Πανόραμα Ομάν – Σαλάλα – Στενά Ορμούζ

Πανόραμα Ομάν – Σαλάλα – Στενά Ορμούζ

Γιατι να πάτε: 
Περιήγηση στην παραδοσιακή Αραβία, το Ομάν και τη Μάσκατ, μια πόλη-λιμάνι και ένα από τα περισσότερα ανεπτυγμένα αστικά κέντρα του αραβικού κόσμου. Μια ιδιαίτερη περιπλάνηση σε αυτόν τον αραβικό προορισμό με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα παλαιά κάστρα της ερήμου στο χρώμα της άμμου, τις ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τις καταπράσινες οάσεις που εμφανίζονται σαν πράσινες βούλες στο καφέ της άμμου, αλλά και τις αραβικές πόλεις που διατηρούν μέχρι σήμερα το παραδοσιακό τους χρώμα με τις υπαίθριες αγορές, τις ιδιαίτερες οσμές μπαχαρικών και τις ενδυμασίες των ντόπιων. Όλα αυτά θα τα ζήσουμε με ξεναγήσεις, εκδρομή σε κάστρα και παραδοσιακή κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

9 days

Αναχωρήσεις

24/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1745
αναλυτικά

ΣΑΛΑΛΑ - ΜΑΣΚΑΤ – ΚΟΥΡΑΓΙΑΤ – WADI SHAB
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΑΛΑΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του σουλτανάτου την Σαλάλα. Άφιξη στη Σαλάλα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΑΛΑ (Περιήγηση στο Ανατολικό και Δυτικό τμήμα – ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ & όχι Εκδρομή μισής ημέρας)

Το πρωί ξεκινάμε την περιήγηση μας στη Σαλάλα. Πρώτη μας  στάση θα είναι στο χωριό Τάκα, όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο του. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φθάνουμε στα ερείπια της Σουμχουρούν (Khor Rori), όπου σύμφωνα με τους θρύλους, βρισκόταν το παλάτι της βασίλισσας του Σαβά. Ο τόπος αυτός αποτελούσε επίσης το βασικό λιμάνι διακίνησης λιβανιού. Επόμενος σταθμός μας η παλιά πόλη Μιρμπάτ, το κέντρο διακίνησης των σκλάβων και των αραβικών αλόγων. Εκεί θα επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο της πόλης και τα παλιά σπίτια των εμπόρων με αρχιτεκτονική παρόμοια με την αντίστοιχη της Υεμένης. Επιστροφή στη Σαλάλα και αλλάζουμε πορεία, κατευθυνόμενοι προς το δυτικό τμήμα, προς τα βουνά Κάρα, προκειμένου να επισκεφθούμε μια βιβλική τοποθεσία, το NAbi Ayoub, όπου λέγεται ότι βρίσκεται ο τάφος του προφήτη Ιώβ. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πεδιάδας Al Garbib. Τελευταίος μας σταθμός η παραλία Μουγκσαΐλ με τα απόκρημνα βράχια να κατεβαίνουν ως την ακτή, δημιουργώντας μια πανέμορφη εικόνα. Επιστροφή στη Σαλάλα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΑΛΑ (Σαφάρι με jeep 4Χ4 στην έρημο Rub Al Khali και η Χαμένη Πόλη – ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ & όχι Εκδρομή μισής ημέρας) - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑΤ

