Ροδανός ποταμός και χριστουγεννιάτικη Λυών

Ροδανός ποταμός και χριστουγεννιάτικη Λυών

Γιατι να πάτε: 
Ταξιδέψτε μαζί μας στη Χριστουγεννιάτικη Λυών, σε μια από τις πιο όμορφες και φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο! Σε έξι ημέρες λοιπόν στη Λυών θα σεργιανίσουμε ανάμεσα στα πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια της αγοράς, θα ανακαλύψουμε σπιθαμή προς σπιθαμή το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ θα γνωρίσουμε και την Οράγγη, την «πόλη των τεσσάρων χωρών και των δύο ηπείρων»!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

22/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
699
αναλυτικά

ΛΥΩΝ
Start your journey

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΥΩΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας για τη Λυών. Άφιξη, πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά αξιοθέατα της Λυών, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Σήμερα είναι η καλύτερη ημέρα για να ζήσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών: ετοιμαστείτε για έναν περίπατο ανάμεσα σε 140 ξύλινα σπιτάκια στολισμένα με χαρούμενα λαμπιόνια και «φορτωμένα» με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δώρα για μικρούς και μεγάλους. Για περίπου είκοσι χρόνια τώρα η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες της πόλης στην πλατεία Carnot, και όλη η πόλη ευωδιάζει πραλίνα, τζίντζερμπρεντ και mulled wine. Όχι τυχαία, η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών θεωρείται (και είναι!) από τις πιο «ζεστές» και δημοφιλείς στην Ευρώπη. Ο τέλειος τρόπος για να μας υποδεχθεί η Γαλλία, δε νομίζετε; Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΛΥΩΝ (Ολοήμερη ξενάγηση)

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα στην πόλη της Λυών και το ιστορικό της κέντρο. Η UNESCO έχει ανακηρύξει την Παλιά Λυών ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ξεκινάμε λοιπόν για να ανακαλύψουμε τα μυστικά και τις κρυφές γωνιές της. Μια πόλη άλλωστε γεμάτη ζωή όπως είναι η Λυών, έχει πολλά να μας αποκαλύψει, από τα μουσεία και τις γραφικές της πλατείες, μέχρι τα λιθόστρωτα καλντερίμια της και τα εξαιρετικά εστιατόρια και wine bars. Θα δούμε λοιπόν την πανοραμική θέα της πόλης, θα επισκεφτούμε τη συνοικία St. Jean Quartier, θα δούμε τη βασιλική της Notre Dame de la Fourviere, θα κάνουμε βόλτα στα traboules της Λυών (τα περίφημα μυστικά περάσματα με τις στοές και τις αλλεπάλληλες σκάλες) και τέλος θα δούμε το Μουσείο Lugdunum (Γαλλο-Ρωμαϊκό Μουσείο) καθώς και το Musée des Tissus, το εμβληματικό μουσείο της πόλης που αφηγείται την ιστορία δύο χιλιάδων ετών κλωστοϋφαντουργίας· η Λυών άλλωστε είναι το λίκνο του μεταξιού της Γαλλίας! Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΛΥΩΝ (Οινογνωσία σε κάστρο στο Μπωζολέ) – ΠΕΡΟΥΖ – ΛΥΩΝ

