Πανόραμα Γερμανίας, Στρασβούργο

Πανόραμα Γερμανίας, Στρασβούργο

Γιατι να πάτε: 
Από το Μόναχο, τις Βαυαρικές Άλπεις με τα κάστρα τους και τον Μέλανα Δρυμό με τις λίμνες του, ανεβαίνουμε κατά μήκος του Ρομαντικού Δρόμου, με επίσκεψη στο θρυλικό Ρόττενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, για να εξερευνήσουμε τις μεσαιωνικές και ιστορικές πόλεις πέριξ του Ρήνου και των παραποτάμων του, σε συνδυασμό με το Στρασβούργο και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά Αλσατικά χωριά Κολμάρ, Ριμπωβίλ, Ρικεβίρ. Θαυμάζουμε το Στρασβούργο, επισκεπτόμαστε το Βισμπάντεν, την πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών Μπάντεν-Μπάντεν, τον γραφικό οικισμό της Λίμνης Τίτι, το Φράιμπουργκ, καθώς και την κομητεία Μπράισγκαου, κάνουμε κρουαζιέρα στον Ρήνο και επιστρέφουμε από την Φρανκφούρτη.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

22/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
799
αναλυτικά

Γερμανία

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ - ΑΛΣΑΤΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΟΥΗΒΙΑ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΒΑΥΑΡΙΑ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Πτήση και ξενάγηση.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μάιν. Είναι η πόλη των εκθέσεων, του Γκαίτε και της Άννας Φρανκ. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με το «Μανχάταν της Γερμανίας», με τους γυάλινους ουρανοξύστες, το ιστορικό κέντρο Ρέμερ και το εμπορικό κέντρο στο Χάουπτ Βάχε. Θα δούμε την κρήνη της δικαιοσύνης, τις εκκλησίες του Αγίου Παύλου και του Αγίου Νικολάου, τα χαρακτηριστικά σπίτια των Σαξόνων, καθώς και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου, κτισμένο δίπλα στα ερείπια των ρωμαϊκών λουτρών. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ιστορικό κέντρο με τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ, τα γραφικά αλσατικά σπίτια και τις γέφυρες, καθώς και τη φημισμένη συνοικία της Μικρής Γαλλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΜΠΩΒΙΛ - ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης διαδρομής θα γνωρίσουμε τα γύρω από το Στρασβούργο εκπληκτικά χωριά της Αλσατίας, θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φθάσουμε στο κουκλίστικο Ριμπωβίλ. Συνεχίζουμε την πορεία μας στον «Δρόμο του Κρασιού», επισκεπτόμενοι διάφορα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, όπως το Ρικβίρ και το «στολίδι της Αλσατίας», το Κολμάρ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση. 

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕΕ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ.

Αναχώρηση με τελικό προορισμό της σημερινής μας διαδρομής την Καρλσρούη, οδηγώντας στις παρυφές του Μέλανα Δρυμού. Αναχώρηση για την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντράιζαμ, στην οποία θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο, το Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό Μίνστερ στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου και, στη συνέχεια, στη Λίμνη Τίτιζεε, με τα σαλέ και τις καταπράσινες βουνοκορφές με τα ερυθροέλατα. Άφιξη, και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη ή για μια προαιρετική πλεύση με πλοιάριο. Άφιξη στην Καρλσρούη, μια πόλη κτισμένη στη συμβολή ανάμεσα στον Ρήνο και τον Μέλανα Δρυμό, παλιά πρωτεύουσα της Βιρτεμβέργης. Βρίσκεται σε πολύ καλή γεωγραφική θέση για εξορμήσεις στην οδό των Πύργων, στον ποταμό Ρήνο, την Κόμπλεντς, την Χαϊδελβέργη κ.λπ. Άφιξη και περιήγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΠΑΝΤΕΝ-ΜΠΑΝΤΕΝ - ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ (Ολοήμερη εκδρομή).

Σήμερα θα εξορμήσουμε για να γνωρίσουμε τη γύρω περιοχή. Πρώτος μας σταθμός η γραφική Χαϊδελβέργη, από τις λίγες πόλεις που δεν βομβαρδίστηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και αποτελεί την πιο αγαπημένη πόλη των νέων και των καλλιτεχνών. Μετάβαση στο επιβλητικό κάστρο, την έδρα των Παλατινών, κτισμένο πάνω από την παλιά πόλη με τα καλντερίμια, τα παλιά σπίτια και τις εκκλησίες, για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με τον καθεδρικό ναό του Άγιου Πνεύματος, το ομορφότερο κτίσμα της πόλης, τον εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσσε, το Πανεπιστήμιο, που χρονολογείται από το 1386 και είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας, την Όπερα, κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Μπάντεν-Μπάντεν, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο κ.λπ. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στην Καρλσρούη. Διανυκτέρευση. 

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ – ΜΠΙΝΓΚΕΝ - ΣΑΙΝΤ ΓΚΟΑΡ – ΜΠΟΠΑΡΝΤ - ΚΟΜΠΛΕΝΖ – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ μίνι κρουαζιέρα – περιήγηση.

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Μπίνκγεν, με τα επιβλητικά κάστρα, τους αμπελώνες και τα παραδοσιακά χωριά με τους πύργους. Στη συνέχεια, άφιξη στην παλιά επισκοπική έδρα του Σαιντ Γκοαρ με τον θρυλικό βράχο της Λορελάι. Επιβίβαση σε ποταμόπλοιο για μία μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο από το Σαιντ Γκόαρ στο Μπόπαρντ και, στη συνέχεια, οδικώς κατά μήκος του Ρήνου μέχρι το Κόμπλεντς. Άφιξη στην Κόμπλεντς, πόλη κτισμένη επάνω στη συμβολή των ποταμών Μοζέλα και Ρήνου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια. Επιστροφή στην Καρλσρούη. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΡΟΤΤΕΜΠΟΥΡΓΚ Ο/ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΜΟΝΑΧΟ

Σήμερα θα ακολουθήσουμε τον παραδοσιακό «Ρομαντικό Δρόμο» για το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην περιοχή της Φραγκονίας, μέσω Χάϊλμπρον. Είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Μόναχο, που είναι κτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του άνω ρου του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ (Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Γκάρμις Παρτενκίρχεν).

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη "Ρομαντική Οδό" (Romantischen Strasse), μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια.  Θα φθάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, στον παραμυθένιο Πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν ("Νέος Λίθος του Κύκνου"), ανεβαίνουμε για ωριαία περιήγηση. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ, ξενάγηση και απογευματινή πτήση.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανοραμική μας ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε με τα σημαντικότερα σημεία της και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον καθεδρικό ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κ.λπ. Καλό θα ήταν να κάνετε check-out στο ξενοδοχείο από το πρωί έτσι ώστε να έχετε άφθονο χρόνο αργότερα στην πόλη. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με προορισμό το αεροδρόμιο του Μονάχου. Απογευματινή πτήση για την Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό


Ορισμένες αναχωρήσεις έχουν αντίστροφη φορά – κατεύθυνση.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • 2 Διεθνείς πτήσεις (Αθήνα-Φρανκφούρτη & Μόναχο - Αθήνα) και οι φόροι αεροδρομίων.
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4* 
 • 3  Διανυκτερεύσεις στην Καρλσρούη, 
 • 2  Διανυκτερεύσεις στο Μόναχο  
 • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
 • Μίνι Κρουαζιέρα στο Ρήνο 
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός & ξεναγός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα, ασφάλεια.
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία Μονάχου και Στρασβούργου.
 
Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, έξοδα προσωπικής φύσεως 
 
Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 230 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως 

 

Start your journey