ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

9 days

Αναχωρήσεις

23/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1100
αναλυτικά

ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Start your journey

1η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΜΕ AEGEAN AIRLINES-ΜΟΣΧΑ-(ΚΡΕΜΛΙΝΟ)  23 Αυγούστου 2019.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας στις 06:30 π.μ., στις 23/8/2019 διατυπώσεις και αναχώρηση για την Ρωσία, πτήση  08:00 π.μ. για την Μόσχα με απευθείας πτήση στις 11:35 π.μ. .Πτήση διάρκειας 4 ωρών περίπου. Άφιξη και μεταφορά στην απέραντη πόλη. Θα γνωρίσουμε όλη την Μόσχα με την πολυτάραχη ιστορία και τα αμέτρητα αξιοθέατα στις προγραμματισμένες μας ξεναγήσεις. Σήμερα θα πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση, βλέποντας έναν από τους επτά όμοιους ουρανοξύστες, που χτίστηκαν στην Μόσχα από τον Στάλιν, τις «επτά αδελφές», όπως ονομάζονται και οι οποίοι αποτελούσαν το αντίπαλο δέος στους ουρανοξύστες των ΗΠΑ. Ανάμεσα τους είναι του πανεπιστημίου Λομονόσοφ, στους Λόφους των Σπουργιτών, το Πάρκο της Νίκης στο λόφο των προσκυνητών. Κατόπιν, θα αρχίσουμε την ξενάγηση της πόλης με τους Χρυσούς Τρούλλους, που πριν λίγα χρόνια γιόρτασε τα 850 χρόνια ιστορίας. Η περιήγησή μας ξεκινά στην πρωτεύουσα και στην καρδία του Ρωσικού κράτους με επίσκεψη στο επί σειρά αιώνων κέντρο διακυβέρνησης της χώρας, το ρωσικό Κρεμλίνο. Θα μπούμε στην πλατεία των Ναών, όπου θα θαυμάσουμε το μεγάλο «Τσάρο» κανόνι και την τεράστια «Τσαρίνα» καμπάνα, το πρώην μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε., τα κτίρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ θα επισκεφτούμε τους πιο διάσημους από τους πολλούς ναούς της πλατείας και θα δούμε εξωτερικά το «Παλάτι Τουανσφερ Πατριάρχη», μουσείο που δημιουργήθηκε στον χώρο κατοικίας Πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας. Τέλος, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα, τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.2η ΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)-ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΟΒΟΝΤΕΒΙΤΣΙ, ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - 24 Αυγούστου 2019.

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση από την Κόκκινη πλατεία, όπου θα δούμε τον ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας (γνωστός σαν ναός του Αγ. Βασιλείου), που χτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον τρομερό για τη νίκη του στο Καζάν, την τότε πρωτεύουσα των Τατάρων. Ο κάθε ένας από τους εννιά τρούλους του ναού είναι αφιερωμένος στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Το παρεκκλήσιο του Βασιλείου του Ευλογημένου, που ήταν ο μόνος που δεν φοβόταν να πει την αλήθεια στον τσάρο χτίστηκε το 1588 και βρίσκετε ακριβώς δίπλα. Θα δούμε επίσης το μαυσωλείο του Λένιν, ενώ στην πολυσύχναστη οδό Τφερσκαγια, που περνάει μπροστά ακριβώς από την Κόκκινη πλατεία, θα δούμε το πασίγνωστο πολυκατάστημα «Γκουμ», τα πρώην κεντρικά γραφεία της ΚGB, την πλατεία Λουμπγιάνκα, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το ιστορικό μουσείο και το διάσημο θέατρο «Μπολσόι» στην πλατεία θεάτρων. Θα συνεχίσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση ανεβαίνοντας στο πιο υψηλό σημείο της πόλης, στον λόφο του Λένιν, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιο, την ολυμπιακή πίστα αλμάτων σκι καθώς και μια μαγευτική θέα της τεράστιας πόλης. Θα περπατήσουμε την πλατεία Μανέζναγια και τον Κήπο του Αλέξανδρου, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με την Αιώνια Φλόγα. Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό της Ρώσικης Ορθοδοξίας-τον Ναό του Σωτήρος Χριστού, θα περπατήσουμε την Γέφυρα του Πατριάρχη από την οποία θα απολαύσουμε μια φανταστική θέα του Κρεμλίνου, την ομορφότερη της πόλης. Επιστρέφοντας προς το κέντρο και πάλι της πόλης θα δούμε εξωτερικά τον Ρώσικο Λευκό Οίκο, το περίφημο μοναστήρι του Νοβοντέβιτσι, (των παρθένων), ένα από τα πλέον γνωστά ιστορικά μνημεία του 16ου αιώνα   καθώς και το πάρκο Βικτώρια με τα σιντριβάνια του. Πεζή θα συνεχίσουμε  την επίσκεψη μας στο μετρό της Μόσχας, ένα υπόγειο δίκτυο τόσο φημισμένο για την πολυτέλεια του, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1930. Όλοι οι σταθμοί είναι επενδυμένοι με μάρμαρα όλων των αποχρώσεων και κάποιοι εξ αυτών κοσμούνται με περίτεχνους πολυελαίους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.3η ΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ (ΘΡΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ-ΠΑΛΑΤΙ ΠΑΝΟΠΛΙΩΝ) & ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΖΑΓΚΟΡΣΚ  (ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ) - 25 Αυγούστου 2019.

