ΠΕΡΣΙΑ ταξίδι στην ιστορία

ΠΕΡΣΙΑ ταξίδι στην ιστορία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

9 days

Αναχωρήσεις

3/2 ● 17/2 ● 17/3 ● 24/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
930
αναλυτικά

Ιράν

Τεχεράνη - Σιράζ - Πασαργάδες - Περσέπολη - Γιάζντ - Ναιν - Ισφαχάν - Κασάν -Ματιναμπάντ
Start your journey

1η μέρα: Πτήση για Τεχεράνη

Πτήση για Τεχεράνη. Άφιξη ξημερώματα και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

 

2η μέρα: Τεχεράνη (Ξενάγηση) - Σιράζ (Περσέπολη)

Το ίδιο πρωί θα ξεκινήσει η ξενάγηση πόλης με επίσκεψη στα τρία από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου στο είδος τους. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών. Συνέχεια έχει το Μουσείο χαλιών, που φιλοξενεί μερικά απ’ τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και τέλος το θησαυροφυλάκιο που φυλάει έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιουν Νουρ, «η θάλασσα του Φωτός». Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στη πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη παλιά βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του εθνικού κήπου. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών».

 

3η μέρα: Σιράζ (ξενάγηση)

Ολοήμερη εκδρομή στο Τζαμί Vakil, ένα σύμπλεγμα 8.660 τετραγωνικών μέτρων. Ακολουθεί επίσκεψη στους κήπους Ναρεζεστάν(ή κήπο των πορτοκαλιών), στο τέμενος Nasirol-Molk, στο κήπο Εράμ χαρακτηρισμένο από την Unesco (ΜΠΚ), στο τάφο του Hafez, στην Ακρόπολη του Καρίμ Χαν και τέλος θα περάσετε από τη πύλη του Κορανίου για να ευλογηθείτε και εσείς όπως και όλοι οι ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν από τη πόλη.

 

4η μέρα: Σιράζ - Πασαργάδες - Γιαζντ

Με κατεύθυνση τη Γιαζντ (την ιερή πόλη των Ζωροαστρών), θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στη πόλη των Μεγάλων Βασιλέων και του Μέγα Αλέξανδρου, «την πλουσιότατη των υπό τον Ήλιο πόλεων» την Περσέπολη (70 χλμ περίπου). Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών που καταστράφηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ακολουθεί επίσκεψη στις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, του κατακτητή του κόσμου και επίσκεψη του τάφου του που έχει χαρακτηριστεί ΜΠΚ από την Unesco. Άφιξη στη Γιαζντ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και χρόνος ελεύθερος.

 

5η μέρα: Γιαζντ - Ναιν - Ισφαχάν

Πρωινή περιήγηση, στο πύργο της σιωπής, το τέμενος της φωτιάς, στους Ανεμόμυλους και το Τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Κάντε βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι, με κεντήματα και λαμπερά χρυσαφικά. Ακολουθεί οδική μετάβαση για το Ισφαχάν(300 χλμ περίπου), το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με επίσκεψη καθοδόν στην Ναΐν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της. Άφιξη στο Ισφαχάν, το γαλάζιο αγριολούλουδο της ερήμου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 5*.

 

6η μέρα: Ισφαχάν

Ως η ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν είναι γνωστό για το πολεοδομικό της σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους της, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, μεντρεσέδες, καθώς και καραβαν σεράι. Θα επισκεφθείτε μεταξύ άλλων, το αιθέριο τζαμί Λοφτολάχ το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονικής του, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν, «μισός κόσμος» όπως περήφανα την χαρακτήρισε ο Σαχ Αμπάς, το επιβλητικό Τζαμί του Ιμάμη, το θαυμαστό παλάτι Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και τέλος θα αξιοποιήσετε τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας για ψώνια στο πολύβουο παζάρι. Το βράδυ θα κάνετε μία περιήγηση στη γέφυρα των 30 ανοιγμάτων(Σι Οσε Πολ), για να θαυμάσετε τη φωταγώγηση της.

 

7η μέρα: Ισφαχάν - Κασάν - Ματιναμπάντ

Κατά την εξαιρετική διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας όπου ξεπετάγεται μπροστά σας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ, θα γίνει στάση στο Κασάν για επίσκεψη του πιο περίτεχνου παζαριού και του αρχοντικού Μουτζρεντί, του 19ου αιώνα. Θα δείτε τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζετε για διανυκτέρευση σε οικολογικές εγκαταστάσεις της ερήμου Ματιναμπάντ.

 

8η μέρα: Ματιναμπάντ

Ημέρα ελεύθερη για εξορμήσεις και δραστηριότητες στην έρημο και ξεκούραση. Εδώ θα σας δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες, όπως βόλτα με καμήλες, ποδήλατα, περπάτημα στην έρημο, βόλτα με τζιπ στους αμμόλοφους και πολλά άλλα.

 

9η μέρα: Πτήση επιστροφής

Θα γίνει πολύ πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και θα ακολουθήσει η πτήση για την Αθήνα.

 

Η τιμή έχει υπολογιστεί για το ελάχιστο συμμετοχής 30 ατόμων.

Η διαμονή στο Abbasi πραγματοποιείται εφόσον έχει διαθεσιμότητα, διαφορετικά διαμένουμε σε άλλο 4* ξενοδοχείο της περιοχής.

 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean • Διαμονή στα ξενοδοχεία 4* και 5* στο Ισφαχάν στο ανάκτορο θρύλο ABBASI • Ημιδιατροφή καθημερινά • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί • Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται: • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι 610 € • Βίζα εισόδου 60 € • Τοπικοί φόροι για φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους(καταβάλλονται μόνο τοπικά) 80 €

Start your journey