Μπάνσκο

Μπάνσκο

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

22/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
245
αναλυτικά

Φιλιππούπολη - Σόφια - Ρίλα - Μπλαγκόεβγκραντ - Σαντάνσκι
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα - Μπάνσκο

Αναχώρηση το πρωί για το Mπάνσκο με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, μέσα σε καταπληκτικό ελατοδάσος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ Φιλιππούπολη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική Φιλιππούπολη. Περιήγηση πεζή στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά, την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ρωμαϊκό θέατρο. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στο Μπάνσκο, δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ Σόφια

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας . Άφιξη στη Σόφια και άμεση ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα κ.ά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μπάνσκο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ Μπάνσκο - Ρίλα - Μπλαγκόεβγκραντ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ρίλα (καιρού επιτρέποντος), όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι και το μουσείο του, με τα ανεκτίμητα κειμήλια. Στη συνέχεια μεταφορά στο Μπλαγκόεβγκραντ. Η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ποταμού Στρυμόνα, στους πρόποδες των βουνών Ρίλα και Πιρίν, 100 χιλιόμετρα νότια από τη Σόφια, κοντά στα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το Μπλαγκόεβγκραντ διαθέτει ένα πεζοδρομημένο κέντρο με αρχιτεκτονική διατηρημένη του 19ου αιώνα, με πολλά εστιατόρια, καφέ και μπουτίκ. Η πόλη είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ Μπάνσκο -Σαντάνσκι - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Θα πραγματοποιήσουμε και μια σύντομη στάση στο Σαντάνσκι. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

Start your journey