Μονοήμερη στην Επίδαυρο

Μονοήμερη στην Επίδαυρο

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

1 days

Αναχωρήσεις

27/7 ● 3/8 ● 10/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
47
αναλυτικά

Επίδαυρος
Start your journey

Σαβ. 13 Ιουλίου 

• Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης - Αθηναϊκά Θέατρα. Το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική ομολογία η πλέον υποδειγματική αρχαία τραγωδία ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.

 

 

Σαβ. 20 Ιουλίου 

• Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη Γιάννης Καλαβριανός - ΚΘΒΕ. Αποτελεί μία από τις πέντε τραγωδίες του Ευριπίδη με θέμα από τον Τρωικό κύκλο, και μαζί με τις Βάκχες είναι τα δύο τελευταία δράματα του. Διδάχθηκε στα Μεγάλα Διονύσια μετά τον θάνατό του, από τον Ευριπίδη τον Νεότερο (γιό ή ανιψιό του μεγάλου τραγικού) και απέσπασε το πρώτο βραβείο.

 

 

 

Σαβ. 27 Ιουλίου

• Ηλέκτρα / Ορέστης του Ευριπίδη Comédie-Française - Ίβο Βαν Χόβε. Για πρώτη φορά, ο πιο παλιός θίασος εν ενεργεία στον κόσμο θα παίξει στο μοναδικό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ιδρυμένη το 1680 από τους ηθοποιούς του Μολιέρου, η Κομεντί Φρανσαίζ είναι από τα παλαιότερα και διασημότερα θέατρα στον κόσμο.

 

 

 

Σαβ. 3 Αυγούστου 

• Νεφέλες του Αριστοφάνη Δημήτρης Καραντζάς. Η αριστοτεχνική κωμωδία του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και διακωμωδεί τη διδασκαλία του Σωκράτη και τις ιδέες των σοφιστών της εποχής. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Αινείας Τσαμάτης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου κ.α.

 

 

 

Σαβ. 10 Αυγούστου 

• Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου Σταύρος Τσακίρης - ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ο Προμηθέας δεσμώτης είναι η μόνη σωζόμενη τραγωδία στην οποία κανένας από τους χαρακτήρες δεν είναι κοινός θνητός και διαφέρει αισθητά από τις υπόλοιπες τραγωδίες του Αισχύλου. Πρωταγωνιστούν: Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γεράσιμος Γεννατάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι, Περικλής Βασιλόπουλος.

 

 

015

Start your journey