Ρώμη, Βατικανό

Ρώμη, Βατικανό

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 4 to 5 days

Αναχωρήσεις

24/10 ● 25/10 ● 15/11 ● 29/11 ● 13/12 ● 20/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
525
αναλυτικά

Ρώμη - Βατικανό - Φλωρεντία
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη, Ξενάγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη με AEGEAN ή ALITALIA. Άφιξη και ξενάγηση στην "Αιώνια Πόλη", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε και θα καταλήξουμε στον περιβάλλοντα χώρο του Κολοσσαίου, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάση για φωτογραφίες και έναν ιταλικό καφέ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας πεζοί, περνώντας από τις περίφημες αυτοκρατορικές αγορές και θα ανέβουμε στον λόφο του Καπιτωλίου, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά τη Ρωμαϊκή αγορά. Διασχίζοντας την πλατεία του Καπιτωλίου, θα κατέβουμε από την σκάλα του Μιχαήλ Αγγέλου στην πλατεία Βενετίας. Εκεί θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelcicerone.com).

 

2η μέρα: Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου

Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι.

 

3η μέρα: Ρώμη, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετική εκδρομή στη Φλωρεντία. Ελεύθερη μέρα στη Ρώμη για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα ή και για ψώνια. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική μας εκδρομή στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία (έξοδα ατομικά). Φθάνοντας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη, για επίσκεψη στην πινακοθήκη Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi), που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.) ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στη Ρώμη.

 

4η μέρα: Ρώμη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί, μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

 

 

Σημειώσεις: • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι • Το πενθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Αναχ.: 24,25 Οκτωβρίου 

Τιμή κατ’ άτομο:                     4 μέρες                  5 μέρες

Δίκλινο                                        525                          595

3ο άτομο έως 12 ετών                475                          545

Μονόκλινο                                  655                          795

 

Αναχ: 15,29 Νοεμβρίου , 13,20 Δεκεμβρίου 4 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο:

Δίκλινο                                 365

3ο άτομο έως 12 ετών         315

Μονόκλινο                           495

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

15, 29 Νοεμβρίου, 13, 20 Δεκεμβρίου 4 μέρες από € 365

 

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN ή ALITALIA

• Τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CICERONE

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

• Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο

• Ξενάγηση στην πόλη της Ρώμης

• Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους, Βατικανό και λοιπά αξιοθέατα, Ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου (€ 30 ο ενήλικας & € 20 το παιδί) • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφετα ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.  

 

 

 

015

Start your journey