Πάσχα στη Βουλγαρία

Πάσχα στη Βουλγαρία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

13/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
215
αναλυτικά

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ- ΒΙΤΟΣΑ -ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Start your journey

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:  ΑΘΗΝΑ  ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:00 -06:20   από ΠΕΙΡΑΙΑ /ΑΘΗΝΑ  για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.)στάση και ύστερα για ΛΑΡΙΣΑ (ΕΟ)γεύμα και απο εκει διασχίζοντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζουμε το ταξίδι μας περνώντας εξω από τις πόλεις ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ και ΝΤΟΥΠΝΙΤΣΑ για να φτάσουμε στη πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ.Τακτοποιήση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.Κατόπιν δείπνο και διανυκτέρευση.
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ:  ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΦΙΑ
Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφτούμε τη σπουδαία πόλη της Ααντολικής Ρωμυλίας την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Πεζή περιήγηση στην παλαιά  πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά.  Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ  ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το  ΣΠΙΤΙ  -ΜΟΥΣΕΙΟ  ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ  και  η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης,. Γεύμα προαιρετικά στον όμορφο πεζόδρομο της πόλης  και  επιστροφή νωρίς το βράδυ στη ΣΟΦΙΑ. Δείπνο.Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της πολης.Διανυκτέρευση.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΣΟΦΙΑ
Μετά το πρωινό μας  θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό ναό του ALEXANDER NEVSKI, την Βυζαντινή εκκλησία  της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Λίγο  αργότερα  θα  επισκεφθούμε  το  λόφο  ΒΙΤΟΣΑ. Γεύμα  και χρόνος ελεύθερος για τις αγορές σας στο εμπορικό κέντρο ενώ το βράδυ προαιρετική  διασκέδαση. με παραδοσιακούς χορούς  και τραγούδια της Βουλγαρίας.Διανυκτέρευση.


ΔΕΥΤΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ-ΜΟΝΗ  ΡΙΛΛΑΣ -ΣΑΝΤΑΣΚΙ
Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει με προορισμό αρχικά το ιστορικό μοναστήρι Αγίου Ιωάννη της Ρίλα του 10ου 
 11ου αιώνα χτισμένο στην ομώνυμη κοιλάδα και σε υψόμετρο 1147μ.στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες.Κατόπιν αναχώρηση για ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, άφιξη και τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, χρόνος  ελεύθερος και ξεκινάμε τη    περιήγηση στο κέντρο της πόλης όπου και δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι . Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων.Δείπνο,διανυκτέρευση.


ΤΡΙΤΗ: ΣΑΝΤΑΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ 
Μετά  το  πρωινό αναχώρηση  για  ΑΘΗΝΑ, με στάση στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων. Κατόπιν παρακάμπτωντας τις ΣΕΡΡΕΣ και τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα κάνουμε συντομη στάση για γεύμα στη περιοχη της ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΟ. και από εκεί με μια τελευταία στάση στο ύψος της ΛΑΜΙΑΣ ΕΟ. θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή :  215,00€  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή :   315,00€ μονόκλινοΠεριλαμβάνονται:  

Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, περιηγήσεις/ξεναγήσεις βάσει προγράμματος,4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ & 4 γεύματα σε ξενοδοχεία 4* ,Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.Σημείωση:

Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.
 

Start your journey