Πασχαλιά στην Θεσσαλία … στην σκιά των Μετεώρων !!!

Πασχαλιά στην Θεσσαλία … στην σκιά των Μετεώρων !!!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

26/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
330
αναλυτικά

Καλαμπάκα - Μετέωρα - Λίμνη Ταυρωπού (Λίμνη Πλαστήρα) - Φράγμα Μέγδοβα - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Ελάτη - Περτούλι.
Start your journey

1η ημέρα :  Τρίκαλα - Καλαμπάκα.

Συγκέντρωση των εκδρομέων και  αναχώρηση για Καλαμπάκα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην όμορφη Καλαμπάκα, στον Θεσσαλικό Kάμπο, όπου βρίσκονται τα επιβλητικά Μετέωρα, το μικρό θαύμα της φύσης, τους μοναδικούς ιερούς βράχους των Μετεώρων, όπου βρίσκονται τα μοναστήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για παρακολούθηση της Περιφοράς του Επιταφίου στην Καλαμπάκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Μ. Σάββατο 27-4-2019 2η ημέρα : Καλαμπάκα - Ελάτη - Περτούλι - Καρδίτσα - Λίμνη Ταυρωπού ( ή Λίμνη  Πλαστήρα) - Φράγμα Πλαστήρα - Καλαμπάκα.

Πρόγευμα και εκδρομική εξόρμηση στις ελατόφυτες πλαγιές του Κόζιακα. Θα επισκεφτούμε την Ελάτη (Ελβετία της Ελλάδας) και το Περτούλι (σε υψομ. 1200μ), πνιγμένο μέσα στα έλατα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το οροπέδιο της Νευρούπολης, όπου σε ύψος 800μ. έγινε η Λίμνη Ταυρωπού και το φράγμα Ν. Πλαστήρα ολόγυρα σε μια φύση από μοναδικούς χρυσοποίκιλους χρωματισμούς. Θα επισκεφθούμε την λίμνη Πλαστήρα, μία από τις ομορφότερες γωνιές του ορεινού όγκου των Αγράφων. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κορώνας (παλαιότερα ονομαζόταν Μονή Κρυεράς Πηγής), που χτισμένο σαν κάστρο αγναντεύει όλο τον Θεσσαλικό κάμπο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το φράγμα του Νικολάου Πλαστήρα ή Μέγδοβα (ομώνυμος ποταμός). Από εδώ θα θαυμάσουμε την θέα προς το μικρό νησάκι Νιάγκα. Τέλος, θα καταλήξουμε μέσω γραφικών χωριών, όπως Μούχα και Καστάνια στο γραφικό χωριό Λαμπερό για καφέ δίπλα στην λίμνη. Θα αφήσουμε την περίφημη λίμνη Πλαστήρα με τις καλύτερες εντυπώσεις για να επιστρέψουμε στην Καλαμπάκα. Την αποψινή αναστάσιμη νύκτα φωτίζουν τον ουρανό της Καλαμπάκας πυροτεχνήματα, που μαζί με τις λαμπάδες των πιστών και τα φωταγωγημένα Μετέωρα προκαλούν δέος και κατάνυξη. Σ΄ ένα από τα μοναστήρια (του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) θα γιορτάσουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα : Καλαμπάκα (γλέντι - ψήσιμο αρνιού ) Κυριακή Του Πάσχα 28-4-2019 Κ Α Λ  Ο   Π Α Σ Χ Α  -  ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ

Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε το πρωινό σούβλισμα αρνιών, πίνοντας ουζάκι και τρώγοντας μεζέδες συνοδεία με χορευτικό με παραδοσιακές στολές. Πασχαλινό γεύμα και γλέντι. Χρόνος ελεύθερος, ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετική ομαδική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα : Καλαμπάκα ( Έθιμο των μαντηλιών)

[Text Box: Δευτέρα του Πάσχα 29-4-2019] Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως ή Μεγάλο Μετέωρο και την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν, θα οδηγηθούμε στο εκκλησάκι του Αϊ- Γιώργη του Μαντηλά, που είναι σε σπηλιά βράχου των Μετεώρων, σε ύφος 30-35 μ., κάθε χρόνο, τη Δευτέρα του Πάσχα, αναβιώνει ένα πολύ ωραίο έθιμο, από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ξεκίνησε, όπως λένε, από την ανάγκη να στέλνουν οι υπόδουλοι μηνύματα στους διωκόμενους αγωνιστές. Ίσως είχε βαθύτερες ρίζες και σημασία. Τα πανηγύρια ήταν η μόνη ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα. Έδεσαν μάλιστα για σιγουριά το έθιμο με το φερετζέ,  που αφιέρωσε μια Τουρκάλα, όταν ο Άγιος, τον οποίο επικαλέστηκε, θεράπευσε τον άντρα της. Στην είσοδο της σπη­λιάς είναι κρεμασμένα μαντίλια από τον προηγούμενο χρόνο. Κάθε μαντίλι και μια ευχή για υγεία. Το πρωί της γιορτής του Αγίου οι προ­σκυνητές συγκεντρώνονται στα ριζά του βράχου και παρακολουθούν νεαρούς αναρριχητές, που με σχοινιά φτάνουν στη σπηλιά-εκκλησία,                     μαζεύουν τα περυσινά μαντίλια, κρεμούν τα νέα καθώς και λαμπάδες, που φέρνουν κάτοικοι και ξενιτεμένοι απ' όλο το νομό. Τα μαντίλια συνήθως τα παίρνουν αγόρια και κορίτσια για καλή τύχη. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

       Τιμή συμμετοχής : €  330  το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

                                      €  280  το άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο.

                                      €  495  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

                                      ΔΩΡΕΑΝ παιδιά μέχρι 8 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.     

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
  • Τρεις ( 3 ) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DIVANI METEORA 4* στην  Καλαμπάκα σε δίκλινα – τρίκλινα - μονόκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό (σύνολο 3).
  • Ημιδιατροφή καθημερινώς, συμπεριλαμβανομένων των Αναστάσιμου και Πασχαλινού γευμάτων.
  • Οι περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ο  αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Έντυπα-χάρτες.
  • Φ.Π.Α.

 

                      Δεν  περιλαμβάνονται: 

Ό,τι ρητώς  δεν  αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά,

συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, ο φόρος διαμονής, αχθοφορικά και δραστηριότητες, φιλοδωρήματα.       

Start your journey