Μπάνσκο - Εθνικός Δρυμός Πιρίν

Μπάνσκο - Εθνικός Δρυμός Πιρίν

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

26/10 ● 16/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
215
αναλυτικά

Βουλγαρία

ΜΠΑΝΣΚΟ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Μπάνσκο

Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μπάνσκο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μπάνσκο - Σόφια

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στη Σόφια. Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, όπου, μεταξύ άλλων, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Alexander Nevsky τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, τον Ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μπάνσκο, στο ξενοδοχείο μας.

 

3η μέρα: Μπάνσκο – Ρίλα - Μπλαγκόεβγκραντ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Ρίλα (καιρού επιτρέποντος), όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι και το μουσείο του, με τα ανεκτίμητα κειμήλια. Στη συνέχεια μεταφορά στο Μπλαγκόεβγκραντ. Η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ποταμού Στρυμόνα, στους πρόποδες των βουνών Ρίλα και Πιρίν, 100 χιλιόμετρα νότια από τη Σόφια, κοντά στα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το Μπλαγκόεβγκραντ διαθέτει ένα πεζοδρομημένο κέντρο με αρχιτεκτονική διατηρημένη του 19ου αιώνα, με πολλά εστιατόρια, καφέ και μπουτίκ. Η πόλη είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μπάνσκο - Σαντάνσκι - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα. Πρώτος μας σταθμός η γνωστή λουτρόπολή Σαντάνσκι στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Σύντομη περιήγηση και χρόνος για αγορές. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Start your journey