Πανόραμα Κροατίας - δυτικά Βαλκάνια // Πάσχα

Πανόραμα Κροατίας - δυτικά Βαλκάνια // Πάσχα

Γιατι να πάτε: 
Δαλματικές Ακτές: Παρθένες, δαντελωτές και ξελογιάστρες, αποτελούν ένα από τα δώρα που απλόχερα χάρισε η φύση, σε μια χώρα - την Κροατία - που επάξια διεκδικεί τον τίτλο της Αρχόντισσας των Βαλκανίων. Το Μαυροβούνιο στις ακτές της Αδριατικής μικρό και πανέμορφο και η Σλοβενία, η πρώτη χώρα της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας που έκοψε δεσμούς και επέστρεψε γρήγορα εκεί που ανήκε: στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με την «άγνωστη» χερσόνησο της Ίστριας, θα συμπληρώσουν το υπέροχο αυτό σκηνικό και θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

14/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
995
αναλυτικά

Κροατία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΟΠΑΤΙΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ - ΜΟΣΤΑΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι

Αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2η μέρα: Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ (395χλμ)

H ξενάγηση μας στο Βελιγράδι θα ξεκινήσει από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε μέσω της νέας γέφυρας Άντα για να δούμε ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το’’ σπίτι των λουλουδιών’’ το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μια από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Κροατία και το πρώτο μας σταθμό τη πρωτεύουσα της Ζάγκρεμπ που φθάνουμε αργά το απόγευμα.

 

3η μέρα Ζάγκρεμπ - Λιουμπλιάνα (140χλμ)

Πρωινή ξενάγηση της πρωτεύουσας της Κροατίας Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Ζάγκρεμπ αρχικά και για πολλούς αιώνες υπήρχαν δύο μικρές πόλεις σε δύο λόφους, το Κάπτολ και το Γκράντεκ, Στις αρχές του 17ου αιώνα οι δυο πόλεις συγχωνεύτηκαν τελικά σε μια που ονομάστηκε Ζάγκρεμπ και ξεκίνησε η σύγχρονη ιστορία της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το λόφο του Κάπτολ, το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στο λόφο δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Ζάγκρεμπ, ένα από τα υψηλότερα και σπουδαιότερα κτήρια της χώρας. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία, και ένα εντυπωσιακό χρυσό άγαλμα της είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πλατείας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Γκραντεκ, διασχίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, τη Ματωμένη Γέφυρα που υπήρξε στο παρελθόν πεδίο συχνών μαχών μεταξύ των κάτοικων του Καπτολ και του Γκραντεκ. Από την πέτρινη πύλη εισερχόμαστε στην Άνω Πόλη κατευθυνόμενοι προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου κυριαρχεί ο ομώνυμος ναός, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμαϊκού ρυθμού του 13ου αιώνα, και πλαισιώνεται από σπουδαία ιστορικά κτήρια όπως το νεοκλασικό κτήριο του Κοινοβουλίου και το Παλάτι του Κυβερνήτη. Εκτός όμως από τα ιστορικά κτήρια, θα επισκεφτούμε χώρους και πλατείες που βρίσκονται περιμετρικά της παλιάς πόλης, όπως την πλατεία του βασιλιά Τομισλαβ, του πρώτου βασιλιά και ιδρυτή του Κράτους της Κροατίας. Το άγαλμα του και το μνημείο του δεσπόζουν στο κέντρο της πλατείας, ενώ απέναντι βρίσκεται ένα επίσης ιστορικό κτήριο, ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός του 19ου αιώνα. Εκεί κοντά βρίσκεται και το περίφημο ξενοδοχείο Εσπλαναντε των αρχών του 20ου αιώνα, από τα διασημότερα παγκοσμίως ξενοδοχεία της εποχής του, εποχή δόξας του Οριαν Εξπρές. Η πλατεία του στρατάρχη Τίτο, της μεγαλύτερης προσωπικότητας ολόκληρης της παλιάς Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, συγκεντρώνει μερικά από τα σπουδαιότερα από αρχιτεκτονικής άποψης κτήρια της πόλης. Το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Μουσείο Τέχνης και Χειροτεχνίας και το Μουσείο Μιμαρα αποτελούν έξοχα δείγματα γοτθικής, μπαρόκ και νεο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Η ξενάγηση μας θα λήξει στην κεντρική πλατεία του Μπαν Γιέλατσιτς, την οποία διασχίζει η Ίλιτσα, ο μεγαλύτερος, με μήκος 6χλμ, δρόμος της πόλης, όπου βρίσκονται τα πιο σύγχρονα και κομψά καταστήματα. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Λιουμπλιάνα, τη «κουκλίστικη» πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη βορειότερη χώρα της πρώην γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας η οποία βρισκόταν πάντα σε επιρροή πλησιέστερα στην Κεντρική Ευρώπη παρά στα Βαλκάνια.

