Πλήρης Ιρλανδία

Πλήρης Ιρλανδία

Γιατι να πάτε: 
Η Ιρλανδία, η Χώρα των Κελτών, είναι ένα μικρό νησί με μεγάλη γοητεία, που αναγκάζει τον επισκέπτη να μιλήσει στον υπερθετικό βαθμό, έστω και αν είναι μια από τις μικρότερες χώρες στην Ευρώπη: θα ακούσετε σίγουρα ότι η Ιρλανδία είναι η πιο πράσινη χώρα που μπορεί να δει κανείς, έχει τους πιο φιλόξενους και φιλικούς ανθρώπους που μπορεί να συναντήσει κανείς και έχει τις περισσότερες παμπ με την πιο ωραία μπύρα που μπορεί να πιει κανείς. Ωστόσο τα θέλγητρα της Ιρλανδίας είναι πολύ περισσότερα και διαφορετικά από το δεδομένο και ορατό πράσινό της. Είναι μια χώρα με τεράστια ιστορία, με προϊστορικά μνημεία, αλλά και πολύ έντονη πολιτική και κοινωνική δράση, μια χώρα με πατριώτες και μνημεία αφιερωμένα σ΄ αυτούς παντού, αλλά και με μια πολύ δυναμική και γοητευτική πρωτεύουσα, το Δουβλίνο.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

16/7 ● 23/7 ● 31/7 ● 7/8 ● 8/8 ● 14/8 ●22/8 ● 17/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
979
αναλυτικά

ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ - ΤΖΑΪΑΝΤΣ ΚΟΖΓΟΥΕΪ - ΝΤΕΡΥ - ΝΤΟΝΕΓΚΑΛ - ΣΛΙΓΚΟ - ΜΠΑΛΛΙΝΑ - ΓΚΩΛΓΟΥΕΪ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΕΡΡΕΝ - ΒΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ - ΛΙΜΕΡΙΚ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΟΥΝΡΑΤΙ - ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ - ΚΙΛΛΑΡΝΕΫ - ΚΟΡΚ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Δουβλίνο. Άμεση αναχώρηση για το Μπέλφαστ, την πολυτάραχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, που κατάφερε μετά από 30 χρόνια αναταραχών να μεταμορφωθεί σε μια πραγματικά πόλη-έκπληξη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου της, όπως το περίφημο Δημοτικό Μέγαρο, τη βιβλιοθήκη Λίνεν Χολ, το κτίριο της Όπερας, το Πανεπιστήμιο Κουίνς, τον Καθεδρικό της Αγίας Άννας, τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού και το νεότευκτο Belfast Titanic - μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού, ενώ θα περάσουμε και από τις κεντρικές οδούς Σάνκιλ και Φωλς, γειτονιές των ταραχών μεταξύ καθολικών και προτεσταντών κατά τις δεκαετίες 1970-1990, με τις πολυφωτογραφημένες τοιχογραφίες και murals. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΛΦΑΣΤ - ΤΖΑΪΑΝΤΣ ΚΟΖΓΟΥΕΪ - ΝΤΕΡΥ

Αναχωρούμε σήμερα το πρωί για την "Ακτή των Γιγάντων", ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας. Έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο (1986) και είναι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, μια περιοχή με 40.000 κίονες από βασάλτη (ηφαιστειογενές πέτρωμα), οι οποίοι δημιουργήθηκαν από μια ηφαιστειακή έκρηξη που υπολογίζεται ότι έγινε πριν 60 εκατομμύρια χρόνια. Οι περισσότεροι από τους κίονες αυτούς έχουν σχήμα εξαγώνου, αν και υπάρχουν μερικοί που έχουν τέσσερις, πέντε, επτά ή και οκτώ πλευρές. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την ιστορική πόλη Ντέρυ, τη δεύτερη μεγαλύτερη – και τη μόνη περιτειχισμένη - πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας, τα τείχη της οποίας διατηρούνται άθικτα μέχρι σήμερα. Με τη βόλτα μας πάνω στα τείχη,  θα μάθουμε πολλά στοιχεία για την ιστορία της πόλης από τον 17ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΡΥ - ΝΤΟΝΕΓΚΑΛ - ΣΛΙΓΚΟ - ΜΠΑΛΛΙΝΑ

Αναχώρηση οδικώς για να περάσουμε στο έδαφος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Πρώτη μας στάση το γραφικό Ντόνεγκαλ, μια μικρή πόλη θέρετρο με γραφικό λιμανάκι, όπου ο ποταμός Έσκε εκβάλει στον ομώνυμο κόλπο. Βόλτα στο κέντρο της πόλης. Θα περάσουμε επίσης από το Σλίγκο, την γενέτειρα του εθνικού ποιητή της Ιρλανδίας Γέιτς, για να φθάσουμε στη μικρή πόλη  Μπαλλίνα στην όχθη του ποταμού Ριτσμοντ. Η πόλη αποτελεί τουριστικό θέρετρο τους καλοκαιρινούς μήνες για τους Ιρλανδούς.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΛΙΝΑ - ΓΚΩΛΓΟΥΕΪ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΕΡΡΕΝ - ΒΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ - ΛΙΜΕΡΙΚ