Πρωινό και θα συνεχίσουμε την Θα δούμε επίσης το περίφημο θησαυροφυλάκιο του Κρεμλίνου (Παλάτι Πανοπλιών), που φιλοξενεί τις άμαξες που μετέφεραν τις κεφαλές του Ρωσικού κράτους, αλλά και τα γνωστά αυγά Φαμπερζέ. Το απόγευμα εκδρομή στο Ζαγκόρσκ, που σήμερα ονομάζεται Σερβκιεβ Ποσάντ (71χιλ). Το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγ. Τριάδος και του Αγ. Σέργιου είναι μια παραμυθένια ρωσική πολιτεία, του 14ου αιώνα, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Εκεί, θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια  Ορθόδοξης εκκλησίας, αυτό του Αγ. Σέργιου. Υπάρχουν 4 μοναστήρια αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι το Βατικανό της Ρωσίας και προσωρινή κατοικία του Πατριάρχη της Ρωσικής Εκκλησίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.


4η ΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ - ΣΤΑΡΙ ΑΡΜΠΑΤ - ΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΙΚΗΣ_&_ΣΤΟ_ΜΟΥΣΕΙΟ_ΠΟΥΣΚΙΝ_(ΘΗΣΑΥΡΟΙ_ΠΡΙΑΜΟΥ).
Πρωινό. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στην περιοχή Στάρυ Αρμπάτ στον πεζόδρομο, ο οποίος είναι γεμάτος καταστήματα και όπου θα βρείτε σαμοβάρια από την Τούλα, σερβίτσια φαγητού από το Γκτσελ, κεντήματα από το Βολόγκντα, δίσκους από το Ζχοστόβ, αντικείμενα από γυαλί από το Γκους Κχρουστάλνυ, εσάρπες από το Πάβλοβο Ποσάντ και κουτιά από το Βεντοσκίνο και το Παλέκχ. Προαιρετικά θα επισκεφθούμε το μουσείο μνήμης της Κοσμοναυτικής, Στα εκθέματα του μουσείου συμπεριλαμβάνεται αντίγραφο του διαστημικού σταθμού ΜΙΡ αντίγραφα αλλά και αυθεντικοί δορυφόροι, διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών κ.α. Προαιρετικά θα επισκεφθούμε το μουσείο Πούσκιν, όπου θα δούμε από κοντά τους περίφημους θησαυρούς του Πριάμου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 

5η ΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ -- ΜΕ ΤΟ EXPRESS ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΙΝΟ SAPSAN -- ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - 27 Αυγούστου 2019.

