Μονεμβασιά - Κύθηρα - Ελαφόνησος με group

Μονεμβασιά - Κύθηρα - Ελαφόνησος με group

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

29/7 ● 26/8 ● 10/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
235
αναλυτικά

Μονεμβασιά - Κύθηρα - Ελαφόνησος
Start your journey

1ηΜΕΡΑ
Αθήνα - Ναύπλιο - Νεάπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πρώτος µας σταθµός το Ναύπλιο. Η πόλη µε τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί µακρόν η καρδιά του Ελληνισµού. Θα περπατήσουµε στα γραφικά σοκάκια για να θαυµάσουµε το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την Πλατεία Συντάγµατος, την πρώτη Βουλή της Ελλάδας, την Πλατεία Φιλελλήνων µε το αφιερωµένο µνηµείο στους Γάλλους Φιλέλληνες που έπεσαν κατά την Ελληνική επανάσταση και το ρολόι της πόλης. Χρόνος για γεύµα και συνεχίζουµε για το νοτιότερο άκρο της Λακωνίας τη Νεάπολη. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο µας.


2ηΜΕΡΑ
Νεάπολη - Ελαφόνησος

Μετά το πρωινό εκδροµή µε καραβάκι στην Ελαφόνησο µε τις φηµισµένες παραλίες και τις αµµουδιές µε την εξωτική οµορφιά. Ανάµεσα τους ξεχωρίζει η παραλία του Σίµου (το δίδυµο Φράγκος - Σαρακίνικο) στην νότια πλευρά του νησιού. Χρόνος για µπάνιο και γεύµα στις γραφικές ψαροταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας και διανυκτέρευση.


3ηΜΕΡΑ
Νεάπολη - Σπήλαιο Καστανιάς - Μονεµβασιά

Μετά το πρόγευµα, ακολουθώντας µια καταπράσινη ορεινή διαδροµή θα επισκεφτούµε το σπήλαιο Καστανιάς ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας. Πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχηµάτων, χρωµάτων και µορφών, τα οποία χρειάστηκαν τρία εκατοµµύρια χρόνια για να σχηµατιστούν, το κατατάσσουν δεύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούµε την Μονεµβασιά. Φθάνοντας, µπροστά στα µάτια µας, εµφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσηµα, βυζαντινές εκκλησίες µε σηµαντικότερες του Ελκοµένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια µε εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν µία µοναδική εικόνα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας.


4ηΜΕΡΑ
Νεάπολη - Κύθηρα (προαιρετική εκδροµή)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουµε µε το καράβι (έξοδα ατοµικά) για τα πανέµορφα Κύθηρα. Φτάνοντας στο νησί θα κατευθυνθούµε προς τη χώρα, όπου µεταξύ άλλων θα θαυµάσουµε το ενετικό κάστρο κτίσµα του 1503. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία και στη συνέχεια αναχώρηση για τον πανέµορφο Αβλέµονα όπου χρόνος για  µπάνιο και φαγητό. Αργά το απόγευµα επιστροφή στην Νεάπολη. 


5ηΜΕΡΑ
Νεάπολη - Μυστράς - Σπάρτη - Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχωρούµε για το Μυστρά 5χλµ δυτικά από τη Σπάρτη. Κάτω από το κάστρο, παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόµοι και κρήνες, καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδροµή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Συνεχίζουµε για την Σπάρτη όπου µετά την περιήγηση µας στην πόλη, θα έχουµε χρόνο για καφέ ή γεύµα. Επιστρέφουµε στην Αθήνα µε ενδιάµεσες στάσεις.

 

Start your journey