ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

1/7

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
645
αναλυτικά

Κροατία

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ - ΖΑΝΤΑΡ - ΣΟΛΙΝ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση της CROATIA AIRLINES για το Ντουμπρόβνικ. Μεταφορά και διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο CROATIA 5* (www.hotelcroatia.hr ) στη πανέμορφη περιοχή Τσάβτατ με θέα το ανοιχτό πέλαγος. Δείπνο.

 

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ, ξενάγηση

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα - πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος). Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Τρογκίρ - Σπλιτ - Σολίν

Πρόγευμα και διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Δαλματίας για να καταλήξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη το Σπλιτ. Προηγουμένως θα επισκεφτούμε το γραφικό Τρογκίρ με ένα εξαίσιο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί. Άφιξη στο Σπλιτ, όπου εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τη πόλη που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο SALONA PALACE 4* περιοχή Σαλίν (www.salonapalace.com ). Δείπνο.

 

4η μέρα: Σολίν - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το πανέμορφο Ζαντάρ με τη Ρωμαϊκή αγορά και την ωραία παραλία του. Συνεχίζουμε με τη περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες, όπου η κάθε μία βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο και συνδέεται με τις υπόλοιπες με τους καταρράκτες των νερών που πέφτουν από τη μια στην άλλη δημιουργώντας ένα φανταστικό θέαμα. Καταλήγουμε στο όμορφο Ζάγκρεμπ τη πρωτεύουσα της Κροατίας που περιβάλλεται από δάση και πάρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια και το ποταμό Σάβο στα νότια. Διαμονή στο ξενοδοχείο DOUBLE TREE HILTON 4* (www.hilton.com) Δείπνο.

 

5η ημέρα: Εκδρομή στα Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση την γειτονική Σλοβενία όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλόπρεπα και εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την καταπληκτική μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του Ποταμού Λουμπλιάνα. Η πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, ο καθεδρικός του Αγ. Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, η γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ. Δείπνο.

 

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινά η πρωινή περιπατητική ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και     Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της χώρας, και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για τη πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά η και αντίστροφα, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Στις υπόλοιπες αναχωρήσεις πέραν της Πασχαλινής η διαμονή πραγματοποιείται σε 4* . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Πτήσεις:

Start your journey