ΠΟΛΩΝΙΑ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017)

ΠΟΛΩΝΙΑ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017)

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

30/7 ● 6/8 ● 13/8 ● 20/8 ● 27/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
695
αναλυτικά

Πολωνία

ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΤΣΙΚΑ - ΖΑΚΟΠΑΝΙΕ- ΖΕΛΑΤΟΒΑ ΒΟΛΑ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Κρακοβία  

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και απευθείας πτήση με την AEGEAN AIRLINES για τη Κρακοβία  . Άφιξη , μεταφορά και γνωριμία με την πόλη.  Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό  Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου κλπ. Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης  υπάρχουν  πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως  η Bazylika Mariacka, ( Βασιλική Παρθένου Μαρίας )  . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BEST WESTERN Q PLUS 4* ( www.bestwestern.com ). Το απόγευμα ελεύθερο 

 

2η μέρα: Κρακοβία - Ζακοπάνε

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ζακοπάνε που βρίσκεται μια ανάσα από τα σύνορα της Σλοβακίας. Η Ζακοπάνε είναι το κέντρο του σκί που εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο. Οι ντόπιοι με τις παραδοσιακές τους στολές θα σας εντυπωσιάσουν. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο τεράστιο πεζόδρομο με τα εκατοντάδες μαγαζιά.

 

3η μέρα: Κρακοβία  - Άουσβιτς - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψη μας στο Άουσβιτς ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που σε αυτό βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη  Στη συνέχεια αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους - περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα – που βρίσκονται σε βάθος από 64 έως 135m, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια.

 

4η μέρα: Κρακοβία  - Βρότσλαβ & ξενάγηση πόλεως

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση  για την μοναδική πόλη Βρότσλαβ που έχει χαρακτηριστεί σαν την Βενετία της Πολωνίας και έχει οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ, η οποία υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικασό. Στην περιήγηση μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  HP PARK PLAZA WROCLAW 4* ( http://wroclaw.hotelepark.pl/en/)

 

5η μέρα: Βρότσλαβ – Ζελαζόβα Βόλα -  Βαρσοβία

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ζελατόβα Βόλα , την γενέτειρα του Σοπέν , για να επισκεφθούμε το σπίτι που μεγάλωσε ο μεγάλος μουσουργός και σήμερα λειτουργεί σαν μουσειακός χώρος και είναι περιτριγυρισμένος από εκπληκτικούς καταπράσινους κήπους . Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τη Βαρσοβία και τακτοποίηση  στο πολυτελές ξενοδοχείο BRISTOL 5* LUXURY COLLECTION ( www.hotelbristolwarsow.pl.en  ) .

 

6η μέρα: Βαρσοβία ξενάγηση πόλης 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη ξενάγηση πόλης . Θα δούμε τη Πλατεία του Κάστρου με τη κολώνα του Ζιγισμούνδου , το Βασιλικό Κάστρο, τη πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί, το άγαλμα της Σειρήνας...της γοργόνας σύμφωνα με ένα παλιό μύθοτης Βαρσοβίας. Τέλος, θα ολοκληρώσουμε τη περιήγηση μας με το πάρκο Λαζιενκ - πρώην θερινή κατοικία του τελευταίου βασιλιά μονάρχη- όπου βρίσκεται το υπέροχο Παλάτι στο Νερό.

 

7η μέρα: Βαρσοβία ­– Αθήνα  

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση και νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής .  

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Start your journey