ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

13/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
595
αναλυτικά

Κροατία

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπρόβνικ με την AEGEAN AIRLINES. Άφιξη, και μεταφορά σε ξενοδοχείο της αλυσίδας VALAMAR 4* Sup.

 

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ, ξενάγηση

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου, με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Απόγευμα ελεύθερο στη πόλη και δυνατότητα παρακολούθησης της ακολουθίας του Επιταφίου. Δείπνο.

 

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - εκδρομή στο Σπλίτ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας για να καταλήξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ. Άφιξη στο Σπλιτ, όπου εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τη πόλη που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου, παγκόσμια κληρονομία της Ουνέσκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

4η μέρα: κρουαζιέρα στοΝησί Κόρτσουλα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται) το νησί Κόρτσουλα. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Αγ. Μάρκου, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και βέβαια τον πύργο του Ζαχράν. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

5η μέρα:Κότορ - Μπούτβα - Σβέστι Στεφάν (Μοντενέγκρο)

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση προς τις ακτές του Μαυροβουνίο. Πρώτος μας σταθμός ο Ρωμαικός Καθεδρικός ναός του Αγ.Τρύφωνος που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Κότορ. Η παλιά πόλη που χτίστηκε μεταξύ του 12ου και 14ου αιώνα και αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο των ακτών του Μαυροβουνίου και θεωρείται το νοτιότερο και ομορφότερο φιόρδ της Αδριατικής και της Νότιας Ευρώπης. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας το παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Λουκά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου την Μπούτβα την Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Η ομορφιά της πόλης αποτυπώνεται και στις τρεις τραγωδίες του Έλληνα λυρικού Σοφοκλή. Τέλος επίσκεψη στο Σβέστι Στέφαν όπου από ψαροχώρι μεταμορφώθηκε σε Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια, στα πέτρινα σπίτια και στις εκκλησίες.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

 

6η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στο κέντρο της πόλης για μια τελευταία βόλτα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Πτήσεις:

Start your journey