Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας, Χάιλαντς με το Νησί Μαλ

Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας, Χάιλαντς με το Νησί Μαλ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

6/7 ● 1/8 ● 9/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1299
αναλυτικά

Αγγλία

ΓΛΑΣΚΩΒΗ - ΤΡΟΣΣΑΚΣ - ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ - ΟΜΠΟΝ - ΦΟΡΤ ΟΥΪΛΙΑΜ - ISLE OF MULL - ΦΟΡΤ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟΥΣ - ΛΟΧ ΝΕΣ - ΙΝΒΕΡΝΕΣ - ΑΒΙΕΜΟΡ - ΜΠΛΑΪΡ ΑΘΟΛ - ΠΙΤΛΟΧΡΙ -
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ (Πτήση, Ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Εδιμβούργο. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη, αναγεννημένη Γλασκώβη. Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΤΡΟΣΣΑΚΣ – ΛΙΜΝΗ ΛΟΜΟΝΤ – ΟΜΠΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για τη μεγαλύτερη λίμνη της Βρετανίας, την Λόμοντ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας το Εθνικό πάρκο Τρόσσακς, με τα ωραιότερα τοπία των νότιων Highlands.  Στη διαδρομή μας θα έχουμε επιλεγμένες στάσεις για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το υπέροχο τοπίο και μέσω των λιμνών Awe, Kilchum, Castlem και Etive με το κάστρο Dunstaffnage και θα φθάσουμε στην περιοχή της λίμνης Όμπαν.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΜΠΑΝ – ISLE OF MULL – ΟΜΠΑΝ

Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull), ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Σκωτίας και του νησιωτικού συμπλέγματος των Εβρίδων. Κατά τη σημερινή ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κι ένα αποστακτήριο παραγωγής ουίσκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΜΠΑΝ – ΦΟΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ/ΑΒΙΕΜΟΡ

Πρωινή αναχώρηση για μια θαυμάσια διαδρομή στα περίφημα Χάιλαντς της Σκωτίας. Από το Φορτ Ουίλιαμ, στους πρόποδες της υψηλότερης βρετανικής βουνοκορφής Μπεν Νέβις, φθάνουμε στο Φορτ Ωγκάστας και στη συνέχεια θα κινηθούμε παράλληλα με τη μυστηριώδη λίμνη Νες (Loch Ness) και "τη Νέσι" της, το τέρας που θρυλείται ότι ζει στα νερά της. Επιβίβαση σε πλοιάριο για μια ωριαία κρουαζιέρα στη λίμνη (προαιρετικά, £ 30), κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε από κοντά το ωραιότατο τοπίο με τα ερείπια του κάστρου Χουργάρτ. Αποβίβαση στις παρυφές της πρωτεύουσας των Χάιλαντς, το Ίνβερνες. Άφιξη και επίσκεψη στην πόλη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Άβιεμορ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΙΕΜΟΡ – ΣΑΙΝΤ ΑΝΤΡΙΟΥΣ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Εδιμβούργο. Στη διαδρομή μας θα δούμε το διάσημο κάστρο Μπλαιρ, έδρα των δουκών Μπλαιρ Άθολλ. Ακολούθως κινούμαστε μέσω του Κιλλικράνκι και της περιοχής του Πιτλόχρι προς το Σαιντ Άντριους. Στάση και επίσκεψη στην πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Σκωτίας και παγκόσμια πρωτεύουσα του Golf! Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Firth of Forth) και θα καταλήξουμε στην "Αθήνα του Βορρά", το πανέμορφο Εδιμβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (Ξενάγηση)

Η πρωινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Calton, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται "τα κοσμήματα του στέμματος" δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην υπέροχη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε (προαιρετικά) σε μία Σκωτσέζικη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΜΠΑΝΟΚΜΠΕΡΝ – ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (Ολοήμερη εκδρομή)


Πρωινή αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με τα Χάιλαντς - μια  εκδρομή στην κεντρική Σκωτία, με ιστορική σημασία για την ανεξαρτησία της χώρας και το παλαιό μεγαλείο της. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Μπάνοκμπερν, όπου δόθηκε το 1314 η περίφημη μάχη, στην προσπάθεια ανεξαρτησίας των Σκωτσέζων με τους Χαιλάντερς του, απέναντι στον Αγγλικό στρατό του Εδουάρδου Β΄. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάστρο του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας. Εδώ έζησαν πολλοί Σκωτσέζοι βασιλείς, όπως οι Στιούαρτ, ο Ιάκωβος Δ' και Ε', ο πατέρας της Μαρίας Στιούαρτ. Εδώ εστέφθη βασίλισσα της Σκωτίας η Μαρία  Στιούαρτ σε ηλικία 6 ημερών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και συγκεκριμένα:
  • Γλασκώβη: 1 Διανυκτέρευση στα εξαιρετικά ξενοδοχεία Jyrys’s Inn 4*
  • Όμπαν: 2 Διανυκτερεύσεις στο Best Western The Queens Hotel 4* για την εξερεύνηση της περιοχής και την ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Mull των Εβρίδων.
  • Άβιεμορ: 1 Διανυκτέρευση στα Scottish Highlands, στο κλασσικό MacDonald Highlands Resort Hotel 4*  με πρωινό 
  • Εδιμβούργο: 3 Διανυκτερεύσεις στα ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΑ ξενοδοχεία Apex City 4* & στο ξενοδοχείο George 4* 
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν 
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull. (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 300 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια Ουίσκυ.

 

Start your journey