ΠΟΛΩΝΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

11 days

Αναχωρήσεις

1/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
840
αναλυτικά

Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Κρακοβία-Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα-Άουσβιτς-Βαρσοβία-Μπρατισλάβα-Νόβισαντ
Start your journey

1η­_μέρα_:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη μέσω Τρίπολης, Κόρινθου, Αθήνας. Άφιξη στην Νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη το βράδυ. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα Λαδάδικα ή στην πλατεία Άθωνος. Διανυκτέρευση. 

 

2η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (615 χλμ)

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το Βελιγράδι, μέσω Σκοπίων. Διατυπώσεις στα σύνορα Ελλάδας, Σκοπίων, Σερβίας και κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 

3η_ημέρα:_ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ_(380_χλμ).

Πρωινό και στην περιήγησή μας στη Σερβική πρωτεύουσα, θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα, όπως το εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα Βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε Βόρεια για τα σύνορα της Ουγγαρίας. Το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η_ημέρα:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ_(400_χλμ).

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την περιήγηση μας. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ενώ στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε πολλά καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας, θα δούμε το ογκώδες, σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματιάς, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Συνεχίζουμε προς βορρά για τα σύνορα με τη Σλοβακία, την οποία με μια ενδιάμεση στάση στη γραφική κωμόπολη Banska Bynstrica, θα τη διασχίσουμε απ’ άκρου εις άκρον για να εισέλθουμε στην Πολωνία και να καταλήξουμε στην Κρακοβία. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η_ημέρα:ΚΡΑΚΟΒΙΑ,_περιήγηση-ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ_ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ_(30_χλμ).

Πρωινό και περιήγηση της Κρακοβίας, πρωτεύουσα της Πολωνίας στην μεσαιωνική περίοδο μεταξύ 1038-1569. Χωρίς σημαντικές καταστροφές από τους 2 παγκόσμιους πολέμους, σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατα της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Ενώ είναι γεμάτη με ιστορικά κτίρια, είναι ταυτόχρονα και μια σύγχρονη γεμάτη ζωή πόλη. Μετά την περιήγηση, αναχώρηση για εκδρομή στα ηλικίας 700 ετών αλατωρυχεία στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. νοτιοανατολικά της Κρακοβίας, που αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία με στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και ξύλινα υποστυλώματα στοών, τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 

6η_ημέρα:ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ_(390_χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για το Άουσβιτς, όπου θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, όπου βρήκαν εξωφρενικό θάνατο πάνω από 1 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα Βόρεια με προορισμό την πρωτεύουσα Βαρσοβία. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η_ημέρα:ΒΑΡΣΟΒΙΑ_(ξενάγηση_πόλης).

Πρωινό και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης, που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική ορμή, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης - δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία,  το Μεγάλο θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowcky, με πολλές σύγχρονες φίρμες ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στην περιοχή της Βασιλικής Οδού. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η_ημέρα:ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ_(645_χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για τη πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία, όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχημάτισαν με τους Τσέχους το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για μεγαλύτερη αυτονομία, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1993 η Τσέχικη και η Σλοβάκικη συνομοσπονδία να γίνουν δυο αυτόνομα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας. Μέχρι και το 1918 έφτιαχναν χρυσά δουκάτα στη Κρέμνιτσα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο οποίο θα δούμε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα και την θαυμάσια αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η_ημέρα:ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ_(590_χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση με νοτιοανατολική κατεύθυνση για τα σύνορα της Ουγγαρίας για να τη διασχίσουμε και να καταλήξουμε στη Σερβία και το Νόβισαντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βοΐβοντίνα. Στην περιήγηση μας θα δούμε πανοραμικά το κάστρο Πετροβαράντιν και την πλατεία Σλόμπονταν, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην διάθεσή μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η_ημέρα:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_(615_χλμ).

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Διέλευση των συνόρων Σερβίας-Σκοπίων-Ελλάδος, τελωνειακές διατυπώσεις. Άφιξη στην νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη το βράδυ. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα Λαδάδικα ή στην πλατεία Άθωνος. Διανυκτέρευση. 


11η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ.
 

Start your journey