ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Γιατι να πάτε: 
…ένα παραμύθι στις ομορφότερες πόλεις της της Βαυαρίας, της Φρανκονίας & του Ρομαντικού Δρόμου

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 4 to 5 days

Αναχωρήσεις

2/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
445
αναλυτικά

Γερμανία

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ
Start your journey

 

1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη – Βίρτσμπουργκ-  Νυρεμβέργη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για Φρανκφούρτη .Άφιξη και πρώτη στάση στη μεγαλύτερη πόλη  του «Ρομαντικού Δρόμου», το Βίρτσμπουργκ.Σημείο ορόσημο της πόλης, το κάστρο του Marienberg.Οι εντυπωσιακοί αμπελώνες που την  περιβάλλουν την καθιέρωσαν ως μια από τις πιο σημαντικές πόλεις για τους λάτρεις του κρασιού. Θα σας εντυπωσιάσουν επίσης  το παλάτι του Residenz, ο Καθεδρικό ναό του Αγίου Κίλιαν, το Παλιό Δημαρχείο, η κεντρική αγορά  τα ιστορικά κτίρια κα τα  μουσεία .  Το απόγευμα αναχώρηση για Νυρεμβέργη.

Τακτοποίηση στο κεντρικό και πολυτελές ξενοδοχείο  LE MERIDIEN GRAND HOTEL 5* (www.starwoodhotels.com ).

 

2η μέρα: στην καστρούπολη της Νυρεμβέργης και την Πασχαλινή Αγορά

Μπουφέ πρόγευμα και περιπατητική γνωριμία στην παλαιά πόλη της Νυρεμβέργης. Κατά την περιήγηση μας θα  δούμε  την εντυπωσιακή οχύρωση της παλαιάς πόλης και  το ιστορικό «Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος», το επιβλητικό Δημαρχείο ι την ιστορική Hauptmarkt, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου και τέλος το επιβλητικό κάστρο, Kaiserburg. Η Νυρεμβέργη όμως ξεχωρίζει διότι κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα, φέτος από 31 Μαρτίου ως 17 Απριλίου, στην κεντρική αγορά της πόλης, φιλοξενείται η πασχαλινή αγορά, Ostermarkt. Στα περισσότερα  περίπτερα της αγοράς, μπορείτε να βρειτε  τα φημισμένα πασχαλινά κεραμικά,  είδη λαϊκής τέχνης, μέχρι γλυκίσματα και ποτά .

 

3η μέρα: Ρότενμπουργκ – Μπάμπεργκ

Μπουφέ πρόγευμα και διασχίζοντας την  ύπαιθρο του φημισμένου ≪Ρομαντικού Δρόμου≫, θα φτάσουμε στην παραμυθένια πόλη του Ρότενμπουργκ. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια,  θαυμάστε το Δημαρχείο, τον μεσαιωνικό του Πύργο και  επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου .* Συνεχίζουμε για το  Μπάμπεργκ  που είναι κτισμένο  όπως η Ρώμη πάνω σε επτά λόφους. Σήμερα φημίζεται για τα καταστήματα  με τις αντίκες και τις  τοπικές ζυθοποιίες με  τη φημισμένη καπνιστή μπύρα. Η Μικρή Βενετία, η γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, το κτίριο-κόσμημα του παλιού Δημαρχείου, ο Καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Γεωργίου και το  παλάτι του Neue Residenz, είναι μερικα  από τα ιστορικά σημεία  για τα οποία το Μπάμπεργκ εντάχθηκε στον κατάλογο πόλεων της ΜΠΚ της UNESCO.

 

4η μέρα: στο Ρέγκενσμπουργκ… την πρώτη πρωτεύουσα της Βαυαρίας

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πρώτη πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Ρέγκενσμπουργκ.. Κατά την περιήγησή μας θα περπατήσουμε πάνω στην πέτρινη γέφυρα Steinerne Brücke, θα επισκεφθούμε τη ρωμαϊκή πύλη της Porta Praetoria  τον  καθεδρικό του Αγίου Πέτρου και  το παλιό Δημαρχείο της πόλης. Ολοκληρώστε τη γνωριμία σας , με το παλάτι του «Τhurn & Ταxis»  . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νυρεμβέργη.

 

5 μέρα: Νυρεμβέργη – Φρανκφούρτη – Αθήνα.

Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το τετραήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Würzburg.  *Για τους ταξιδιώτες του Αγίου Πνεύματος, κατά την επίσκεψή μας την Κυριακή 4 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία στα πλαίσια του φεστιβάλ Meistertrunk (http://www.meistertrunk.de) να παρακολουθήσουμε από κοντά την εορταστική μεσαιωνική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

 

Πτήσεις:

 

Start your journey