ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ 4

ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ 4

Γιατι να πάτε: 
Από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όσες φορές και να την επισκεφθεί κανείς, ποτέ δεν την χορταίνει. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή, στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών όλου του κόσμου. Το κάστρο Χρατσάνι ή αλλιώς Καστρούπολη από την μια και το ιστορικό κέντρο από την άλλη, είναι αποδείξεις ακμής και δόξας που γνώρισε η πόλη. Η λουτρόπολη του Κάρλοβι Βάρι με τις ιαματικές πηγές της ή το μεσαιωνικό Τσέσκυ Κρούμλοβ που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα σας μεταφέρουν σίγουρα σε άλλες εποχές.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

22/12 ● 23/12 ● 24/12 ● 26/12 ● 28/12 ● 29/12 ● 30/12 ● 2/1 ● 3/1

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
525
αναλυτικά

Τσεχία

ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
Start your journey

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πράγα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Άφιξη και συνάντηση με τον τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό μας. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και απευθείας περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε την πλατεία Σταρομέτσκα με το Δημαρχείο και το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον γοτθικό ναό της Παναγίας Τιν, την οδό Παρίτσκα (Παρίσι) που είναι ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης, την Εβραϊκή Συναγωγή, το Μέγαρο Μουσικής, τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Εθνικό μουσείο στην κορυφή της πλατείας Βεντσεσλάς από όπου ξεκίνησε η βελούδινη επανάσταση. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στα επιλεγμένα ξενοδοχεία.

 

Ημέρα 2η: Πράγα (προαιρετικά Τσέσκυ Κρούμλοβ)

Ολόκληρη η μέρα στη διάθεσή σας να εξερευνήσετε την αγορά της πόλης ή να επισκεφθείτε χώρους ανάλογα με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Εναλλακτικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μεσαιω­νικό Τσέσκυ Κρούμ-λοβ, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, όπου θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρό­κειται για μια ψεύτικη πόλη που αποτελεί σκηνικό κινηματογρα­φικής ταινίας εποχής του μεσαίωνα. Το Τσέσκυ Κρούμλοβ έ­χει κριθεί διατηρητέο και περιλαμβάνεται στον κατάλογο πα­γκόσμιας πολιτιστι­κής κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στην Πράγα το από­γευμα.

 

Ημέρα 3η: Πράγα (Κάρλοβι Βάρι)

Σήμερα θα απολαύσουμε την ολοήμερη εκδρομή μας σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αι. ως θεραπευτικό κέντρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Πράγα και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 4η: Πράγα

Πρωινό αφιερωμένο στην περιπατητική ξενάγηση της Καστρούπολης, το Χρατσάνι, με τα εντυπωσιακά κτίρια. Το Λορέττο, παλαιότερα μοναστήρι, ο ναός του Αγίου Νικολάου, τα Ανάκτορα, ο δρόμος των Αλχημιστών με τις πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών, το μοναστήρι Στράχοφ και το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μερικά από αυτά. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι την παράσταση θα κλέψουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου με τα υπέροχα βιτρό και η εντυπωσιακή γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες αγάλματα, που συνδέει την Καστρούπολη με το ιστορικό κέντρο της Πράγας. Συνεχίζοντας θα απολαύσουμε γεύμα στην κρουαζιέρα που ακολουθεί στα παγωμένα νερά του Μολδάβα. Για το απόγευμα προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση μαύρου Θεάτρου στον τόπο όπου γεννήθηκε αυτό το είδος τέχνης.

 

Ημέρα 5η: Πράγα – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας και έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Πράγας και πτήση για την Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines ή CSA (Czech Airlines)
 • Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*, 4*sup & 5* κατόπιν επιλογή σας
 • Πρωινό καθημερινά
 • Δύο (2) γεύματα σε τοπικά εστιατόρια και ένα (1) γεύμα στην κρουαζιέρα
 • Εκδρομές, μεταφορές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Μεταφορά από/προς αεροδρόμια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
 • Ταξιδιωτικός φάκελος

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

Start your journey