Πανέμορφη Απούλια & Αμαλφιτάνα

Πανέμορφη Απούλια & Αμαλφιτάνα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

31/7 ● 7/8 ● 14/8 ● 21/8 ● 23/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
695
αναλυτικά

Ιταλία

Σαλέρνο - Κάπρι - Πομπηία - Νάπολη - Ριβιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - Σαλέρνο - Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ) - Σορρέντο - Αλμπερομπέλο - Λέτσε
Start your journey

Ημέρα 1 Αθήνα - Μπάρι - Σαλέρνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπάρι με την VOLOTEA. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Σαλέρνο για πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL SALERNO 4* (www.grandhotelsalerno.com) σε superior δωμάτια με θέα θάλασσα. Δείπνο.

 

Ημέρα 2 Κάπρι … ο κήπος της Εδέμ

Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο για τη νήσο Κάπρι (καιρού επιτρέποντος-έξοδα ατομικά). Φτάνοντας στη Marina Grande θα ανέβουμε με το τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι όπου θα επισκεφθούμε περιπατητικά τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping. Για όσους επιθυμούν μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Ανακάπρι όπου βρίσκεται η Villa San Michele και το τελεφερίκ για το Monte Solaro (υψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα). Συγκέντρωση στη Marina Grande για επιβίβαση στο ταχύπλοο και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Δείπνο.

 

Ημέρα 3 Πομπηία - Νάπολη

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ και θα θαυμάσουμε από κοντά μια ‘’ζωντανή’’ αρχαία πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Νάπολη όπου θα περιηγηθούμε . Επισκεφθείτε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, για να θαυμάσετε από κοντά τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας. Επίσης μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

Ημέρα 4 Ριβιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - (Ραβέλλο)

Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση με καραβάκι το πρωί (καιρού επιτρέποντος – έξοδα ατομικά) από το Σαλέρνο για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φτάσουμε στη μητρόπολη της ακτής, το γραφικό Αμάλφι. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Για όσους επιθυμούν στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε με τα HOP ON - HOP OFF πουλμανάκια (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305μ υψόμετρο Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Δείπνο.

 

Ημέρα 5 Σαλέρνο - Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ) - Σορρέντο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Πέστουμ (Paestum) την αρχαία Ποσειδωνία, που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή και είναι αφιερωμένος στην Ήρα. Εδώ και οι ναοί του Ποσειδώνα και της Αθηνάς. Στη συνέχεια αναχώρηση για το γοητευτικό Σορρέντο. Θα περπατήσουμε στη κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολη. Επίσης εδώ μπορείτε να γευτείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Επιστροφή στο Σαλέρνο. Δείπνο.

 

Ημέρα 6 Σαλέρνο - Αλμπερομπέλο - Λέτσε

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Λέτσε με ενδιάμεση στάση το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του Αλμπερομπέλλο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τη πόλη του Λέτσε που την αποκαλούν “Φλωρεντία του Νότου όπου θα περιηγηθούμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 8PIU 4* (www.8piuhotel.com).

 

Ημέρα 7 Λέτσε - Ματέρα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ματέρα. Το θέαμα είναι πρωτόγνωρο, τρομακτικό και σίγουρα κινηματογραφικό. Αμέτρητες τρύπες στο βράχο, σπηλιές σκοτεινές σε απείθαρχη διάταξη και ο τόπος που γυρίστηκε η ταινία ‘’Τα πάθη του Χριστού’’ σε γυρίζουν πίσω στο χρόνο. Αυτό που αντικρίζουν τα μάτια είναι κατοικίες ολοκληρωτικά σκαμμένες στο εσωτερικό του βράχου. Το γκριζοκίτρινο της πέτρας δίνει μια αίσθηση στοιχειωμένου τοπίου. Θα ξεναγηθούμε στα Σάσσι και θα επισκεφθούμε ένα τυπικό σπίτι της εποχής. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο Λέτσε.

 

Ημέρα 8 Λέτσε - Μπάρι - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μπάρι και την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΡΙ – ΑΘΗΝΑ με την VOLOTEA
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL SALERNO 4* στο Σαλέρνο και δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 8 PIU 4* στο Λέτσε ή παρόμοια
 • Μπουφέ πρόγευμα και πέντε δείπνα συνολικά
 • Εκδρομές, περιηγήσεις & επισκέψεις ως περιγράφονται ανωτέρω
 • Ξεναγός στην Πομπηία
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.
 • Χειραποσκευή και μία Βαλίτσα έως 15 κιλά.
 • Ξεναγός στην Ματέρα
 • Ξεναγός στην Ποσειδώνια

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 180 € περίπου, φόροι πόλεων, check point 20 κατ άτομο, εισιτήρια για τα πλοιάρια στο Αμάλφι και στο Κάπρι , είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π.
Start your journey