Μπάνσκο (28 Οκτωβρίου)

Μπάνσκο (28 Οκτωβρίου)

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

25/10 ● 26/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
139
αναλυτικά

Βουλγαρία

ΜΠΑΝΣΚΟ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Mπάνσκο


Βραδινή συγκέντρωση την Τετάρτη το βράδυ και ξεκινάμε με προορισμό τις Βαλκανικές Άλπεις και το Μπάνσκο με ενδιάμεσες στάσεις. Νωρίς το πρωί, θα περάσουμε τον έλεγχο από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, περνάμε και συνεχίζουμε πλέον στη Βουλγαρία σε μια πανέμορφη διαδρομή στην κοιλάδα του όρους Πιρίν, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μπάνσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση Το μεσημέρι ραντεβού στο χώρο της reception για την πρώτη μας προαιρετική ομαδική έξοδο για φαγητό σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο με Βουλγάρικες σπεσιαλιτέ. Το απόγευμα γνωριμία με τα όμορφα σοκάκια του χωριού, βόλτα και αγορές και ευκαιρία για χαλάρωση μετά το ταξίδι στα spa του ξενοδοχείου. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


2η μέρα: Μπάνσκο - Μονή Ρίλα - Σόφια


Πρωινό και αναχώρηση για την  επίσκεψή μας στη μονή Ρίλας, για να δούμε από κοντά το μοναδικό μοναστήρι και το μουσείο της Ρίλα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τα ανεκτίμητα κειμήλια του μοναστηριού. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο τόσο για τη Βουλγαρία, όσο και για τη Νότια Ευρώπη. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Σόφια όπου θα φτάσουμε περίπου στις 13:00 και θα παραλάβουμε την ξεναγό μας. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο σε μια ξενάγηση που θα διαρκέσει περί τις 2 ώρες βαδίζοντας σε ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της Σόφιας και βλέπωντας από κοντά όλα τα ιστορικά μνημεία της πόλης. Στην συνέχεια χρόνος ελεύθερος για τις αγορές σας στο εμπορικό κέντρο. Το απόγευμα στις 17:30 αναχώρηση για το Μπάνσκο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


3η μέρα: Μπάνσκο  - Ραζλόγκ 


Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για περαιτέρω γνωριμία με το Μπάνσκο. Περιπλανηθείτε στα όμορφα σοκάκια του χωριού και επισκεφτείτε τις τοπικές παραδοσιακές mexana (ταβερνες) για τα δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις. Αργά το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το διπλανό χωριό Ράζλογκ όπου βρίσκεται μία πανέμορφη φάρμα με άλογα για ιππασία και atv 4x4 για μία αξέχαστη βόλτα.  Επιστροφή στο Μπάνσκο. Το βράδυ μπορούμε να επισκεφθούμε την τοπική ελληνική pub, Pirin 75 για μια χαλαρή μπύρα.

 

4η μέρα: Μπάνσκο - Σαντάνσκι - Αθήνα


Πρωινό και αναχώρηση στις 9 με προορισμό το Σαντάνσκι, όπου θα έχετε το χρόνο να γνωρίσετε την όμορφη Λουτρόπολη, καθώς και να επωφεληθείτε από τις χαμηλού κόστους αγορές της περιοχής. Στη συνέχεια ξεκινάμε για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, για τον απαραίτητο έλεγχο. Ακολουθούν στάσεις στον Κορινό και τη Λαμία . Το βράδυ άφιξη στον τελικό μας προορισμό την Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά Αθήνα - Μπάνσκο - Αθήνα με σύγχρονα κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Τρείς (3) νύχτες στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Μπάνσκο με πρωινό
 • Ημιδιατροφή εφόσον το επιλέξετε
 • Ημερήσια εκδρομή στο Μοναστήρι της Ρίλα και στη Σόφια (με ελληνόφωνο ξεναγό στη Σόφια)
 • Εκδρομή μισής ημέρας στο Ραζλόγκ
 • Επίσκεψη στο Σαντάνσκι
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ, τέλη, διόδια, πάρκινγκ κλπ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε αξιοθέατα και μουσεία
 • Δημοτικός φόρος πληρωτέος επιτόπου στο ξενοδοχείο με την άφιξη
Start your journey