ΝΙΚΑΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ ΓΑΛΛΟΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

ΝΙΚΑΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ ΓΑΛΛΟΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

6/11 ● 12/11 ● 18/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
475
αναλυτικά

Γαλλία

ΜΙΛΑΝΟ - ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΡΑΠΑΛΟ – ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ -
Start your journey

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ  –  ΜΙΛΑΝΟ - ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΡΑΠΑΛΟ – ΝΙΚΑΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο με τα γραφικά, χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα. Στη συνέχεια διασχίζοντας την Ιταλική Ριβιέρα, θα φθάσουμε στο γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, και θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Νίκαια, πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρα που θεωρείται ένας από τους παλαιότερους οικισμούς  της Ευρώπης και πήρε το όνομα της προς τιμή της θεάς Νίκης.  Στην πανοραμική περιήγηση θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο,  Des Anglais που εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας και πήρε  όνομά της  από μια ομάδα Άγγλων τουριστών που κατά τον 18ο συνήθιζαν να περνούν εδώ το χειμώνα, λόγω του ήπιου κλίματος. Θα δούμε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco», θα περάσουμε από  την κεντρική πλατεία της πόλης την  πλατεία Μασένα με το άγαλμα του Ποσειδώνα, στη συνέχεια την πλατεία Γκαριμπάλντι και τέλος θα δούμε τον Καθεδρικός Ναό της Νίκαιας αφιερωμένος στη Αγία Ρεπαράτη. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

 

2η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής της Κάννες με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Τέλος κατευθυνόμαστε προς ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής, το Σαν Πωλ ντε Βανς.  Περιπλανηθείτε στα στενά του σοκάκια με τα υπέροχα παλαιοπωλεία, αποδώστε φόρο τιμής στο Μαρκ Σαγκάλ, πιείτε το ρόφημα σας στα ιστορικά του καφέ και επισκεφθείτε το ίδρυμα Μεγκτ με την πλούσια συλλογή έργων επιφανών καλλιτεχνών της μοντέρνας τέχνης όπως ο Μιρό, ο Μπρακ και ο Σαγκάλ. Μη λησμονήσετε να ανεβείτε στο γοτθικό καθεδρικό ναό του χωριού όπου φυλάσσεται η Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας, πίνακας που αποδίδεται στον Τιντορέτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ-  ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Εζ, όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο και οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάνδι,  από τον 13ο αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και τέλος θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο και διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό, και θα έχουμε την ευκαιρία  να γνωρίσετε περισσότερα από 4.000 είδη ψαριών.  Χρόνος ελεύθερος  στο ιστορικό κέντρο της πόλης.  Επιστροφή  αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : ΝΙΚΑΙΑ – ΤΟΡΙΝΟ – ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μιλάνο την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Καθ οδών θα επισκεφθούμε το Τορίνο  ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά κέντρα της Ιταλίας. Εδώ βρίσκεται το εργοστάσιο της Fiat.  Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε το Ανάκτορο Μαντάμα, το Βασιλικό Ανάκτορο και το Μόλε Αντονελιάνα, που έχει ύψος 170 μέτρα και μέχρι πρόσφατα ήταν ένα από τα ψηλότερα πλινθόκτιστα κτίρια της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης, το οποίο μερικές φορές αποκαλείται ο Πύργος του Άιφελ του Τορίνου, και  το Πάρκο του Βαλεντίνο, με τους βοτανικούς κήπους του.   Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μιλάνο. Μεταφορά και τακτοποίηση σο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

5η μέρα : ΜΙΛΑΝΟ  – ΚΟΜΟ  – ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Θα ξεκινήσουμε με την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, από το  ιστορικό του κέντρο. Πρώτα, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της πόλης, τον περίφημο Ντουόμο, χτισμένο στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στη γκαλέρια  Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και τα σικ εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στην ξακουστή Σκάλα του Μιλάνο, ίσως το θέατρο με την καλύτερη ακουστική στον κόσμο. Αργότερα, μεταφερόμαστε στο μαγευτικό Κόμο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο. Στη συνέχεια, αναχώρηση  για την επίσκεψή μας στη λουλουδιασμένη Στρέζα, πάνω στη λίμνη Λάκο Ματζόρε , την ωραιότερη λίμνη της  Βόρειας Ιταλίας που τη στολίζουν τα καταπράσινα νησιά Ιζολα Μπέλα & Ιζολα Πεσκατόρε.. Επιστροφή  αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η  μέρα : ΜΙΛΑΝΟ -  SHOPPIMH  – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό  και ελεύθερος  χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης. Αργότερα  αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο            475  €                                 

Τιμή σε μονόκλινο                            625  €                                   

Φόροι αεροδρομίων                        150 €

 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα  – Μιλάνο  – Αθήνα  με Aegean Airlines.

Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. ( Ηotel Apogia Nice, Hotel Barcelo Milano) ή παρόμοια.  

Πρωινό μπουφέ καθημερινά.

Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, Ωκεανογραφικό Μουσείο, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

 Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Checkpoint (20€)

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Νίκαια 2,50€, Μιλάνο 5€).

 

Πτήσεις  

Αναχώρηση :   A3 660    Αθήνα  - Μιλάνο               08.20    10.00

Επιστροφή   :   Α3 665    Μιλάνο – Αθήνα               17.10    20.40  

 

Σημείωση : Ξεναγήσεις και  εκδρομές, ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.  

Start your journey