Μπενελούξ / Βέλγιο / Λουξεμβούργο / Ολλανδία

Μπενελούξ / Βέλγιο / Λουξεμβούργο / Ολλανδία

Γιατι να πάτε: 
Με βάση την έδρα της Ευρωπαϊκής ένωσης και πρωτεύουσα του Βελγίου, τις πανέμορφες Βρυξέλλες, θα επισκεφθούμε τις γραφικότατες πόλεις Μπρυζ και Γάνδη, το ιστορικό πεδίο της μάχης του Βατερλώ και το πλούσιο κρατίδιο του Λουξεμβούργου. Κι ύστερα μπαίνουμε στην Ολλανδία, με το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ, τη μεσαιωνική της πόλη Ντέλφτ, και φυσικά το υπέροχο και μοναδικό ’μστερνταμ, την πόλη όπου όλα επιτρέπονται.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

25/10 ● 15/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
569
αναλυτικά

Ολλανδία - Βέλγιο - Λουξεμβούργο

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΡΥΓΟ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τις Βρυξέλες, μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την άφιξή μας ξεκινάμε μια περιεκτική ξενάγηση στην όμορφη και ειδυλλιακή πρωτεύουσα. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Grand Place, μια από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, το πασίγνωστο αγαλματάκι Manneken Pis, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Άλλα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε είναι το Ατόμιουμ, το Heysel Stadium, την Mini Europe με τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα βασιλικά παλάτια του Laken και τον ομώνυμο βασιλικό ναό, τον γιαπωνέζικο πύργο, την κινέζικη παγόδα, το χρηματιστήριο, την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο γοτθικού ρυθμού ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, την Βασιλική πλατεία με τα Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα περιηγηθούμε με τα πόδια στην Μεγάλη Πλατεία και τη γύρω περιοχή με τα υπέροχα εστιατόρια και μπαράκια. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΑΤΕΡΛΩ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο γειτονικό και πλούσιο κρατίδιο του Λουξεμβούργου. Πρώτος μας σταθμός το ιστορικό πεδίο της μάχης του Βατερλώ, όπου τον Ιούνιο του 1815 ο Ναπολέων έχασε την μάχη από τις ενωμένες δυνάμεις των Άγγλων, Φλαμανδών και Πρώσων, οι οποίοι έφθασαν την τελευταία στιγμή, ανατρέποντας την έκβαση του πολέμου, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκλεινε υπέρ των Γάλλων. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τον ύψους 40 μέτρων Τύμβο και το "Πανόραμα", ένα κτίριο σε στυλ Ροτόντας, όπου εκτίθεται ένας μοναδικός κυκλικός πίνακας του ζωγράφου Domulin, με την αναπαράσταση της μάχης. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Λουξεμβούργο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας δίπλα στον ποταμό Μάας θα διακοπεί μόνο για λίγο, καθώς θα σταματήσουμε σε δύο από τις πιο όμορφες Βελγικές πόλεις, τη Ναμούρ και τη Ντινάντ. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φθάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη, που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι κτισμένη μέσα σε μια χαράδρα. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής, με σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για τις πόλεις Γάνδη και Μπρυζ. Πρώτη μας στάση θα είναι στην μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, μία από τις ομορφότερες της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της, όπως το πάρκο με τη Λίμνη της Αγάπης, το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη, τον ναό της Παναγίας, το μέγαρο των αρχόντων, την γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, τους κήπους του Arends, το κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο του κόσμου και το ιστορικό κέντρο, ένα μοναδικό στολίδι της πόλης. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για τη Γάνδη, όπου θα δούμε το Διοικητήριο, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Saint Bavo, με έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο, που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε επίσης το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη, που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΜΒΕΡΣΑ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΝΤΕΛΦΤ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για τον "Μεγάλο Γύρο" της Ολλανδίας, με τελικό προορισμό μας το Άμστερνταμ. Πρώτος μας σταθμός θα είναι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα γνωστή και ως "η πόλη των διαμαντιών", καθώς πάνω από το 70% του συνόλου των διαμαντιών διακινούνται εκεί. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και το 2ο παγκοσμίως, το Ρότερνταμ. Θα θαυμάσουμε τους τεράστιους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem και Erasmus. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη μεσαιωνική πόλη Ντελφτ, που αποτελεί την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Εκεί κοντά βρίσκεται και η Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο "Παλάτι της Ειρήνης" και πολλά όμορφα κτίρια, που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες, καθώς και με την μεγαλύτερη παραλία της Ολλανδίας, την κοσμική Scheveningen. Άφιξη στο Άμστερνταμ, την "Βενετία του Βορρά". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ)

Σήμερα θα απολαύσουμε το υπέροχο Άμστερνταμ. Η πόλη είναι κτισμένη στις εκβολές του ποταμού Άμστελ και περιβάλλεται από δεκάδες κανάλια, γέφυρες και μεσαιωνικές κατοικίες. Ο παραδοσιακός "Μύλος του Rembrandt" στις όχθες του ποταμού Άμστελ, το εντυπωσιακό στάδιο Αρένα, η Heineken, το επιβλητικό Rijksmuseum, η πανύψηλη Δυτική Εκκλησία, το μοναδικό παλάτι του Βασιλιά, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατα μιας πόλης που "επιπλέει" στη θάλασσα. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κοπής διαμαντιών της πόλης, το Coster Diamonds, όπου θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία κοπής των διαμαντιών και θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε ένα μέρος της μεγάλης συλλογής του οίκου. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, αγορές και επισκέψεις σε αξιοθέατα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα μουσεία Βαν Γκογκ (Van Gogh), με τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκογκ, αλλά και άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών, καθώς και Rijks (Ρικσμουζέουμ) - το καλύτερο μουσείο του Άμστερνταμ και ένα από τα καλύτερα του κόσμου, στο οποίο εκτίθενται ως επί το πλείστον φημισμένοι πίνακες του ολλανδικού χρυσού αιώνα, όπως των Ρεμπράντ, Βερμεέρ, Φρανς Χαλς και άλλων μεγάλων ζωγράφων. Για το βράδυ προτείνουμε έναν περίπατο στα στενά σοκάκια της περίφημης συνοικίας "Tα Κόκκινα Φανάρια" και στην περιοχή γύρω από την Πλατεία Dam.  Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΟΛΕΝΤΑΜ, ΜΑΡΚΕΝ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Ημέρα ελεύθερη για βόλτες, αγορές και επισκέψεις σε αξιοθέατα. Για όσους επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στα γνωστά γραφικά ψαροχώρια Βόλενταμ και Μάρκεν. Κτισμένα σε ειδυλλιακή τοποθεσία στη Βόρεια Θάλασσα, θα εντυπωσιαστείτε με τους ντόπιους κατοίκους τους που είναι ντυμένοι παραδοσιακά. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια τους και θα επισκεφθούμε ένα τοπικό παραδοσιακό τυροκομείο, όπου η «μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα τυριά και φυσικά θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. 

 

Start your journey