ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 3

ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 3

Γιατι να πάτε: 
Ένα ταξίδι στις ωραιότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης όπου συνδυάζονται η μεγαλοπρέπεια της Βιέννης, η αυθεντικότητα της Πράγας και η πολιτιστική κουλτούρα της Βουδαπέστης. Κορυφαία αξιοθέατα το μαγευτικό μεσαιωνικό χωριό του Τσέσκυ Κρούμλοβ, η Λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι και τα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, τα οποία συμπληρώνουν την μαγευτική αυτή εικόνα.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

27/12 ● 29/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
795
αναλυτικά

Τσεχία - Αυστρία - Ουγγαρία

ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Start your journey

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Πράγα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Άφιξη στο αεροδρόμιο και συνάντηση με τον τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό μας. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και απευθείας περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε την πλατεία Σταρομέτσκα με το Δημαρχείο και το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον γοτθικό ναό της Παναγίας Τιν, την οδό Παρίτσκα (Παρίσι) που είναι ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης, την Εβραϊκή Συναγωγή, το Μέγαρο Μουσικής, τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Εθνικό μουσείο στην κορυφή της πλατείας Βεντσεσλάς από όπου ξεκίνησε η βελούδινη επανάσταση. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 2η: Πράγα (Κάρλοβι Βάρι)

Σήμερα θα απολαύσουμε την ολοήμερη εκδρομή μας σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αιώνα ως θεραπευτικό κέντρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στην Πράγα το απόγευμα.

 

Ημέρα 3η: Πράγα

Πρωινό αφιερωμένο στην περιπατητική ξενάγηση της Καστρούπολης, το Χρατσάνι, με τα εντυπωσιακά κτίρια. Το Λορέττο, παλαιότερα μοναστήρι, ο ναός του Αγίου Νικολάου, τα Ανάκτορα, ο δρόμος των Αλχημιστών με τις πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών, το μοναστήρι Στράχοφ και το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μερικά από αυτά. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι την παράσταση θα κλέψουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου με τα υπέροχα βιτρό και η εντυπωσιακή γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες αγάλματα, που συνδέει την Καστρούπολη με το ιστορικό κέντρο της Πράγας. Συνεχίζοντας θα απολαύσουμε γεύμα στην κρουαζιέρα που ακολουθεί στα παγωμένα νερά του Μολδάβα.

 

Ημέρα 4η: Πράγα (Τσέσκυ Κρούμλοβ) – Βιέννη

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Βιέννη. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση, περίπου 2 ώρες, για περιήγηση στην πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Τσέσκυ Κρούμλοβ που όπως και η Πράγα είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της πόλης η οποία εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο δύσκολους επισκέπτες. Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Τσέσκυ Κρούμλοβ. Αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 5η: Βιέννη (Βιεννέζικα Δάση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Θα δούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρούν, το ανάκτορο Μπελβεντέρε, το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αμέσως μετά αφήνουμε τη Βιέννη και κατευθυνόμαστε στα Βιεννέζικα Δάση και στο κυνηγετικό περίπτερο Μάγιερλινγκ, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόιτς και την λουτρόπολη Μπάντεν. Συνεχίζουμε οδικώς για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, όπου θα έχουμε πανοραμική περιήγηση της περιοχής. Επιστροφή στη Βιέννη και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Βιέννη (Μπρατισλάβα – Παραδουνάβια Χωριά) – Βουδαπέστη

Σήμερα αφήνουμε την Βιέννη και κατευθυνόμαστε προς την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια πανοραμική ξενάγηση. Συνεχίζουμε για τη Βουδαπέστη μέσω των παραδουνάβιων χωριών, τον Άγιο Αντρέα το «χωριό των καλλιτεχνών» με τα γραφικά σοκάκια, το Βίσεγκραντ και το ομώνυμο κάστρο και το Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7η: Βουδαπέστη

Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, η οποία είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Συνεχίζουμε με τα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα, τον ναό του Αγ. Στεφάνου, την Όπερα, τους Πύργους των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματιάς και την περιοχή των Παλατιών και τον λόφο του Γκέλερτ. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικό δείπνο σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά.

 

Ημέρα 8η: Βουδαπέστη - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean Airlines ή CSA (Czech Airlines)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*

Diplomat:                       http://diplomat.praguehotels.it

Austria Trend Ananas:  www.austria-trend.at/en/hotels/ananas

Novotel Centrum:               www.novotel.com

 

 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Έξι (6) γεύματα στο σύνολο της εκδρομής
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως περιγράφονται
 • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός συνοδός/αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι, φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

Start your journey