 

4η μέρα: Λιουμπλιάνα – Ποστόινα – Οπατία (130χλμ)

Πρωινή ξενάγηση στη Λιουμπλιάνα τη πιο ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της χώρας. Γνωστή κατά το Μεσαίωνα με το όνομα Laibach, η πόλη ήταν κέντρο ανθρώπινης δραστηριότητας περίπου τρεις χιλιετίες πριν. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα επισκεφτούμε το Παλαιό δημαρχείο και την κεντρική υπαίθρια αγορά και μετά θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Πρεσέρεν, την κεντρικότερη της παλιάς πόλης και αφιερωμένη στο μεγαλύτερο Σλοβένο ποιητή. Στην πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του ενώ τριγύρω υπάρχουν διάφορα ιστορικά κτίρια όπως το Κεντρικό Φαρμακείο, Η Φραγκισκανική Εκκλησία και η Τριπλή Γέφυρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πλατεία του Κογκρέσου αφιερωμένη στο συνέδριο της Τριπλής συμμαχίας που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα το 1821. Σήμερα η πλατεία είναι ένα από τα πιο πολυπληθή σημεία της πόλης. Στη νότια πλευρά της πλατεία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ενώ στο κέντρο της το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα, το άγαλμα του Ρωμαίου Πολίτη. Η περιήγηση κλείνει με το Κάστρο της πόλης το οποίο βλέπουμε εξωτερικά και το προσεγγίζουμε ε διασχίζοντας γραφικά δρομάκια και αλσύλλια. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε νοτιοδυτικά διασχίζοντας ένα καταπράσινο και υποαλπικό περιβάλλον, το οποίο θυμίζει πολύ περισσότερο ευρωπαϊκό παρά Βαλκανικό τοπίο, για να φθάσουμε στην περιοχή της Ποστόινα. Το σύστημα σπηλαίων που θα επισκεφθούμε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μήκος άνω των είκοσι χιλιομέτρων, και η ανακάλυψη τους τον 17ο αιώνα αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την επιστήμη της σπηλαιολογίας. Χαρακτηριστικό το τραίνο το οποίο διασχίζει μεγάλο μέρος του μήκους του σπηλαίου και λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει διάφορες αίθουσες γεμάτες σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων μεγεθών και αποχρώσεων. Αμέσως μετά εγκαταλείπουμε τη Σλοβενία και αφού εισέλθουμε ξανά στη Κροατία κατευθυνόμαστε στη περιοχή της αριστοκρατικής Οπατίας, η οποία θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για την αυριανή γνωριμία μας με την Χερσόνησο της Ίστριας.

 

5η μέρα: Οπατία (Χερσόνησος Ίστριας)

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη πανέμορφη χερσόνησο της Ίστριας που μοιράζεται ανάμεσα σε Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία και συνδυάζει υπέροχο τοπίο και μερικές θαυμάσιες πόλεις-θέρετρα. Ξεκινάμε με την ίδια την Οπατία, που από το 1844 που ο Ιταλικής καταγωγής έμπορος έχτισε τη περίφημη Βίλα Αντζιολίνα και έως το καταστροφικό 1ο παγκόσμιο πόλεμο αποτέλεσε το πιο σημαντικό θέρετρο της αριστοκρατίας της πάλαι ποτέ Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και φυσικά διανθίστηκε με θαυμάσια κτίρια για τη διαμονή των πλουσίων και ευγενών και φυσικά του ίδιου του Αυτοκράτορα, Φραγκίσκου Ιωσήφ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Βορειοδυτικό άκρο της χερσονήσου στο γραφικό Πιράν ή Πιράνο που σήμερα μπορεί μεν να ανήκει στη Σλοβενία αλλά για αιώνες αποτέλεσε πόλη της Γαληνότατης Δημοκρατίας της Βενετίας γεγονός που είναι σαφώς ορατό στη κτιριακή υποδομή και στο ύφος της θαυμάσιας πόλης. Τέλος ακολουθώντας νότια κατεύθυνση θα προσεγγίσουμε ακόμη μία υπέροχη πόλη, σε Κροατικό ξανά πλέον έδαφος. το γοητευτικό Ροβίν ή Ροβίνιο την αρχαία αποικία των Ελλήνων Ρυγίνιον, από όπου προέρχεται και το σημερινό όνομα της πόλης. Θαυμάσια διατηρητέα κτίρια, εντυπωσιακές πλατείες, κομψά καφέ και εστιατόρια συνθέτουν ένα «σκηνικό» γνήσιας Ιταλογεννούς ομορφιάς και φινέτσας που θα μας γοητεύσει. Επιστροφή στη γνώριμη Οπατία το απόγευμα.