Σήμερα θα απολαύσουμε τη μοναδική εμπειρία ενός σαφάρι στην έρημο Rub Al Khali. Η έρημος έχει έκταση περίπου 1.000 χιλιόμετρα μήκος και 500 χιλιόμετρα πλάτος. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος όλης της Αραβικής Χερσονήσου με αμμόλοφους ύψους έως και 250 μέτρων. Η άμμος έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε το σαφάρι μας με οχήματα 4x4, φθάνοντας στο σημείο  που πιστεύεται ότι βρίσκεται η Χαμένη Πόλη Ubar. Σύμφωνα με το Κοράνι, ο βασιλιάς της Ουμπάρ, ο Σαντάντ (Saddad), είχε παραβιάσει τις προειδοποιήσεις του προφήτη Χαντ (Hud) και του Αλλάχ, ο οποίος προκάλεσε αμμοθύελλα, με αποτέλεσμα η πόλη και ολόκληρη η περιοχή να "θαφτεί" μέσα στην άμμο. Μετά το τέλος της εκδρομής, επιστροφή στο αεροδρόμιο της Σαλάλα και βραδινή πτήση για Μάσκατ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΚΟΥΡΑΓΙΑΤ – WADI SHAB – ΜΑΣΚΑΤ (ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Σήμερα θα κινηθούμε προς τα ανατολικά του Μάσκατ και συγκεκριμένα προς την περιοχή του Κουραγιάτ (Qurayyat) μέσω ενός του οροπέδιου και της στενής παράκτιας διαδρομής που το ακολουθεί. Θα φτάσουμε στο Wadi Shad, μια από τις χαρακτηριστικές κοιλάδες (wadis) που συναντώνται σε ολόκληρη την Αραβία, κοιλάδες που συνήθως είναι άνυδρες και δεν συγκεντρώνουν υδάτινους όγκους παρά μόνο σε περιόδους εκτεταμένης βροχόπτωσης (που ούτως ή άλλως σπανίζουν). Θα κάνουμε βόλτα σε μια από τις γραφικές wadis του Ομάν, θα κάνουμε βαρκάδα, ενώ θα έχουμε και την ευκαιρία να κάνουμε μπάνιο σε μία από τις λεγόμενες «keyhole», τις μικρές λίμνες κρυμμένες ανάμεσα στα βράχια. Η εκδρομή μας θα ολοκληρωθεί στην παραλία Φινς, όπου και θα σταματήσουμε για να χαλαρώσουμε. Αργότερα, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Μασκάτ. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ (ξενάγηση)

H ημέρα περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΜΑΝ (ΝΙΖΟΥΑ, ΜΠΑΧΛΑ, ΤΖΑΜΠΡΙΝ) - ΜΑΣΚΑΤ

Σειρά έχουν σήμερα η ενδοχώρα και τα περίφημα Κάστρα του Ομάν. Θα αναχωρήσουμε, λοιπόν, το πρωί για μία διαδρομή 175 χιλιομέτρων με προορισμό την ορεινή πόλη Νίζουα και το επιβλητικό της φρούριο. Επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος για την περίφημη αγορά της πόλης, που είναι ένα παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας. Στη συνέχεια θα διανύσουμε άλλα 45 χιλιόμετρα για να επισκεφτούμε τη μυθική πόλη Μπάχλα, που θεωρείται η πρωτεύουσα των κεραμικών του Ομάν, με τα ψηλά βουνά να προστατεύουν το υπό ανακαίνιση κάστρο της. Η πόλη έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Συνεχίζοντας για άλλα 8 χιλιόμετρα, θα φτάσουμε στο εκπληκτικό φρούριο της Τζαμπρίν, όπου η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του το καθιστά το εντυπωσιακότερο όλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΚΑΣΑΜΠ (ΟΜΑΝ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για το Κασάμπ, που βρίσκεται στο άκρο της χερσονήσου Μουσαντάμ (ένας θύλακας του Ομάν μέσα στο έδαφος των ΗΑΕ, γνωστό ως η "Νορβηγία της Αραβίας", λόγω του ανάγλυφου της ακτογραμμής του). Το Κασάμπ ιδρύθηκε από τους Πορτογάλους στις αρχές του 17ου αιώνα. Το φυσικό του λιμάνι αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο και στάση ανεφοδιασμού για τα εμπορικά πλοία που ταξίδευαν στην περιοχή. Πριν την πρόσφατη κατασκευή της οδικής του σύνδεσης με τα Εμιράτα, η πρόσβαση μέσω ξηράς ήταν αδύνατη. Τώρα το Κασάμπ αποτελεί δημοφιλή σαββατοκυριακάτικο προορισμό για τους κατοίκους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα Στενά του Ορμούζ είναι ένας πορθμός ανάμεσα στον κόλπο του Ομάν και τον Περσικό κόλπο - το μόνο θαλάσσιο πέρασμα για τον Περσικό κόλπο και γι' αυτό έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία. Στο στενότερο σημείο τους, τα Στενά έχουν πλάτος 39 χιλιόμετρα. Φθάνοντας, θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακό πλοιάριο (dhow) και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά των Στενών του Ορμούζ, αντικρίζοντας τοπία απαράμιλλου κάλους στη χερσόνησο Μουσαντάμ. Το ντόου θα αγκυροβολήσει στο περίφημο Νησί του Τηλέγραφου (Telegraph Island). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΑΜΠ - ΜΑΣΚΑΤ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μασκάτ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να κινηθούμε στην πόλη μαζί με τον αρχηγό μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* και 4*sup.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 695.

Βίζα στο Ομάν περίπου 58 € (η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά, κατά την είσοδο στη χώρα)

 

Start your journey