ΣΙΚΕΛΙΑ

ΣΙΚΕΛΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

30/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
385
αναλυτικά

Ιταλία

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΙΤΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Κατάνια – Συρακούσες    

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN για τη Κατάνια . Άφιξη και αναχώρηση για τις Συρακούσες Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό της πάρκο, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας κατευθυνόμαστε στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το μικρό νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Ελεύθερος χρόνος , επιστροφή στη Κατάνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH CENTRO 4* ( www.nh-hotels.com ) ή παρόμοιο.

 

2η μέρα: Εκδρομή Ταορμίνα – Αίτνα 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας , όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.  Στη συνέχεια για το γνωστό ηφαίστειο της Αίτνα,το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη ,που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Βεζούβιο.(ύψος 3.350 μέτρα). Η ονομασία Αίτνα λέγεται ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει «καίγομαι».  

 

3η μέρα: …κοιλάδα Ναών Ακράγαντας 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την "Ιερά Οδό" της αρχαίας πόλης και θα "ακουμπήσουμε" τους ναούς της Ηρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός.

 

4η μέρα: Κατάνια – Αθήνα  

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα .

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 

 

Flight:

Start your journey