ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

11/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
955
αναλυτικά

ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Μόσχα. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια .Δείπνο και στη συνέχεια προαιρετική νυχτερινή βόλτα στη φωταγωγημένη Μόσχα (MOSCOW by night) που θα σας γοητεύσει…Επιστροφή στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ ΜΟΣΧΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ )

Πρωινό και αναχώρηση για γύρο της πόλης. Θα περάσουμε από τις κεντρικές λεωφόρους Οχόντι Ριάντ, Τβερσκάια, Νόβι Αρμπάτ με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, θα δούμε τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό μουσείο ,το Μανέζ και την Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι. Θα δούμε επίσης την Πλατεία Τεατράλναγια, γνωστή ως πλατεία των θεάτρων, στην οποία δεσπόζει το περίφημο θέατρο Μπολσόι καθώς επίσης και το θέατρο Μάλι. Θα ανηφορίσουμε στους λόφους του Λένιν, όπου βρίσκεται το γνωστό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την «Γέφυρα του Πατριάρχη», με την φανταστική θέα του Κρεμλίνου για να επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας, τον μεγαλοπρεπή Ι. Ναό του Σωτήρος Χριστού. Στο τέλος θα επισκεφτούμε την υπέροχη λίμνη με τους κύκνους που βρίσκεται στο περίβολο της Ιεράς Μονής Νοβοντιέβιτσι. Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι σιωπηλός μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων και στο Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας ,γνωστός και ως ναός του Αγ. Βασιλείου (1560), με τους εννέα πολύχρωμους τρούλους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας, γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί, ειδικά αυτοί που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια, με τις τοιχογραφίες τους, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους, είναι αληθινά έργα τέχνης και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, γεγονός που συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία! Με συνολικό μήκος γραμμών που ξεπερνάει τα 250 χιλιόμετρα, με περισσότερους από 177 σταθμούς είναι σήμερα το μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση στον κόσμο, ενώ πολλοί από τους σταθμούς μπορούν να θεωρηθούν υπόγεια μουσεία. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1932 και πολλοί σταθμοί είναι διακοσμημένοι από διάσημους Ρώσους καλλιτέχνες. Ο βαθύτερος σταθμός (Παρκ Πομπέντι) βρίσκεται 84 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και οι κυλιόμενες σκάλες έχουν μήκος 126 μέτρα. Τέσσερις από τους ωραιότερους σταθμούς βρίσκονται στη γραμμή 1, όπως ο σταθμός Ploshchad Revolyutsii με τις εμβληματικές μπρούντζινες φιγούρες, ο σταθμός Mayakovskaya με τα εξαιρετικά μωσαϊκά και ο σταθμός Teatralnaya με τις πορσελάνινες δημιουργίες της Natalia Danko. Ολοι αυτοί οι σταθμοί αποτελούν κομμάτι της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μόσχας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ ΜΟΣΧΑ – (ΖΑΓΚΟΡΣΚ) – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ – MOYΣΕΙΟ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική εκδρομή στο Ζαγκόρσκ Περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας ζωντανεύει η θρησκευτική ιστορία της Ρωσίας, στο Ζαγκόρσκ, που ονομάζεται και Σεργκιέβ Ποσάντ προς τιμήν του Σέργιου Ραντόνιεζσκι, ιδρυτή του μοναστηριού. Ενα φαρδύ τείχος, ενισχυμένο με έντεκα πύργους, προστατεύει επτά εκκλησίες, μια ιερατική σχολή, μια εκκλησιαστική ακαδημία κι ένα μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών. Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της μονής περιλαμβάνει 50 κτίρια κατασκευασμένα από τεχνίτες της γύρω περιοχής. Το μοναστήρι του Ζαγκόρσκ, που ήταν για πολλούς αιώνες πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο, θεωρείται το Βατικανό της ορθόδοξης ρωσικής εκκλησίας. Το εσωτερικό της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος είναι διακοσμημένο από τον διάσημο Ρώσο αγιογράφο Αντρέι Ρουμπλιόφ. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Λαύρας της Αγίας Τριάδος. Επίσης θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Σεργίου με τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ. Από το 1993 η μονή συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Το μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια, η Γερουσία, το Παλάτι των Συνεδρίων και η πλατεία του καθεδρικού – το αρχιτεκτονικό συγκρότημα όπου άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων – με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου βαπτίζονταν, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Όλα αυτά και πολλά άλλα αξιοθέατα περιμένουν τον επισκέπτη που θα περάσει τις πύλες του Κρεμλίνου, αυτού του μοναδικού μεσαιωνικού κάστρου. Στην εκδρομή συμπεριλαμβάνεται η επίσκεψη στους 2 καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου.

