ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

14/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
370
αναλυτικά

Κύπρος

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΠΑΦΟΣ - ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
Start your journey

14/04 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: πτήση για ΛΑΡΝΑΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και με απευθείας πτήση πετάμε για Λάρνακα. Άφιξη και μεταφορά στη Λεμεσό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

15/04 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πρόγευμα και εκδρομή στη «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Μια πόλη  περιτριγυρισμένη από Βενετσιάνικα Τείχη, με την «εντός των τειχών» παλιά πόλη. Ακολουθώντας την  πράσινη γραμμή, φτάνουμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την  τουρκική εισβολή. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του  αντιαποικιακού αγώνα. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Καθεδρικό Ναό του  Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Λευκωσίας, σας προτείνουμε  γεύμα (εξ’ ιδίων) στη  γραφική «Λαϊκή Γειτονιά» μια συνοικία του 19ου αιώνα. Το απόγευμα επιστροφή στην  Λεμεσό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο. Μετά την Ανάσταση, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

 

16/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΠΑΦΟΣ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Το μεσημέρι πλούσιο πασχαλινό γεύμα με οβελία, σούβλες, σαλάτες, φρούτα και γλυκά. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, περνάμε από τον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι και το αρχαίο θέατρο του Κουρείου. Ο δρόμος μετά μας φέρνει στην Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη. Φτάνουμε στην Πάφο όπου μετά την περιήγηση θα καταλήξουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Λεμεσό. Διανυκτέρευση.

 

17/04 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: – ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στο όρος Τρόοδος και τη Μονή Κύκκου. Διασχίζοντας την οροσειρά του Τρόοδος φτάνουμε στο Θρονί της Παναγιάς όπου βρίσκεται ο Τάφος του Εθνάρχη Μακάριου. Συνεχίζουμε για τη Μονή του Κύκκου, το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου με το χρυσοποίκιλτο τέμπλο που ιδρύθηκε το 1100. Επιστροφή το απόγευμα στη Λεμεσό. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

18/04 ΤΡΙΤΗ: ΛΕΜΕΣΟΣ–ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ–ΛΑΡΝΑΚΑ–πτήση για Ελλάδα

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στην Αγία Νάπα και τη Λάρνακα. Περνώντας από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φτάνουμε στην Δερύνεια, το σημείο που δολοφονήθηκαν  τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Από το παρατηρητήριο θα δούμε την Νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Στην Αγία Νάπα θα δούμε το υπέροχο Βενετσιάνικο Μοναστήρι. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Λάρνακας για να δούμε την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου και να θαυμάσουμε την παραλία με τις Φοινικούδες. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines

1 χειραποσκευή 8 κιλών & 1 βαλίτσα 20 κιλών

4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο

Πρωινό καθημερινά + 3 δείπνα + Μαγειρίτσα

Εορταστικό Πασχαλινό Γεύμα

Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις

 Δαπάνη επίσημου τοπικού ξεναγού

Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων

 (119€ από Θεσ/νίκη, 139€ από Αθήνα)

Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων

Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                    ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

A3 920 14/04  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΛΑΡΝΑΚΑ  09:35  11:35     A3 912 14/04  ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ  10:35  12:20

A3 923 18/04  ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  19:55  21:55     A3 909 18/04  ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ  21:00  22:45

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί τίποτα.
  • Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει κατά την δημιουργία του παραπάνω προγράμματος, όλοι οι επισκέψιμοι χώροι που αναφέρονται θα είναι ανοιχτοί. Υπάρχει περίπτωση όμως λόγω των ημερών κάποιος από αυτούς να μην λειτουργήσει εκτάκτως, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.
Start your journey