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσουμε και παράλληλα να μυηθούμε στην ιδιοσυγκρασίατης περιοχής, από το να εντρυφήσουμε στην πλούσια οινοπαραγωγή της. Ξεκινάμε λοιπόν για μια επίσκεψη σε κάστρο στην περιοχή Μπωζολέ (Beaujolais), λίγο βορειότερα της Λυών, όπου θα δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά, και κατόπιν συνεχίζουμε για το αββαείο του Cluny, για να ανακαλύψουμε τα απομεινάρια ενός κέντρου πνευματισμού και την έδρα του μεγαλύτερου μεσαιωνικού μοναστικού τάγματος στη Δυτική Ευρώπη! Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Περούζ (Perouge), ένα γοητευτικό μεσαιωνικό χωριό, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από όπου εποπτεύει ολόκληρη την κοιλάδα του ποταμού Ροδανού. Η ιστορία του χωριού ξεκινά στα τέλη του 14ου αι. ως μέρος του βασιλείου της Σαβοΐας. Για περίπου τρεις αιώνες το Περούζ γνώρισε μέρες ακμής, κυρίως χάρη στο γεγονός πως βρισκόταν πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης. Ο 19ος αι. έφερε δύσκολες μέρες για το χωριό, στις αρχές μάλιστα του 1900 δεν είχε απομείνει παρά μία μόνο οικογένεια στο Περούζ! Η συνέχεια πάντως ήταν καλύτερη, το Περούζ ανακαινίστηκε, πολλές φορές αποτέλεσε σκηνικό κινηματογραφικών παραγωγών που αναζητούσαν το ιδανικό μεσαιωνικό φόντο, χάρη στα προστατευόμενα μνημεία του και τη… μεσαιωνική μαγεία που πλανάται στην ατμόσφαιρά του, σαγηνεύοντας τους πάντες. Θα περιηγηθούμε στο χωριό και κατόπιν επιστρέφουμε στη Λυών. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΥΩΝ (Χριστούγεννα – ημέρα ελεύθερη)

Ανήμερα Χριστούγεννα σήμερα. Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε βόλτες με τον αρχηγό μας στη Λυών. Για το ξεκίνημα της ημέρας μπορείτε να παρακολουθήσετε και την πρωινή χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε κάποιες από τις εκκλησίες της πόλης. Υπόλοιπο μέρας ελεύθερο με τον αρχηγό μας για να σεργιανίσουμε στα στενά της Λυών και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της.  Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΒΙΕΝ – ΟΡΑΓΓΗ – ΛΥΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη Βιέν, όπου θα δούμε το ναό του Αυγούστου και το αρχαίο θέατρο, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο στο Saint-Romain en Gal. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς τη θρυλική πόλη της Οράγγης (Orange), πόλη που έχει συνδέσει το όνομά της με… τέσσερις χώρες και δύο ηπείρους! Η ιστορία της πόλης ξεκινά ήδη από τα ρωμαϊκά χρόνια όταν ονομαζόταν Arausio· από την παραφθορά του ονόματος αυτού προήλθε με τοπέρασμα του χρόνου το Orange (Οράνζ στα γαλλικά). Καθώς όμως το «orange» σημαίνει και πορτοκάλι, πολλοί συνέδεσαν την πόλη με το εσπεριδοειδές αυτό και, κυρίως, με το χρώμα του. Η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της Οράγγης ήταν ο Γουλιέλμος, κόμης του γερμανικού κρατιδίου Νασσάου, που κληρονόμησε τον τίτλο του πρίγκηπα της πόλης. Είναι ο διάσημος βέβαια Γουλιέλμος της Οράγγης, που στη συνέχεια ως ηγέτης των Κάτω Χωρών έδιωξε από την περιοχή της Ολλανδίας τους Ισπανούς και ίδρυσε τον ονομαστό Οίκο της Οράγγης-Νασσάου. Από τον οίκο του Γουλιέλμου προέρχονται έκτοτε οι βασιλείς (και οι βασίλισσες) της Ολλανδίας· και φυσικά, το επίσημο χρώμα του Οίκου της Οράγγης, και επομένως και της ίδιας της Ολλανδίας, είναι… το πορτοκαλί! Και ακόμη δεν τελειώσαμε: to 1854 Ολλανδοί άποικοι (Μπόερ) ίδρυσαν στη Νότια Αφρική το Ελεύθερο Κρατίδιο της Οράγγης (Oranje-Vrijstaat), τιμώντας έτσι τον βασιλικό Οίκο της ιδιαίτερης πατρίδας του, ενώ «Οράγγης» λέγεται και ο μεγαλύτερος ποταμός της Νότιας Αφρικής! Να λοιπόν πώς μια μικρή κωμόπολη στην κοιλάδα του ποταμού Ροδανού έγραψε το όνομά της στην ιστορία 4 χωρών και 2 ηπείρων! Στην ξενάγησή μας στην Οράγγη λοιπόν θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αψίδα του Θριάμβου και το αρχαίο θέατρο, σύμβολα της ρωμαϊκής κληρονομιάς της πόλης. Επιστροφή στη Λυών και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check-out και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα, για το τέλος του ταξιδιού μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσης,  οικονομικής θέσης.
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Start your journey