ΣΕΡΒΙΑ

ΣΕΡΒΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

5/7 ● 12/7 ● 19/7 ● 26/7 ● 2/8 ● 9/8 ● 16/8 ● 23/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
635
αναλυτικά

Βελιγράδι - Νόβισαντ - Τόπολα - Κράλιεβο - Μοναστήρι Ζίτσας - Πύργος Άβαλα
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι (περιπατητική ξενάγηση)


Αναχώρηση από Λάρνακα για το Βελιγράδι. ΄Αφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο, άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διασχίζοντας την πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε την πλατεία δημοκρατίας και το σιντριβάνι, θα θαυμάσουμε αρκετά παλαιά κτήρια, πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα σας κεράσουμε καφέ σε κοντινή καφετέρια και ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο. Το φρούριο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση, έχοντας μεγάλη σημασία ή ύπαρξη του στους αιώνες. Θα περάσουμε τη κύρια πύλη για να δούμε από ψηλά την φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Βγαίνοντας από το Καλεμεγκτάν και τελειώνοντας το περίπατο μας, μπορείτε προαιρετικά να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο στο ελεύθερο απόγευμα σας. Δείπνο.

 

2η μέρα: Βελιγράδι (πανοραμική ξενάγηση) & Μίνι κρουαζιέρα το ποταμό Σαβα & Δούναβη  


Πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινά με μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη όπου θα απολαύσουμε τη θέα του Νέου και παλιού Βελιγραδίου από μια διαφορετική ματιά. Ακολούθως με το λεωφορείο θα δούμε πανοραμικά τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από ένα πυλώνα στο κέντρο, μεγαλύτερος σε μέγεθος στο κόσμο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο όπου και θα επισκεφθούμε το μουσείο (προαιρετικά) καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζουμε προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, μια εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Ακολούθως θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στις όχθες του ποταμού Δούναβη στη περιοχή Ζέμουν, περιοχή με επιρροή από την Αυστροουγγαρία. Ακολουθεί δείπνο σε ταβέρνα και μετά θα σας πάμε στο μεγαλύτερο καζίνο της πόλης για να δοκιμάσετε την τύχη σας ή για ποτό (προαιρετικό) σε μπαράκι στον ποταμό Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.


        
3η μέρα: Βελιγράδι – Ψώνια στο κέντρο – Δείπνο στη Σκαντάρλια


Πρόγευμα με μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να κάνετε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο σας. Εμείς θα σας πάμε σε τοπικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ θα περπατήσουμε προς την περιοχή Σκαντάρλια, την Μποέμικη περιοχή του Βελιγραδίου που θα σας ενθουσιάσει με τα γραφικά δρομάκια και τις μουσικές ευωδίες και τα παραδοσιακά εστιατόρια. Θα απολαύσουμε το δείπνο μας μετά μουσικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

     

4η μέρα: Βελιγράδι-Φρούσκα Γκόρα-Σρέμσκι Κάρλοβτσι-Οινοποιείο & Μουσείο Μελισσοκομίας-ΝόβιΣαντ


Πρόγευμα και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας. Πρώτος μας σταθμός στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πολλά μοναστήρια. Συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 7 διαφορετικά είδη κρασιών και 3 διαφορετικά είδη μελιών. Επόμενος σταθμός μας είναι στο φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη πόλη ΝόβιΣαντ όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Στη επιστροφή μας θα σταματήσουμε σε Outlet για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας & Δείπνο.

     

5η μέρα: Βελιγράδι - Τοπόλα - Κρακουγιεβατς - Μουσείο Σουμαρίτσα - Κράλιεβο                                             

Πρόγευμα και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το Κράλιεβο προς το Νότιο μέρος της Σερβίας. Πρώτος μας σταθμός στην κωμόπολη Τοπόλα, ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Σέρβων, αφού από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση εναντίων των Τούρκων από τον ηγέτη των Σέρβων Καραγιώργη. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα πανέμορφα ψηφιδωτά, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου, το Κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας και το Βασιλικό μουσείο οινοποιίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα περάσουμε από την βιομηχανούπολη του Κρακουγιεβατς, πόλη κατασκευής των όπλων Ζάσταβα και των αυτοκινήτων Yugo. Χρόνος για ελαφρύ γεύμα (προαιρετικό). Θα επισκεφθούμε το μουσείο Σουμάριτσα (προαιρετικά) αλλά και πάρκο μνήμης θυμάτων του Β Παγκοσμίου πολέμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Στο ελεύθερο χρόνο σας περπατήστε στο κέντρο της πόλης με τα μικρά καταστήματα και απολαύστε το καφέ σας σε μια από τις πολλές καφετέριες. Δείπνο.

 

6η μέρα: Κράλιεβο - Μοναστήρι Ζίτσας - Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια - Κράλιεβο 


Σήμερα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά Βυζαντινά Μοναστήρια της Σερβίας, το Μοναστήρι της Ζίτσας. Εδώ έχουν στεφθεί επτά Σέρβοι βασιλιάδες του Μεσαίωνα. Συνεχίζουμε για την Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια, μια από τις ωραιότερες στα Βαλκάνια. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια που υπάρχουν στα πάρκα. Χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας στις γύρω καφετέριες. Θα πάρουμε το μικρό τρενάκι που περνά παράλληλα με τον πεζόδρομο για μια βόλτα. Εδώ τα ζευγάρια μπορούν να ενώσουν την αγάπη τους με τις κλειδωνιές στο γεφύρι της αγάπης και να διαβάσουν την ιστορία του εθίμου που έχει σχέση με την Ελλάδα. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Δείπνο.

 

7η μέρα: Κράλιεβο - Πύργος Αβαλα - Βελιγράδι - Πολυκατάστημα - Αθήνα


Πρωινό ελεύθερο. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το Βελιγράδι. Θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα, όπου θα θαυμάσουμε το φυσικό περιβάλλον, θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Ήρωα και στη συνέχεια θα δούμε το Βελιγράδι από τον ομώνυμο Πύργο. Θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στο Νέο Βελιγράδι όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε κάποια ψώνια, για καφέ, ξεκούραση ή και ένα ελαφρύ δείπνο(προαιρετικό). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής.

Start your journey