Πάσχα στους Αγίους Τόπους

Πάσχα στους Αγίους Τόπους

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

4/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
695
αναλυτικά

Ισραήλ

ΒΗΘΛΕΕΜ
Start your journey

1η Ημέρα | Μ. Τετάρτη: Αθήνα, Τελ Αβίβ, Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.  Έλεγχος διαβατηρίων και αποσκευών και ακολουθεί πτήση για Τελ Αβίβ.  Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα.  Μεταφορά στην Παλιά Πόλη, όπου φθάνοντας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Γολγοθά,  στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου και στη συνέχεια θα δούμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα προσκυνήσουμε το Πραιτώριο και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης και θα βγούμε από την Πύλη των Λεόντων.  Μεταφορά στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα | Μ. Πέμπτη: Βηθλεέμ, Άγιος Σάββας, Καταμόνας, Ιεριχώ


Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε στη Βηθλεέμ, τη Βασιλική της Γεννήσεως και θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου, την Ιερά Μονή Αγίων Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και ακολούθως  προαιρετική μετάβαση στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Εν συνεχεία θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, το Καταμόνας, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών και την Ορεινή, γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή των Αγίων Ιωάννη και Γεωργίου Χοτζεβά και στη συνέχεια μετάβαση στον  Άγιο Γεράσιμο στον Ιορδάνη Ποταμό.  Άφιξη στην Ιεριχώ και επίσκεψη στην Ι.Μ. Σαραντάριου Όρους και στην Ι.Μ του Προφήτη Ελισαίου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα | Μ. Παρασκευή: Ιεροσόλυμα


Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μετάβαση στα Ιεροσόλυμα όπου θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Τιμίου Σταυρού στον Γολγοθά, διαμέσου της Οδού του Μαρτυρίου. Εν συνεχεία θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τον Τόπο Προδοσίας.  Συνεχίζουμε με την Αγία Σιών, τον Τάφο του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο οποίο εκκοιμήθη η Θεοτόκος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα | Μ. Σάββατο: Ιεροσόλυμα


Μετά το πρόγευμα ακολουθεί η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.    Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

 

5η Ημέρα | Άγιο Πάσχα: Ναζαρέτ, Τιβεριάδα


Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Τιβεριάδα.  Θα προσκυνήσουμε στο Όρος Θαβώρ, τη μεταμόρφωση του Σωτήρος.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Ναζαρέτ, στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ακολούθως θα προσκυνήσουμε στο σημείο του πρώτου Θαύματος στον Γάμο της Κανά.  Πηγαίνοντας προς τη λίμνη της Τιβεριάδας θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ των Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα | Δευτέρα του Πάσχα: Ιεροσόλυμα, Τελ Αβίβ, Αθήνα


Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στα Ιεροσόλυμα για τις τελευταίες μας βόλτες και προσκυνήματα. Μεταφορά στο Τελ Αβίβ, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

 

Start your journey