ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΕΡΑΓΕΒΟ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΕΡΑΓΕΒΟ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

Κάθε Σάββατο : από 1/7 - 9/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
349
αναλυτικά

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΕΡΑΓΕΒΟ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΕΡΑΓΕΒΟ
Start your journey

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00 και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στην περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

 

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για το Τρέμπινε . Μετά τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο Τρέμπινιε, μία πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

 

3η ημέρα : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ)(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

 

Πρωινό και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη, που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

 

4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ) - ΚΟΤΟΡ -ΜΠΟΥΤΒΑ

 

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Έπειτα αναχώρηση για την Μπούτβα. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της από την μαρίνα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

 

5η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ) -MOΣΤΑΡ -ΣΑΡΑΓΕΒΟ

 

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most). Είναι η βασίλισσα του Νερετβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, συνεχίζουμε το Βαλκανικό οδοιπορικό μας στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στο Σεράγεβο, μια από τις πλέον μαρτυρικές πόλεις των τελευταίων χρόνων. Από τους προϊστορικούς χρόνους πρωτοκατοικήθηκε από Ιλλυρικές φυλές, κτισμένο ανάμεσα στα βουνά, οργανώθηκε όμως σαν πόλη κατά την Οθωμανική αυτοκρατορία τον 15ο αιώνα. Θα κάνουμε έναν περίπατο στην παλιά πόλη με τα 86 τζαμιά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

 

6η ημέρα:ΣΕΡΑΓΕΒΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη 

αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

 

7η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

 

Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Περιλαμβάνονται:

 

· Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο

· Διατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.

· Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο

· Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας

· Φ.Π.Α.

· Ασφαλιστική κάλυψη.

 

 

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται:

 

· Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι, αρχαιολογικούς χώρους

• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Start your journey