 

4Η ΗΜΕΡΑ ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στον σταθμό για να πάρουμε το γρήγορο τρένο Sapsan για την Αγ. Πετρο’υπολη Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο .Δείπνο,διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΜΙΤΑΖ-ΠΕΤΕΡΓΚΟΦΉ ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ)

Πρωινό και επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το μουσείο του Ερμιτάζ, τα πρώην χειμερινά ανάκτορα της Τσαρικής οικογένειας. Το μεγαλοπρεπές ανάκτορο της Μεγάλης Αικατερίνης, σήμερα έχει μετατραπεί σ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Τα έργα τέχνης ( πίνακες σπουδαίων ζωγράφων ), αλλά και οι βασιλικοί θησαυροί ( κοσμήματα κ.λπ. ) που φυλάσσονται στις αίθουσές του είναι μοναδικά σε ομορφιά και αξία! Η συλλογή του περιέχει πάνω από τρία εκατομμύρια εκθέματα, από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αριστουργήματα του Leonardo da Vinci, του Raphael, του Rembrandt, του El Greco και πολλών άλλων καλλιτεχνών.Γεύμα στο ξενοδοχείο.Το απόγευμα προαιρετικά αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς (Πέτεργκοφ). Ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας με τη Σουηδία, στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ – ΑΓ. ΙΣΑΑΚ

Πρωινό και σας προσκαλούμε σ’ ένα τετράωρο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσετε την 300-ετή ιστορία της πόλης αυτής και θα ξεφυλλίσετε άγνωστες σ’ εσάς σελίδες της ρωσικής ιστορίας. Θα θαυμάσετε υπέροχους ναούς. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δείτε τον κεντρικό ναό της Πετρούπολης – την εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, το ναό του πολεμικού ναυτικού – την εκκλησία Αγίου Νικολάου-Θεοφανίων, το πιο αγαπητό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης του 19ου αιώνα – το ναό του Αγίου Ισαάκ, το ναό της Ανάστασης, που χτίστηκε στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού τού αυτοκράτορα Αλέξανδρου του ΙΙ. Θα περάσετε από την κεντρική οδό της πόλης – τη λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια της: των Γιουσούποφ, των Στρόγκανοφ, των Άνιτσκοφ. Θα αντικρίσετε εκείνες τις τοποθεσίες, όπου έζησαν ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Ισαακ με τις μονωλιθηκές γρανιτένιες κολώνες.Επιστροφή για γεύμα στο ξενοδοχειο.

 

7Η ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ- ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ)

Πρωινό και στις 12.00 check out.Στη συνέχεια θα έχουμε γεύμα στο ξενοδοχείο και Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα πρώτα οικοδομήματα της πόλης, το φρούριο Πέτρου και Παύλου. Με τη θεμελίωση του φρουρίου στις 27 Μαΐου 1703 στο Λαγονήσι στο Δέλτα του ποταμού Νιεβά, ιδρύθηκε η νέα ρωσική πόλη – μελλοντική πρωτεύουσα της ρωσικής αυτοκρατορίας. Σύντομα, από το ναό των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που χτίστηκε εδώ, άρχισαν να λένε το φρούριο Πετροπαύλοφσκι. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο ναός Πέτρου και Παύλου, αυτοκρατορικό κοιμητήριο, με πρώτο που έχει ταφεί εδώ τον Μεγάλο Πέτρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθετε για την τύχη των Ρώσων αυτοκρατόρων, για τα αινίγματα και τα μυστηριώδη γεγονότα, που συνδέονται με την τσαρική οικογένεια. Θα κατανοήσετε γιατί οι τάφοι του Αλεξάνδρου ΙΙ και της συζύγου του διαφέρουν τόσο από τους υπόλοιπους και θα μάθετε για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξάνδρου του Ι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και προσφορά του γραφείου μας Aγία Πετρούπολη by night έως τις 00.30 που θα γίνει η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

 

8Η ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ Πτηση στις 03.45 με Αφιξη στις 07.25 στην ΑΘΗΝΑ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η σειρά των εκδρομών ,ξεναγήσεων ,περιηγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς καμμία παράλειψη

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο

955 

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κόστος εισόδων

435 €

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

1390 €

Επιβάρυνση μονόκλινου

+210 €

   

 

Στη συνολική τιμή περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα -Μόσχα- Αθήνα με Aegean.

 • Εσωτερικές μετακινήσεις Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα με το γρήγορο τρένο Sapsan

 • 3 διαν/σεις στην Μόσχα σε ξενοδοχείο  4* (Holiday Inn Sokolinki ή παρόμοιο)

 • 3  διαν/σεις στην Αγ.Πετρούπολη σε  ξενοδοχείο  4* (Sokos Olympia Garden/Sokow Vasilievskyή παρόμοιο).

 • 6 Πρωινά σε μπουφέ

 • ΣΥΝΟΛΟ 7 ΓΕΥΜΑΤΑ/ΔΕΙΠΝΑ (3 βραδινά και 2 γεύματα στα ξενοδοχεία διαμονής & 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια)

 • Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν αποκλειστικά για το γκρουπ από και προς αεροδρόμια και όλες τις άλλες προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.

 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Είσοδοι

 • Ελληνόφωνος Ξεναγός & Συνοδός


Δεν περιλαμβάνονται

 • Τα φιλοδωρήματα.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό –προτεινόμενο.


 

ΠΤΗΣΕΙΣ

11/08 Α3 880 AΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ 09.00 – 12.25

18/08 Α3 887 ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ 03.45 – 07.25


 

 

Σημειώσεις:

 1. Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται τουλάχιστον 7 εργάσιμες ημέρες.

Δικαιολογητικά: Α).Διαβατήριο με την υπογραφή του κατόχου και να έχει ισχύ  τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού. Β).Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου (3,5Χ4,5 και το 80% να καλύπτεται από το πρόσωπο). Γ).Συμπληρωμένη αίτηση για Βίζα. Για άτομα άνω των 75 ετών υπάρχει προσαύξηση κόστους 1,4 ευρώ ημερησίως  για την ασφάλεια.

 1. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

 2. Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν. 

 3. Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Start your journey