ΣΕΡΒΙΑ

ΣΕΡΒΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

12/8 ● 19/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
525
αναλυτικά

Σερβία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι, περιήγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, απλωμένο στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη  με ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κάνεναν επισκέπτη αδιάφορο απο την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουμε περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, διασχίζοντας τη  κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, βλέποντας τη πλατεία Δημοκρατίας και το σιντριβάνι αρκετά παλαιά κτήρια, Πανεπιστημιακές σχολές πριν καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Σε κοντινό café θα σας απολαύσουμε καφέ, προσφορά του γραφείου μας & ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, το οποίο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο από ψηλά με τη φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα, όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Τέλος, βγαίνοντας από το Καλεμεγκτάν μπορείτε προαιρετικά (κόστος ατομικό) να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή & δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας αν επιθυμείτε επιλέξτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο ή να απολαύσετε το ποτό σας με μουσική στην περιοχή Σκαντάρλια, περιοχή που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας.

 

2η μέρα: Βελιγράδι, πανοραμική ξενάγηση & μίνι κρουαζιέρα

Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε τον ποταμό Σάββα για το Νέο Βελιγράδι, όπου θα δούμε την μοντέρνα πόλη του Νέου Βελιγραδίου και τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από το μεγαλύτερο στο κόσμο πυλώνα στο κέντρο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο, όπου θα μπορούμε (προαιρετικά) να επισκεφθούμε το μουσείο καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτίρια - αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999 -  της Βουλής, της Κυβέρνησης και του Δημαρχείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα, ξεκινώντας από το Νέο Βελιγράδι προς το Παλαιό θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πρωτεύουσα εν πλω. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Βελιγράδι - Άντα Τσιγκάνλια

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Προτείνουμε να κάνετε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο σας ή να κάνετε τα ψώνια σας από τον πεζόδρομο της Κνεζ Μιχαήλοβα.  Μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούμε την περιοχή Άντα Τσιγκάνλια, παρόχθια του ποταμού Σάββα, για να θαυμάσουμε την περιοχή διασχίζοντας την με τρένο. Χρόνος διαθέσιμος για να απολαύσετε το καφέ/ποτό σας σε μια από τις καφετέριες ή τα μπαράκια της περιοχής. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε το μπάνιο σας στις όχθες του ποταμού (κατάλληλη περιοχή για μπάνιο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Βελιγράδι - Μοναστήρι Χόποβο - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Οινοποιείο και Μουσείο Μελισσοκομίας - Νόβισαντ

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας. Πρώτος μας σταθμός το Μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτίρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Θα επισκεφτούμε τοπικό οινοποιείο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε 7 διαφορετικά είδη κρασιών και 3 διαφορετικά είδη μελιών. Επόμενος σταθμός μας είναι στο φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, πριν φτάσουμε στην όμορφη πόλη Νόβισαντ, όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας & δείπνο.

 

5η μέρα: Βελιγράδι - Βουνό Άβαλα - Τοπόλα - Κράλιεβο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κράλιεβο. Περνώντας από το βουνό Άβαλα, θα θαυμάσουμε το φυσικό περιβάλλον, θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου ήρωα και θα απολαύσουμε από ψηλά την πόλη του Βελιγραδίου από τον ομώνυμο πύργο Άβαλα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τον νότο, αφού προηγουμένως σταματήσουμε στην κωμόπολη Τοπόλα, ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Σέρβων, όπου εδώ ξεκίνησε η επανάσταση εναντίων των Τούρκων από τον ηγέτη των Σέρβων Καραγιώργη. Στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, θα σταθούμε να δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα πανέμορφα ψηφιδωτά, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου, το Κονάκι του Καραγεώργη Σερβίας και το Βασιλικό μουσείο οινοποιίας. Μέσω της βιομηχανούπολης του Κράγκουγιεβατς, πόλη κατασκευής των όπλων Ζάσταβα και των αυτοκινήτων Yugo θα καταλήξουμε στο Κράλιεβο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & τα δωμάτια. Στον ελεύθερο χρόνο (προαιρετικά) μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στο κέντρο της πόλης με τα μικρά καταστήματα και να απολαύσετε το καφέ σας σε μια από τις πολλές καφετέριες της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Κράλιεβο - Μοναστήρι Ζίτσας - Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια 

Σήμερα μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά Βυζαντινά Μοναστήρια της Σερβίας, το Μοναστήρι της Ζίτσας όπου εδώ έχουν στεφθεί επτά Σέρβοι βασιλιάδες του Μεσαίωνα. Ακολουθεί η Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια, που είναι και η πιο γνωστή στη Σερβία και μια από τις ωραιότερες στα Βαλκάνια. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια που υπάρχουν στα πάρκα & θα πάρουμε το μικρό τρενάκι που περνά παράλληλα με τον πεζόδρομο για μια βόλτα στη πόλη. Εδώ τα ζευγάρια μπορούν να ενώσουν την αγάπη τους με τις κλειδωνιές στο γεφύρι της αγάπης και να διαβάσουν την ιστορία του εθίμου που έχει σχέση με την Ελλάδα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. 

 

7η μέρα: Κράλιεβο - Βελιγράδι - Πολυκατάστημα - Αθήνα

Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων & αναχώρηση για το Βελιγράδι, όπου θα μεταφερθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στο Νέο Βελιγράδι, για ψώνια, καφέ, ξεκούραση ή και ένα ελαφρύ δείπνο (προαιρετικό). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα. 

Start your journey