Σικελία - Μεγάλη Ελλάδα

Σικελία - Μεγάλη Ελλάδα

Γιατι να πάτε: 
Οι πιο ενημερωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου την συνιστούν ανεπιφύλακτα ως τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι «ψαγμένοι» ταξιδιώτες την τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο με την παρουσία τους. Γιατί, η Σικελία της Μαφίας, των ηφαιστείων και του μεσογειακού ταμπεραμέντου είναι ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο καυτό όσο και η πύρινη λάβα της Αίτνας.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

24/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
595
αναλυτικά

Αλμπερομπέλο – Ματέρα - Ρήγιο - Μεσσήνη – Κεφαλού – Μονρεάλε – Παλέρμο - Ακράγαντας – Κατάνια - Ταορμίνα – Λέτσε - Ελληνόφωνα χωριά
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα – πλοίο

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν για Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μπάρι.

2η ημέρα: Μπάρι – Αλμπερομπέλο – Ματέρα – Ρήγιο

Από το ιταλικό λιμάνι ταξιδεύουμε για το Αλμπερομπέλο, γνωστό για τα στρογγυλά σπίτια με τις τρουλωτές σκεπές. Συνεχίζουμε για την πόλη Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή.  Τελευταίος σταθμός μας το Ρήγιο της Καλαβρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρήγιο - Μεσσήνη – Κεφαλού – Μονρεάλε – Παλέρμο  

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στην Μεσσήνα, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείτε παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε προς το Παλέρμο διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην χαρακτηριστική Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο. Επισκεπτόμαστε το γειτονικό Μονρεάλε με τον υπέροχο καθεδρικό ναό και τα ψηφιδωτά του. Άφιξη στην πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας – Κατάνια

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Ακράγαντα όπου θα ξεναγηθούμε στην ≪κοιλάδα των Ναών≫ -το συγκρότημα των ναών της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ολυμπίου Διός. Η μέρα θα τελειώσει με περιήγηση της ιστορικής και ενδιαφέρουσας Κατάνιας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Συρακούσες – Ταορμίνα - Μεσσήνη

Περιήγηση σε μία ακόμα σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας τις Συρακούσες - αρχαίο θέατρο, σπηλιά του Κύκλωπα, νησί της Ορτυγίας. Επίσκεψη στην Ταορμίνα, μεσαιωνική πόλη με επιβλητική θέα του ηφαιστείου της Αίτνας. Καταλήγουμε στη Μεσσήνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μεσσήνη – Λέτσε

Αναχώρηση από τη Μεσσήνη και πορεία για το Λέτσε για να γνωρίσουμε ένα από τα κέντρα ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού -θα δούμε ανάμεσα στα άλλα και το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τον Καθεδρικό ναό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ελληνόφωνα χωριά – Μπάρι

Περιήγηση στο Ελληνόφωνο χωριό Στερνατία και περνάμε από το Καλημέρα. Στη συνέχεια άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.

8η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα, αναχώρηση για Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα - Μπάρι – Πάτρα  σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
 • Εισιτήρια πλοίου από/προς Σικελία
 • 5 διανυκτερεύσεις στη Σικελία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*  (1 στο Ρήγιο, 1 στο Παλέρμο, 1 νύχτα στη Κατάνια, 1 νύχτα στη Μεσσήνη (ενδέχεται να γίνει στη Κατάνια) και 1 στο Λέτσε ως πρόγραμμα
 • Εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της Panolympia
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στα ξενοδοχεία, όχι στο πλοίο)
 • Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα και τις Συρακούσες
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Checkpoint 20€  
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων 3-5€ κατ’ άτομο τη μέρα, πληρωμή επί τόπου.
Start your journey