ΡΟΥΜΑΝΙΑ -ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ -ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

28/10 ● 18/11 ● 25/11 ● 16/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
545
αναλυτικά

Ρουμανία

ΣΙΜΠΙΟΥ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΣΙΝΑΙΑ - ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: Βουκουρέστι – Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και με απευθείας πτήση πετάμε για Βουκουρέστιτο μικρό «Παρίσι των Βαλκανίων». Άφιξη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, συνάντηση με τον Ελληνόφωνα ξεναγό μας και άμεσα αναχώρηση για την περιοχή της των Καρπαθίων και την Σινάϊα.Eπίσκεψη στο παλάτι Πέλες ένα αναγεννησιακό στολίδι που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου και στο μοναστήρι στη Σινάια.Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο,διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ Μπρασόβ- πύργος Δράκουλα

Πρωινό και αναχώρηση για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Σινάια.Δείπνο.Διανυκτέρευση

 

3Η ΗΜΕΡΑ Σινάια – Σιγκισοάρα – Σιμπιού

Πρωινό και η σημερινή διαδρομή μας είναι αφιερωμένη στην Τρανσυλβανία και τη μοναδική μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρά τείχη .Αμέσως μετά θα μεταβούμε στην περιοχή τηςΤρανσυλβανίας το όμορφο Σιμπιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο,διανυκτέρεση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ Σιμπιού

Πρόγευμα περιήγηση στην πανέμορφη πόλη που ιδρύθηκε τον 12 αιώνα. Θα δούμε το Μουσείο Μπούκενταλ, την Ευαγγελική εκκλησία, το Πέρασμα της σκάλας, την κεντρική πλατεία, τη Γέφυρα των ψευτών κ.α.Ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφή πόλη.Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ Σιμπιού – Βουκουρέστι

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια καταπληκτική διαδρομή στην κοιλάδα Οlt όπου η φύση έχει καταφέρει να μείνει ανέγγιχτη από τον πολιτισμό,για να καταλήξουμε στο Βουκουρέστι,το«Παρίσι της Ανατολής».Αφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμούDimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Απόγευμα ελεύθερο.Δείπνο, Διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να αποχαιρετήσετε την πανέμορφη πόλη. να κάνετε τις αγορές σας στα επώνυμα εμπορικά καταστήματα της Calea Victorei ή να περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη (εμπορική γειτονιά με παλιά κτήρια του 17ου αιώνα). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Αθήνα.

 

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη

 

Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

Start your journey