ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

Κάθε Σάββατο

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
470
αναλυτικά

Σόφια - Βουκουρέστι - Σινάια - Καρπάθια - Σιμπίου - Τιμισοάρα - Βελιγράδι
Start your journey

1η ημέρα : Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Σόφια

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Θα δούμε τον βυζαντινό ναό της Αγίας Κυριακής, τα ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νιέφσκι, τη Βουλή και την πανεπιστημιούπολη. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

3η ημέρα: Σόφια - Βουκουρέστι

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και συνεχίζουμε για Λόβετς-Ρούσε. Θα περάσουμε από τη γέφυρα Φιλίας Ρούσε-Τζιούρτζιου που συνδέει τη Ρουμανία με τη Βουλγαρία. Άφιξη στο Βουκουρέστι και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

4η ημέρα: Βουκουρέστι (ξενάγηση)

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής», το Ατενέουμ Ρομαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’, που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτίριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες. Έπειτα θα επισκεφτούμε το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως.

 

5η ημέρα: Βουκουρέστι - Σινάια - Πύργος του Δράκουλα (Καρπάθια) - Σιμπίου
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στη Σινάια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθ’ οδόν το μοναστήρι της Σινάια, το πρώτο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μεσαιωνική και γραφική Σιμπίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

6η ημέρα: Σιμπίου - Τιμισοάρα - Βελιγράδι
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Βελιγράδι. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, Τιμισοάρα που είναι γνωστή ως «μικρή Βιέννη». Πράγματι, οι αυστριακές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική, το φαγητό και τον πολιτισμό. Πρόκειται για μία πόλη που αξίζει να την περπατήσουμε, χωρισμένη σε τετράγωνα που κρύβουν αρχιτεκτονικά διαμάντια. Το κέντρο είναι όλο πεζοδρομημένο. Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός, η πλατεία Ουνίριι με τα υπέροχα μπαρόκ κτίρια και το πάρκο των Ρόδων. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για Βελιγράδι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα στον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα.

 

7η ημέρα :Βελιγράδι (περιήγηση) - Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα και σύντομη περιήγηση στο Βελιγράδι. Θα δούμε τα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των νατοϊκών δυνάμεων, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης την εκκλησία του Αγίου Σάββα και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να δούμε το κάστρο Καλεμέγκνταν, όπου απέναντι βρίσκεται η φυλακή που οι οθωμανοί κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν. Επίσης, ονόμασαν τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετά την περιήγησή μας αναχώρηση και με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδχείο, διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

021

Start your journey