Οδοιπορικό στην Ανατολική Ρωμυλία και την Μαύρη Θάλασσα

Οδοιπορικό στην Ανατολική Ρωμυλία και την Μαύρη Θάλασσα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

27/7 ● 3/8 ● 11/8 ● 17/8 ● 24/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
260
αναλυτικά

ΣΟΦΙΑ-ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ- ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ –ΝΕΣΕΜΠΑΡ-ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ ΒΑΡΝΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Start your journey

1η μέρα :  ΑΘΗΝΑ  ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ  και 06:20 από ΑΘΗΝΑ  για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.)στάση και ύστερα για ΛΑΡΙΣΑ (ΕΟ)γεύμα και απο εκει διασχίζοντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζουμε το ταξίδι μας περνώντας εξω από τις πόλεις ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ και ΝΤΟΥΠΝΙΤΣΑ για να φτάσουμε στη πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ.  Αφιξη και σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποίο δεσπόζει  ο καθεδρικός ναός του ALEXANDER NEVSKI, η Βυζαντινή εκκλησία  της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,  το Κοινοβούλιο και η Όπερα.Κατόπιν τακτοποιήση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


2η μέρα :   ΣΟΦΙΑ-ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ(ΠΟΜΟΡΙΕ)
Πρόγευμα και σήμερα θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας τη Μαύρη Θάλασσα μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου Τρακια.Πρώτη μας στάση η ιστορική ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ,γνωστή και ως πόλη των φιλυρών και των ποιητών.Επίσκεψη στη παλιά πόλη στην οποία κυριαρχεί η Ρωμαϊκή Αγορά ενωστο λόφο πάνω απο το κέντρο δεσπόζει το μνημείο των Πεσόντων του Ρωσοτουρκικού πολέμου του 1877.Παραμονή για γεύμα και στη συνέχεια για την ιστορική ΑΓΧΙΑΛΟ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας,δείπνο και ελεύθερος χρόνος για  βόλτα στη παραλία της πόλης.


3η μέρα :   ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Πρωινό και η περιήγηση μας ξεκινά με πρώτο σταθμό 
το ιστορικο μοναστηρι του Αγ.Γεωργίου με την σπουδαία εικονογράφηση του όπου σήμερα θα υπάρχει και ο επιτάφιος. Κατόπιν για την ΑΡΧΑΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ που διατηρεί την ονομασία της και η οποία ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα.Σπουδαίο κέντρο ελληνισμού το οποίο φιλοξενεί μέχρι και στις μέρες μας τους περισσότερους Έλληνες στη περιοχή αυτή της Μαύρης Θάλασσας.Επόμενος σταθμός μας η πόλη του ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ(ΠΥΡΓΟΣ),εμπορικό κέντρο,λιμάνι και   γενέτειρα του ποιητή Κώστα  Βάρναλη.Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζουν η Μητρόπολη, το Θέατρο της Όπερας και ο κομψός πεζόδρομος Αλεξάνδροφσκα. Παραμονή για  γεύμα και αγορές στον εμπορικό πεζόδορομο της πόλης.Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.


4η μέρα :  ΑΓΧΙΑΛΟΣ-  ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ(ΝΕΣΕΜΠΑΡ) ΒΑΡΝΑ-ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στην πολύ σημαντική για τον ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας πόλη της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ. Αφιξη και περιήγηση στη παλιά πόλη που ειναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο  και με τις 42 εκκλησίες της αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της UNESCO  ενω ειναι γνωστή για τα επιβλητικά τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου IV .Κατόπιν  θα αναχωρήσουμε διασχίζοντας την Ακτή του Ηλίου με προορισμό την “καλοκαιρινή πρωτεύουσα”της χώρας,τη πόλη της ΒΑΡΝΑΣ η οποία υπήρξε σπουδαίο οικονομικό κέντρο και για ένα διάστημα από το 1949 ως το 1956 πήρε το όνομα Στάλιν. Θα έχουμε περιήγηση σε ένα  από τα σύμβολα της περιοχής,τη μονή Αλατζά (XII XIV) που χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το πρόσφατα κατασκευάσμενο και ιδαιτέρως εντυπωσιακό Ενυδρείο όπου προαιρετικα μπορείτε να παρακολουθήσετε το συναρπαστικό σόου των  δελφινιών.Παραμονή για γεύμα στη πολυσύχναστη  ακτή της περιοχής και χρόνος ελεύθερος για αγορές στο εμπορικό κέντρο της πόλης.Το απόγευμα επιστροφη στο ξενοδοχείο μας ,δείπνο.Διανυκτέρευση


5η μέρα :  ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΦΙΑ     
Πρόγευμα και αναχώρηση για να  επισκεφτούμε τη σπουδαία πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην παλαιά  πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά.  Η παλαια πολη, οι μιναρεδες  ντζουμαγια και ιμαρετ, το αρχαιο ρωμαϊκο αμφιθεατρο, το  σπιτι  -  μουσειο  Κουγιουμτζογλου  και  η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα ενώ θα έχουμε χρόνο για γεύμα προαιρετικά στον όμορφο πεζόδρομο   και  το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ΣΟΦΙΑ. Δείπνο.Διανυκτέρευση.


6η μέρα :  ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΑΘΗΝΑ 
Μετά  το  πρωινό ξεκινάμε με προορισμό το ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, άφιξη στην όμορφη λουτρόπολη ,περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της όπου και δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι . Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων. Κατόπιν αναχώρηση για  το συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων. Συνεχίζουμε παρακάμπτωντας τις ΣΕΡΡΕΣ και τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για να κάνουμε συντομη στάση για γεύμα στη περιοχη της ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΟ. και από εκεί με μια τελευταία στάση στο ύψος της ΛΑΜΙΑΣ ΕΟ. θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.*Οι διανυκτερεύσεις εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσής Ακτής
 

Τιμή : 260,00€ κατ΄ατομο σε δίκλινο δωμάτιο *
Τιμή : 360,00€ κατ΄ατομο σε μονόκλινο   


     Περιλαμβάνονται:

 Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 5 διανυκτερεύσεις σε  πολυτελές ξενοδοχεία  4* ,5 πρωινά μπουφέ  & 4 δείπνα  , δημοτικοί φόροι,Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ.

 


Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεια,αρχαιολογικους χωρους,θεματικά πάρκα κλπ,προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.
Ότι είναι προαιρετικό και οτι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

 Σημείωση:Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιήθει, απαραίτητη για τη συμμετοχη στο ταξίδι ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.
 

Start your journey