 

6η μέρα: Οπατία (Ριέκα – Λίμνες Πλίτβιτσε – Τρογκίρ) – Σπλιτ (446χλμ)

Πρωινή αναχώρηση για τη Ριέκα, το γνωστό εμπορικό λιμάνι της Κροατίας στις Βόρειες Δαλματικές ακτές όπου θα κάνουμε μία μικρή στάση στο κέντρο και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο Πλιτβιτσε, ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο της Κροατίας. Από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σχηματίζεται από ένα σύμπλεγμα λιμνών, ποταμών καταρρακτών και σπηλαίων και καλύπτει επιφάνεια τριακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε διάφορα επίπεδα τα οποία έχουν μεταξύ τους μεγάλη υψομετρική διαφορά. Κατηφορίζοντας ξανά προς τις ακτές θα κλείσουμε τη μέρα μας επισκεπτόμενοι άλλη μια πόλη με αρχαίο ελληνικό όνομα, το Τρογκίρ (Τραγούριον, από τη λέξη “τράγος”). Όπως το Σπλιτ, έτσι και το Τρόγκιρ ιδρύθηκε από ‘Ελληνες ενώ αργότερα υπήρξε ένα από τα βασικά ρωμαϊκά λιμάνια στην Αδριατική. Η πόλη εξελίχθηκε την περίοδο των Βενετών (15ο – 18ο αιώνα) σε μία από τις πλουσιότερες της περιοχής. Στην περιήγηση της στο ιστορικό κέντρο θα θαυμάσουμε κτίσματα, που διατηρούνται από τη Ρωμαϊκή εποχή έως και την εποχή του Μπαρόκ. Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα μας περιμένει άλλη μία ιστορική πόλη της Δαλματίας, το επιβλητικό Σπλιτ.

 

7η μέρα: Σπλιτ (Μόσταρ) – Ντουμπρόβνικ (315χλμ)

Στη πρωινή μας περιήγηση της πόλης το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο παλάτι του Σπλίτ, χτισμένο τον 4οαι. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Διοκλητιανό. Το αρχιτεκτονικό του στυλ είναι κλασσικό ρωμαϊκό κι αποτελείται από ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με τείχη και πύργους. Από τα σπουδαιότερα τμήματα του κάστρου είναι το μνημειώδες περιστύλιο, το οποίο οδηγούσε από τη μία στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα κι από την άλλη στο μαυσωλείο του Διοκλητιανού (ο σημερινός καθεδρικός του Αγίου Δόμνιου). Το παλάτι παρά το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπεια του θα παραμείνει σχεδόν άγνωστο στους Ευρωπαίους μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της πόλης μετέτρεψαν τους χώρους, τα τείχη και τα υπόγεια του παλατιού σε σπίτια και καταστήματα, τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το Μόσταρ κατά μήκος μιας πανέμορφης και γραφικής διαδρομής. Η Βοσνία & Ερζεγοβίνη που βρίσκεται η μαρτυρική πόλη είναι η χώρα που συνυπάρχουν, όχι πάντα ειρηνικά, τρεις διαφορετικές εθνότητες, οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, οι Σέρβοι και οι Κροάτες, και τρεις θρησκείες, το Ισλάμ, η ορθοδοξία και ο ρωμαιοκαθολικισμός. Το Μόσταρ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, η πρωτεύουσα, η σπουδαιότερη πόλη και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής της Ερζεγοβίνης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νερέτβα, όπου βρίσκεται κι η περίφημη γέφυρα της πόλης, το χαρακτηριστικότερο ίσως ορόσημο των δυτικών Βαλκανίων. Η πόλη παίρνει το όνομα της από τους μεσαιωνικούς φρουρούς της γέφυρας, οι οποίοι ονομάζονται Mostari στην τοπική διάλεκτο. Η γέφυρα καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η πόλη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, και ανακατασκευάστηκε στις αρχές του 21ου αιώνα με τη βοήθεια της UNESCO, η οποία από το 2005 την έχει εντάξει στα λίστα με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύει. Τέλος θα συνεχίσουμε για τη διάσημη περιοχή του Ντουμπρόβνικ, τη πραγματική αρχόντισσα των Δαλματικών ακτών.

 

8η μέρα: Ντουμπρόβνικ.

Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα, αρχικά με την ονομασία Λαους, και αργότερα μετονομάστηκε σε Ραους, γνωστό στους Έλληνες ως Ραγούζα, καθώς υπήρξε για μεγάλο διάστημα κάτω από Βυζαντινή επιρροή. Το μεγαλύτερο μέρος της μορφής που έχει η πόλη σήμερα είναι από τον 14ο αιώνα όπου βρέθηκε κάτω από τον έλεγχο των Βενετών κι αποτέλεσε ένα από το σημαντικότερα λιμάνια τους στην Αδριατική. Η σημερινή ονομασία της πόλης, Ντουμπρόβνικ, είναι κροατική και μεταφράζεται ως «δάσος από βελανιδιές». Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινάει από την εντυπωσιακή κεντρική πύλη η οποία οδηγεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης, που λέγεται Placa και περιλαμβάνει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Ρέκτορα ( Δόγη ), το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε το διοικητικό κέντρο της πόλης ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης από τον 16ο αιώνα και δείγμα εξαίρετης αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής είναι το Palazzo Sponza, το οποίο αποτελούσε για σειρά ετών το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Δημοκρατίας της Ραγούζα ενώ σήμερα φιλοξενεί τα αρχεία της πόλης. Η ξενάγησή μας πλαισιώνεται από μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Ντουμπρόβνικ, στον οποίο φυλάσσονται και τα λείψανά του πολιούχου Αγίου Βλασίου. Σύμφωνα με το θρύλο ο ναός ιδρύθηκε από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο κατά την επιστροφή του από τις σταυροφορίες. Εκτός των άλλων θα επισκεφτούμε την Φοντάνα του Ονούφριου και τη Στήλη του Ορλάνδου. Μετά το πέρας της ξενάγησης υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια περιήγηση στα τείχη της πόλης τα οποία προσφέρουν εξαιρετική θέα προς την Αδριατική Θάλασσα και το νησιωτικό σύμπλεγμα που περιβάλλει την πόλη του Ντουμπρόβνικ.

 

9η μέρα: Ντουμπρόβνικ (εκδρομή στο Μαυροβούνιο, Μπούτβα/Κοτόρ) (142χλμ)

Το Μαυροβούνιο (Crna Gora στη σερβική διάλεκτο, Montenegro στα ιταλικά) είναι μια χώρα ιστορικά άμεσα συνδεδεμένη με τη Σερβία. Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι το 1992 ήταν ένα από τα κράτη που συγκροτούσαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβία. Η χώρα είναι ανεξάρτητη από τον Ιούνιο του 2006. Πρώτη στάση μετά τους συνοριακούς ελέγχους είναι η πόλη του Κοτόρ. Η πόλη αποτέλεσε κατά την Ελληνιστική περίοδο ναυτική βάση για να ελέγχονται οι εμπορικοί δρόμοι προς τη βόρεια Αδριατική. Το 12ο αιώνα βρίσκεται υπό σερβική επιρροή, ενώ αργότερα θα βρεθεί υπό την προστασία των Βενετών και την κατοχή των Αψβούργων. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον γραφικά μέρη της Αδριατικής μέσα στο ομώνυμο, πανέμορφο φιόρδ, ενώ η παλιά οχυρωμένη πόλη προστατεύεται από την UNESCO σαν μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μετά την περιήγηση στην πόλη και στάση στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το παλιό δημαρχείο, το παλάτι του Δόγη, η Πλατεία των Όπλων, ο καθεδρικός του Αγίου Τρύφωνα, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για περιπλάνηση στα γραφικά στενά της πόλης. Επόμενη στάση η Μπούτβα, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο θέρετρο της χώρας στην Αδριατική θάλασσα. Παράλληλα η πόλη έχει πλουσιότατη μεσαιωνική ιστορία ενώ έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση το ιστορικό κέντρο της πόλης (Starigrad). Κατά τη διάρκεια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας η πόλη ήταν το σημαντικότερο ίσως θέρετρο της χώρας ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσελκύει εγχώριους αλλά και ξένους τουρίστες. Η περιήγηση της επικεντρώνεται κυρίως στην παλιά πόλη, μια χερσόνησο περιστοιχισμένη με τείχη και κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την μεσαιωνική ακρόπολη της Μπούτβα (Κάστρο της Παναγίας) και τις εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη, της Αγ. Τριάδας και της Παναγίας της Πούντα. Επιστροφή το απόγευμα στο Ντουμπρόβνικ.

 

10η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Αθήνα

Εκμεταλλευθείτε τις τελευταίες ώρες στο υπέροχο Ντουμπρόβνικ καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia
 • Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): στα σπήλαια της Ποστόινα, στις λίμνες Πλίτβιτσε
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Παναγιώτης Ηλιάδης
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Πτήσεις/ωράρια:

14/4 Αθήνα-Βελιγράδι    16.35–17.15
23/4 Ντουμπρόβνικ-Αθήνα 16.15–19.00

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/ προτεινόμενο
 • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€
Start your journey