Αναχώρηση για την φοιτητούπολη του Γκώλγουεϊ, όπου θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια της που είναι γεμάτα κόσμο, μπαρ, εστιατόρια και μαγαζιά. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού Κόριμπ και θα δούμε τον ναό του Αγίου Νικολάου,. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για τους  φοβερούς βράχους του Μόχερ, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιρλανδίας, που ελίσσονται μέσα στην άγρια θάλασσα, σε μήκος μεγαλύτερο από 8 χιλιόμετρα και ύψος άνω των 200 μέτρων. Προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα, η περιοχή του Μόχερ δίνει κάθε δικαίωμα στον ταξιδιώτη να αισθάνεται τυχερός που έφθασε σ' αυτή την άκρη του Ατλαντικού. Τα χιλιάδες θαλασσοπούλια πολλών και διαφορετικών ειδών που ζουν και αναπαράγονται σε αυτά τα βράχια, συνεισφέρουν ηχητικά στην επιβλητικότητα του τοπίου και υπενθυμίζουν τη σημασία των γκρεμών ως βιοτόπων. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν με τα σεληνιακά τοπία,  για το Λίμερικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΕΡΙΚ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΟΥΝΡΑΤΙ - ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ - ΚΙΛΛΑΡΝΕΫ

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο Μπουνράτι του 1425 και το γραφικό χωριό που το περιβάλλει. Μια επίσκεψη που θα μας γυρίσει πίσω στον χρόνο, στις συνθήκες ζωής του μεσαίωνα. Συνεχίζουμε για το περίφημο "Δαχτυλίδι του Κέρυ", την πιο διάσημη πανοραμική διαδρομή της Ιρλανδίας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Αίβιρα (Iveragh Peninsula) με τη μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου της: βουνά, χωράφια, λίμνες και η εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό ωκεανό καθώς θα ταξιδεύουμε στην παραλιακή διαδρομή, είναι μερικές από τις εικόνες που θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστες. Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν, διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται κάθε χρόνο, από το χωριό Καχιρσαίβιν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο΄Κόνελ και από το χωριό Σνημ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Συνεχίζουμε μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ. Θα σταματήσουμε στο σημείο Λέιντις Βιού, απ' όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνεϋ. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην γραφική πόλη Κιλλάρνεϋ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΛΛΑΡΝΕΫ - ΚΟΡΚ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ (1η ξενάγηση)

Πρωινή Αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό λιμάνι, το Κορκ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιρλανδίας,  που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας. Στη σύντομη περιήγησή μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σ. Φίνμπαρ και τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Σ. Πάτρικ με την παλιά Αγγλική Αγορά. Άφιξη νωρίς στην πανέμορφη πρωτεύουσα  της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας  και ξεκινάμε για το πρώτο κομμάτι της ξενάγησης μας, με την οποία θα γνωρίσουμε την Ιρλανδική πρωτεύουσα, ξεκινώντας από τις γειτονιές της Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα που συγκεντρώνουν μερικούς από τους πιο όμορφους δρόμους του Δουβλίνου με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες πόρτες των σπιτιών τους. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μία από τις 1.000 παμπ του Δουβλίνου, εκεί δηλαδή όπου κυλάει το ακριβό τους "ύδωρ", η μπύρα Guinness, που παράγεται από το 1769 και εμπνέει στους κατοίκους ένα είδους σεβασμού. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΔΟΥΒΛΙΝΟ (2η ξενάγηση)

Θα συνεχίσουμε σήμερα με το Κοινοβούλιο, το κεντρικό Ταχυδρομείο, το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου, την πλατεία Παρνέλ, τον δρόμο Ο’Κόνελ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου - σύμβολο της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας - το κάστρο του Δουβλίνου του 13ου αιώνα, την Τεμπλ Μπαρ, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες περιοχές της πόλης και το Κολλέγιο Τρίνιτι με την ξακουστή βιβλιοθήκη του. Μπορείτε αν θέλετε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο, εμείς όμως σας προτείνουμε να περπατήσετε με τον αρχηγό-συνοδό σας στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της οδού Γκάφτον, καταλήγοντας στο μικρό αλλά περιεκτικό Εθνικό Μουσείο του Δουβλίνου. Για το βράδυ προτείνουμε να συνεχίσετε τις εξερευνήσεις σας στο νυκτερινό Δουβλίνο.  Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η αναχώρηση 26.06 ξεκινάει από Δουβλίνο και έχει αντίστροφη φορά.

 

Περιλαμβάνονται

Τα ξενοδοχεία στην επαρχία της Ιρλανδίας είναι απλά, με τοπικό χρώμα και δεν πρέπει να αναζητούμε την πολυτέλεια.

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*. Σε ορισμένες αναχωρήσεις, στην επαρχία μπορεί να χρησιμοποιήσουμε ξενοδοχεία 3* sup.                                    
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός του Δουβλίνου που έχουμε μόνο πρωινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθο φορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250 €
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
 
 
775
 
Start your journey