ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ & ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ & ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

13/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
235
αναλυτικά

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ- ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΣΟΥΦΛΙ - ΞΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ – ΚΑΒΑΛΑ
Start your journey

Μ. ΠΕΜΠΤΗ: 

Αναχώρηση 07:00 π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ /ΑΘΗΝΑ ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και από εκεί για περιοχή ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ παραμονή για γεύμα. Αμέσως μετά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ παρακάμπτουμε τη συμπρωτεύουσα και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Δείπνο.Διανυκτέρευση.


Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:  

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  επιβίβαση στο φέρριμπότ και μετάβαση στην ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.Αφιξη στο όμορφο νησί με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τα πυκνά δάση από πλατάνια.Πρώτος σταθμός μας η ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ  όπου βρέθηκε το  θαυμαστό άγαλμα της “ΝΙΚΗΣ” το οποίο σήμερα κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου.Συνεχίζουμε περνώντας από το χωριό ΛΑΚΩΜΜΑ χτισμένο πανοραμικά σε ύψωμα  και επόμενη μας στάση  τα παραλιακά ΘΕΡΜΑ με τα πεντακάθαρα νερά που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες όπου και η παραμονή μας για   γεύμα .Συνεχίζουμε το απόγευμα για τη γραφική ΧΩΡΑ πρωτεύουσα του νησιού χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους ΣΑΟΣ με όμορφα δρομάκια και σπίτια με νησιώτικες κεραμοσκεπές. Επιστροφή στην ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ το λιμάνι της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ  για τον αποχαιρετισμό μας στο ακριτικό νησί.Επιβίβαση στο φέρριμπότ και αναχώρηση για ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και από εκει για ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Προαιρετική παρακολούθηση του Επιταφίου.Δείπνο.Διανυκτερευση.


ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: 

Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρησουμε για τη περιήγηση μας στο ανατολικό άκρο της πατρίδας μας και τον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης. Θα προσπεράσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να φθάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, (ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ) θα φθάσουμε στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εδώ  θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από το διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569-1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ   με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, με στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Παρακολούθηση της λειτουργίας της Ανάστασης το βράδυ, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: 

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό αρχικά τη λίμνη ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο και στη συνέχεια το ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ με την ιστορική Μονή Αγ.Νικολάου.Κατόπιν για τη γραφική ΞΑΝΘΗ που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το ιδιαίτερο χρώμα   της παλιάς πόλης με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα λιθόστρωτα σοκάκια.Το μεσημέρι επιστροφή στη ΚΟΜΟΤΗΝΗ για το  πασχαλινό γεύμα με το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία και γλέντι με μουσική και απεριόριστη κατανάλωση σε λευκό-κόκκινο κρασί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ τους με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης .Διανυκτέρευση.


ΔΕΥΤΕΡΑ: 

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη παραλιακή πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ όπου θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς την περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ(ΕΟ)  γεύμα, ΛΑΜΙΑ ΕΟ στάση και από εκεί για ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

Τιμή :  235,00  € κατάτομο στο δίκλινο
Τιμή :  31
0,00  € μονόκλινο δωμάτιο

 


Περιλαμβανονται:

Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CHRIS&EVE   4*, 4 πρωινά μπουφέ ,δείπνο τη Μ. Πέμπτη & Μ.Παρασκευή, Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο, Πασχαλινό γεύμα την ΚΥΡΙΑΚΗ του Πάσχα με μουσική και απεριόριστη κατανάλωση σε λευκό-κόκκινο κρασί , τα εισιτήρια του πλοίου για ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, Αρχηγός  συνοδός, Φ.Π.Α.
 

Start your journey