   Το πρωί μεταφορά στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα πάρουμε το σύγχρονο τραίνο Sapsan (ώρα 09:00 περίπου)     
   προς την Αγ. Πετρούπολη (διάρκειας 4,30 ώρες). Άφιξη το απόγευμα και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο
   ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος  για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ:  ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ). 28 Αυγούστου 2019.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την πανοραμική  ξενάγηση της πόλης της «Βενετίας του Βορρά», όπως λέγεται. Την πόλη ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μία έξοδο στην θάλασσα του Βορρά. Θα δούμε όλα τα υπέροχα κτίρια, που στολίζουν την πρώην πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους, καθώς επίσης και τα κανάλια που διασχίζουν την πόλη και προσδίδουν μια εικόνα από άλλη εποχή. Μεταξύ άλλων θα δούμε το φρούριο του Πέτρου & Παύλου, με τον Καθεδρικό  μεγαλοπρεπή ναό, ο οποίος στεγάζει τους τάφους των Ρώσων Τσάρων, τον Άγιο Ισάακ, το ναυαρχείο με το χρυσό θόλο, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία του Ανακτόρου, το νησί Βασίλιεβσκι -το μεγαλύτερο της Αγία Πετρούπολης-, το Βέλος του νησιού Βασίλιεβσκι,  το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τον ναό Αναστάσεως, το καταδρομικό Αβρόρα, το θέατρο Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), καθώς και την εκκλησία της Παναγίας (Καζάνσκαγια) του Καζάν. Θα δούμε επίσης την λεωφόρο Νέβσκι, θα περπατήσουμε από τις πλατείες Σενάτσκαγια και του Αίου Ισαάκιου. Επίσης, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά με τα σύγχρονα καταστήματα και με τα πάμπολλα καφέ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.7η ΜΕΡΑ: ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΡΜΙΤΑΖ) - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΣΑΑΚΙΟΥ - 29 Αυγούστου 2019.

Μετά το πρωινό, άλλη μια  ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ερμιτάζ, το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, που στεγάζεται σε μια πτέρυγα των χειμερινών ανακτόρων. Τα ανάκτορα χτίστηκαν το 1754 από τον Μεγάλο Πέτρο για την κόρη του, αυτοκράτειρα Ελισσάβετ που όμως απεβίωσε πριν την περάτωση τους το 1762. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε η Αικατερίνη η Μεγάλη και άρχισε να λειτουργεί σαν μουσείο από το 1764 όταν η Αικατερίνη απέκτησε μια συλλογή από 255 πίνακες. Σήμερα, στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τισιανού, Ρέμπραντ, Βαν Κογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Θα σας εντυπωσιάσει επίσης η πολυτέλεια και η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων με τα 1057 δωμάτια και αίθουσες του καθώς και η αρχαία Ελληνική συλλογή. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον ναό του Αγίου Ισαακίου, που είναι ο τέταρτος στην σειρά  ψηλότερος, θολωτός ναός στον κόσμο, μετά του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και της Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε στην Φλωρεντία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


8η ΜΕΡΑ: ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΟΥΣΚΙΝ (ΤΣΑΡΣΚΟΓΙΕ ΣΕΛΟ) - ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ (ΠΕΤΕΡΧΟΦ) - 30 Αυγούστου  2019.

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τις πρώην θερινές κατοικίες των Ρώσων Αυτοκρατόρων (Τσάρων). Θα αναχωρήσουμε για το Πούσκιν, όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι της Αικατερίνης, όπου βρίσκεται το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο, γνωστό σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Πετροντβόρετς η Πέτερχοφ, ένα στολίδι της Ρώσικης αρχιτεκτονικής.  Είναι από τα πιο μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών στον κόσμο, με πολλά σιντριβάνια και κήπους τα οποία το περιβάλλουν. Χτίσθηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας στον Βόρειο Πόλο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του και τον Κάτω κήπο. Θα δούμε επίσης τα πολλά μπρούτζινα αγάλματα που έγιναν από τους πιο ονομαστούς καλλιτέχνες της τότε εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση μέχρι τις 01:00 π.μ..


9η ΜΕΡΑ: ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ - 31 Αυγούστου 2019.

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου μετά τις διατυπώσεις θα πάρουμε την πτήση στις 03:45 π.μ. για την Αθήνα. Άφιξη στις 07:25 π.μ., επιβίβαση και αναχώρηση γεμάτοι καινούργιες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

 


 

367

Start your journey