ΡΩΜΗ All Inclusive

ΡΩΜΗ All Inclusive

Γιατι να πάτε: 
"Mόνο στη Ρώμη μπορεί κάποιος να προετοιμαστεί για να καταλάβει τη Ρώμη." Ταξίδι στην Ιταλία. Αυτό έγραψε ο Goethe για την Ρώμη όταν έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ιταλία. Στην Ρώμη για να την γνωρίσει έμεινε περισσότερο από ένα χρόνο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας γνωρίσουμε την Ρώμη, την ιστορία της και τα μνημεία της σε λίγς μέρες.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 4 to 5 days

Αναχωρήσεις

16/4 ● 30/4 ● 5/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
435
αναλυτικά

ΡΩΜΗ
Start your journey

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ  (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Η ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει απο τις κατακόμβες, τα πρώτα χριστιανικά υπόγεια κοιμητήρια όπου οι χριστιανικές κοινότητες της Ρώμης άφησαν στους τοίχους τα πρώτα σύμβολα της νέας θρησκείας, σύμβολα που μας μιλάνε για ελπίδα και αγάπη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κολοσσέο, το μεγαλύτερο αμφιθέατρο του αρχαίου κόσμου που όπως έχουν υπολογίσει οι αρχαιολόγοι χωρούσε περισσότερο από 60.000 θεατές. Δίπλα στο Κολοσσεο είναι η αρχαία ρωμαϊκή αγορά, κέντρο της Ρώμης για 1000 χρόνια και τον λόφο του Καπιτωλίου σύμβολο δημοκρατίας για όλο τον δυτικό κόσμο. Η περίφημη πλατεία με τα αρμονικά κτήρια είναι η πρώτη από τις πλατείες της πόλης και έχει γίνει από την μεγαλοφυΐα του Μιχάηλ Αγγέλου. Στην πλατεία Βενετίας, το πιο κεντρικό σημείο της Ρώμης, δεσπόζει το μεγάλο μνημείο αφιερωμένο στον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης Ιταλίας, τον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα  ελεύθερο. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά έναν περίπατο για να δούμε την Ρώμη φωτισμένη. Εκτος από το κολοσσεο, την Βίλα Μποργκέζε θα περάσουμε από την Πλατεία της Ισπανίας με τα διάσημα  σκαλιά, την Φοντάνα ντι Τρέβι για να ρίξετε το καθιερωμένο νόμισμα, το Πάνθεον, την Πλατεία Ναβόνα με το συντριβάνι των τεσσάρων ποταμών. Θα τελειώσουμε στο Τραστέβερε την μεσαιωνική συνοικία της Ρώμης με τα παραδοσιακά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού που περιλαμβάνουν 11 διαφορετικά μουσεία, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο και διαθέτουν εκθέματα που έχουν συλλέξει οι Πάπες κατά την διάρκεια των αιώνων θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους για τις τέχνες. Στην ξενάγηση μας θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό τμήμα με το περίφημο σύμπλεγμα του Λαοοκόντα, το μουσείο Πιο – Κλεμεντίνο, τους διαδρόμους με τους τοιχοτάπιτες, τους γεωγραφικούς χάρτες, τα δωμάτια του Ραφαήλ με την σχολή των Αθηνών και φυσικά την μοναδική Καπέλα Σιξτίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχάηλ Αγγέλου. Τελειώνουμε την ξενάγηση με την Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (30€ για τους ενήλικές και 20€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου 15 ημέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού. 

 

3η μέρα: ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Παλάτσο Ντόρια Παμφίλι (palazzo Doria Pamphili). Η Ρώμη είναι η πόλη με τα περισσότερα παλάτια στον κόσμο αποτέλεσμα συναγωνισμού μεταξύ των μεγάλων αριστοκρατικών και παπικών οικογενειών. Σήμερα λοιπόν θα επισκεφτούμε ένα από αυτά, το παλάτι της οικογένειας Doria Pamphili. Το 1647 ο καρδινάλιος Camillo Pamphili απαρνιέται το καπέλο του Καρδινάλιου για να παντρευτεί την Olimpia Aldobrandini και αποφασίζουν να κατοικήσουν σε αυτό το Μέγαρο προίκα της Olimpia με την τεράστια συλλογή έργων τέχνης. Εδώ ξεκινάει η ιστορία αυτού του μεγάρου που συνεχίζεται με τον εμπλουτισμό της συλλογής και την αναμόρφωση του μεγάρου που ακολουθεί τους επόμενους αιώνες. Θα δούμε την διακόσμηση, τα έπιπλα τον τρόπο ζωής της μεγάλης αυτής οικογένειας όπως και την υπέροχη συλλογή έργων τέχνης με έργα από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όπως Καραβάτζιο, Ραφαηλ, τιζιανο, Βελάσκεθ, Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΡΩΜΗ  ( ΝΑΠΟΛΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετική εκδρομή στη Νάπολη,  το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Ιταλίας, τρίτη μεγαλύτερη πόλης της χώρας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Το ιστορικό κέντρο της Νάπολης είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και έχει ανακηρύχτηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Υπήρξε πρωτεύουσα δουκάτων, βασιλείων και μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας, ιδιαίτερα τις εποχές της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Στην πανοράμική μας περιήγηση θα βρεθούμε στην συνοικία Ρaccanapoli, με τα  στενά γραφικά δρομάκια της αλλά και τον πολυσύχνα στο δρόμο Via San Biaggio, που διασχίζει την πόλη. Θα δούμε τον  γορθικό Καθεδρικό Ναό της πόλης που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο San Gennaro, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Τέλος θα βρεθούμε στο Λόφο Ποσίλλιπο απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα της Νάπολης και του Βεζούβιου. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το Μητροπολιτικό Μουσείο Σανσεβερίνο, διάσημο για τα ξεχωριστά πέπλα με διαφανείς λεπτομέρειες λαξευμένες σε μαρμάρινα αγάλματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αγρά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΡΩΜΗ -    ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  χρόνος τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις γνωστές αγορές του κόσμου. Το απόγευμα μεταφορά  στο αεροδρόμιο της Ρώμης για την πτήση της επιστροφής μας  στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με  Aegean Airlines.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός  στα Μουσεία Βατικανού.
 • Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός.
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων & Check Points .
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Είσοδος στα  μουσεία του Βατικανού.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων. ( 6 € το άτομο τη βραδιά )

 

Πτήσεις

Αναχώρηση :  Α3 650    Αθήνα – Ρώμη        08.35    09.35         

Επιστροφή   :  Α3 655   Ρώμη    – Αθήνα      17.30    20.25           

 

Σημειώσεις :

Ξεναγήσεις και  εκδρομές, ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

390

Start your journey