Ρουμανία - Τρανσυλβανία

Ρουμανία - Τρανσυλβανία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

14/2 ● 20/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
425
αναλυτικά

Ρουμανία

Βουκουρέστι - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ - Καρπάθια - Κάστρο Πέλες & Μπραν - Σόφια
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Σόφια

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Βουλγαρική πρωτεύουσα. Δείπνο.

 

2η μέρα: Σόφια - Βουκουρέστι

Ξενάγηση στα αξιοθέατα της Σόφιας και πορεία προς το «Παρίσι της Ανατολής», όπως αποκαλείται το Βουκουρέστι. Πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη. Δείπνο.

 

3η μέρα: Βουκουρέστι - Μπρασόβ

Πρόγευμα και ξενάγηση στη Ρουμανική πρωτεύουσα. Θα δούμε τις πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, τον Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Στο Βουκουρέστι βρίσκεται και το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης (αλλά δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ), το «Παλάτι του Λαού», που χτίστηκε κατ’ εντολή του Τσαουσέσκου. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τα Καρπάθια και το πανέμορφο Μεσαιωνικό Μπρασόβ, μια πόλη με δυναμική ζωή, γοητεία και εξαίσιο ορεινό φυσικό τοπίο γύρω της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Πέλες - Φρούριο Μπραν - Μπρασόβ

Πρόγευμα και περιήγηση στην πανέμορφη Μεσαιωνική πόλη του 18ου αιώνα, τώρα στολισμένη Χριστουγεννιάτικα. Θα δούμε, ανάμεσα σε άλλα αξιοθέατα, την κεντρική πλατεία με τη Μαύρη Εκκλησία και το Δημαρχείο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Παλάτι Πέλες, στην Σινάια και στο Φρούριο Μπραν, που ονομάστηκε πριν από μερικές δεκαετίες από τους τουρίστες «Πύργος του Δράκουλα». Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μπρασόβ, δείπνο.

 

5η μέρα: Σιγκισοάρα - Μπρασόβ (Καρπάθια)

Πρόγευμα και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην Τρανσυλβανία και τη μοναδική Μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά. Χαρακτηριστικό αξιοθέατό της ο Πύργος του Ρολογιού, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Μπρασόβ, λίγος χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφεδάκι στην πόλη & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Μπρασόβ - Σόφια

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Σόφια. Άφιξη & λίγος χρόνος ελεύθερος για βόλτα (πεζή) στην παλιά πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & δείπνο.

 

7η μέρα: Σόφια - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

Start your journey