσε

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μεσσήνα όπου με τοπικό φέρρυ περνάμε στη Villa San Giovanni και συνεχίζουμε για το Λέτσε οδικώς. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο  4*. Δείπνο.

 

7η μέρα: Λέτσε - Αλμπερομπέλο - Μπάρι

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια σύντομη περιήγηση στη πόλη του Λέτσε που την αποκαλούν “Φλωρεντία του Νότου”. Αναχώρηση για το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του Αλμπερομπέλλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τoν απόπλου.

 

8η μέρα: Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Start your journey