Πανόραμα Ουζμπεκιστάν

Πανόραμα Ουζμπεκιστάν

Γιατι να πάτε: 
Αποκλειστικά!!!  Φολκλορικό δείπνο στη Μεντρέσα Allakulikhan με παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και χορό  Δείπνο με σόου επίδειξης ασιατικών ενδυμασιών και χορούς ντίσκο σε μεσαιωνική Μεντρέσα  Επίσκεψη στο αναγνωρισμένο μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών  Επίσκεψη σε εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

26/10 ● 9/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1110
αναλυτικά

Τασκένδη, Χίβα, Μπουχαρά, Νουράτα/Φρούριο Μεγάλου Αλέξανδρου, Λίμνη Αϊνταρκούλ, Σαμαρκάνδη
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Τασκένδη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Τασκένδη. Βραδινή άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση (δεν περιλαμβάνεται δείπνο).

 

2η μέρα: Τασκένδη, Ξενάγηση

Το μεσημέρι και μετά το γεύμα, θα περιηγηθούμε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας, καθώς και στο παλιό τμήμα της πόλης, όπου θα δούμε το θρησκευτικό συγκρότημα του Khasti Imam, το μαυσωλείο του Kaffal Shashi, τον μεντρεσέ Barak Khan και τα ιστορικά μνημεία Kukeldash Madrassah και Abdulkasim Madrassah. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Τασκένδη, Ξενάγηση

Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στην Τασκένδη, με επίσκεψη στο κρατικό μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών του Ουζμπεκιστάν, το τζαμί Μούι Μουμπάρακ - χώρο φύλαξης του κορανιού του χαλίφη Οσμάν με τα χρυσά μαλλιά του προφήτη Μωάμεθ - και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο κρατικό  Μουσείο Ιστορίας του Μεγάλου Αμίρ Τιμούρ. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μία βόλτα στους Γιαπωνέζικους κήπους (πόλος έλξης για νεόνυμφα ζευγάρια) και χρόνος ελεύθερος σε πολυκατάστημα της πόλης.

Στην Πασχαλινή αναχώρηση, θα επισκεφθούμε Ορθόδοξο ναό για να παρακολουθήσουμε την τελετή της Ανάστασης.

 

4η μέρα: Τασκένδη - Χίβα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίβα, την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας", το έβδομο θαύμα του κόσμου". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε το φρούριο με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους μιναρέδες και τα δαντελωτά μωσαϊκά των αρχαίων τειχών. Στην παλιά πόλη και μέσα στην οχυρωμένη Ιτχάν Καλά, θα δούμε τον Μεντρεσέ (ιεροσπουδαστήριο) του Μεγάλου Βεζίρη Μοχάμεντ Αμίντ Χαντ, το μνημείο ανατολίτικης αρχιτεκτονικής Μιναρέ Κάλτα (κοντός μιναρές) κ.ά. Εντός του φρουρίου Αρκ Κούχνια θα δούμε το Τζαμί Τζαμά και τον Μεντρεσέ των Ρακχιμχάν. Θα ακολουθήσει φολκλορικό σόου και δείπνο στο μεσαιωνικό Allakullikhan Madrasah. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Χίβα - Mπουχαρά (450 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για τη θρυλική Μπουχαρά. Διασχίζοντας την απόκοσμη έρημο Κιζίλ Κουμ και το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες και τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Aμού Ντάρια (Ώξος), θα φθάσουμε στο "ανατολίτικο θαύμα", όπως αποκαλούν την Μπουχαρά, μία γοητευτική πόλη με πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τυρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής. Προβλεπόμενη άφιξη στις 17.00΄. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Mπουχαρά, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ολοήμερης ξενάγησης στην πόλη θα δούμε την "Ακρόπολη της Κιβωτού" (Ark Citadel), το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι και τους μεντρεσέδες Κουκελντάς και Ναντίρ Ντεβάν Mπέγκι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χαγάκα Ντιβάν Μπέγκι, που είναι από τα ωραιότερα πανδοχεία πάνω στον Δρόμο του Μεταξιού, το θερινό Παλάτι του Σιτόρα Χότζα, το τζαμί Μπολό Χάουζ και το Μαυσωλείο των Σαμανιδών. Δείπνο θα δοθεί παράλληλα με ένα σόου-επίδειξης ασιατικών φορεσιών και χορούς ντίσκο σε μεσαιωνική Μεντρέσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Μπουχαρά, Μαθήματα Κεραμική Τέχνης - Υπερταχεία - Σαμαρκάνδη

Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το θερινό ανάκτορο του τελευταίου Εμίρη της Μπουχαρά, τον Μεντρεσέ του Χαλίφη Νιγιάζ Κουλ (Chor Minor) και στη συνέχεια θα μεταβούμε σε ένα εργαστήριο κεραμικών της περιοχής Γκιτζουβάν, για να πάρουμε μαθήματα κεραμικής τέχνης και να δοκιμάσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα. Ακολουθεί διαδρομή με Υπερταχεία, που σε μόλις μιάμιση ώρα θα μας φέρει στη Σαμαρκάνδη. Άφιξη στη θρυλική Σαμαρκάνδη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Σαμαρκάνδη, Ξενάγηση, Ελ Μερός

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου, καθώς και την κεντρική πλατεία Ρεγκιστάν, όπου βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί μεντρεσέδες της πόλης: η Μεντρέσα-αστεροσκοπείο Ουλουγκπέκ, η Μεντρέσα Σερ Ντορ και το μεγαλύτερο τζαμί-Μεντρέσα Τίλα Κόρι. Συνεχίζουμε για την νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της. Ακολουθεί βόλτα στα γραφικά στενά της αγοράς και στο τέμενος Μπιμπί Χανούμ. Αποκλειστική επίσκεψη του μουσείου θεατρικών ιστορικών ενδυμασιών El Meros και εορταστικό δείπνο με μουσική ντίσκο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Σαμαρκάνδη, Εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων - Υπερταχεία -  Τασκένδη

Πρωινή επίσκεψη σε εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων και επίσκεψη σε βιοτεχνία κατασκευής μεταξένιων χαλιών. Η μεταφορά μας στην Τασκένδη, θα γίνει με τη νέα Υπερταχεία. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τασκένδη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο μέχρι τη βραδινή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

10η μέρα: Τασκένδη - Αθήνα

Πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

Start your journey