Μικρός Υπερσιβηρικός με πόλεις Χρυσού Δακτυλίου και Μόσχα

Μικρός Υπερσιβηρικός με πόλεις Χρυσού Δακτυλίου και Μόσχα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

17/8 ● 6/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1190
αναλυτικά

Αικατερινούπολη, Σούζνταλ, Βλαντίμιρ, Σέργκιεβ Πασάντ, Μόσχα
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Μόσχα - Αικατερινούπολη (στο μέσον των Ουραλίων)

Έχοντας πολύ πρωινή πτήση από Αθήνα, φθάνουμε την ίδια μέρα το μεσημέρι στην Αικατερινούπολη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, που ιδρύθηκε προς τιμήν της τσαρίνας Αικατερίνης. Είναι η πόλη στην οποία εκτελέστηκε η οικογένεια του τελευταίου τσάρου Νικόλαου της δυναστείας των Ρομανώφ. Συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ξενάγηση πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την λεωφόρο Λένινα, τον λόφο της Αναλήψεως με την παλιά ομώνυμη εκκλησία του 1792, το φράγμα, το δικαστήριο του Πέτρου, το παρεκκλήσι της Αγίας Ελισάβετ, την πλατεία του σοβιετικού στρατού, την πλατεία της Επανάστασης του 1905 και το πολυτεχνείο των Ουραλίων. Θα μάθουμε επίσης σχετικά με το μυστήριο των τελευταίων Ρομανώφ, επισκεπτόμενοι το σημείο κράτησης και εκτέλεσης της οικογένειας, την εκκλησία του αίματος των Ρομανώφ, καθώς και το μοναστηριακό συγκρότημα των ξύλινων εκκλησιών που περιβάλλεται από ένα ήρεμο φυσικό τοπίο και ήταν το σημείο ανάπαυσης της οικογένειας. Τέλος, το highlight της εκδρομής μας θα είναι μια στήλη-οβελίσκος εγκατεστημένος σε ένα γεωγραφικό σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Από εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να φωτογραφηθείτε με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στην Ασία! Δείπνο στο διάσημο Pelmeni Club. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Αικατερινούπολη, Υπερσιβηρικός

Πρωινό ελεύθερο για βόλτες στους γραφικούς πεζόδρομους της πόλης, γεμάτους καταστήματα και καφέ. Γεύμα στο εστιατόριο Podkova, μεταφορά στον σταθμό και επιβίβαση στον Υπερσιβηρικό. Διανυκτέρευση εντός του τραίνου.

 

3η μέρα: Σούζνταλ (Πόλεις Χρυσού Δακτυλίου)

Μεσημεριανή άφιξη στο Βλαντίμιρ και άμεση μεταφορά στο ιστορικό Σούζνταλ (πρώην πρωτεύουσα πολλών ρωσικών ηγεμονιών, με πολλά παραδείγματα πρώιμης ρωσικής αρχιτεκτονικής. Φθάνοντας στην πιο ενδιαφέρουσα πόλη του "Χρυσού Δακτυλίου", θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο, που υπήρξε φρούριο και κατοικία Ρώσων πριγκίπων, καθώς και το ξύλινο μουσείο τέχνης. Στην ευρύτερη περιοχή θα θαυμάσετε ένα δείγμα από την Ρώσικη επαρχία με αγροτόσπιτα, εκκλησίες και ανεμόμυλους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Σούζνταλ - Βλαντίμιρ - Σέργκιεβ Πασάντ (Πόλεις Χρυσού Δακτυλίου) - Μόσχα

Πρωινή αναχώρηση για το Βλαντίμιρ, μία από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες της Ρωσίας, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Κλιάζμα. Το 1958 γιορτάστηκαν τα 250 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. Άφιξη και ξενάγηση στα τρία μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: την Χρυσή Πύλη (επίσκεψη), τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με τους πέντε τρούλους (επίσκεψη) και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου. Θα δούμε επίσης πολλά βραβευμένα μουσεία, γκαλερί τέχνης και θέατρα. Συνεχίζουμε για το Βατικανό της Ορθόδοξης Ρωσίας το Σέργκιεβ Πασάντ, μία ακόμα από τις πόλεις Χρυσού Δακτυλίου. Η περιοχή, λόγω της θρησκευτικής της αξίας, έλκει προσκυνητές από όλη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι μονές και τα ιερά προσκυνήματα επαναλειτούργησαν μετά την πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος. Η Λαύρα της Αγίας Τριάδος λειτουργεί πλέον, όπως και κατά την περίοδο του Οσίου Σεργίου του Θαυματουργού. Στο θησαυροφυλάκιο της Λαύρας υπάρχουν πολλά ιερά δώρα από όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία, όπως οστά των νεογέννητων που είχε σφάξει ο Ηρώδης, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και άλλα πολλά. Χρόνος ελεύθερος στα ξύλινα μικρομάγαζα της περιοχής, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αναμνηστικά και φυσικά την διάσημη κούκλα Ματρυόσκα - η πόλη ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρά της, αφού για αιώνες βρίσκεται εδώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο παιχνιδιών της χώρας. Ακολουθώντας μία διαδρομή 70 χιλιομέτρων προς τη Μόσχα, θα διασχίσουμε μια ευχάριστη εξοχή και θα περάσουμε από χωριά που θυμίζουν "Παλιά Ρωσία" με πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια. Άφιξη στη Μόσχα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και συνένωση με το γκρουπ που ακολουθεί τη διαδρομή Μόσχα - Αγία Πετρούπολη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μόσχα, Ξενάγηση: Κήποι Αλεξάνδρου, Κρεμλίνο, Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, Πεζόδρομος Αρμπάτ, Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro), Μουσείο Κοσμοναυτών

Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο "Στάρι Αρμπάτ", περιοχή που θυμίζει την δική μας Πλάκα, θα συνεχίσουμε με επίσκεψη των διάσημων σταθμών του Metro, για να θαυμάσουμε τα "Κάτω Ανάκτορα του Λαού". Στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια θα δούμε τα σιντριβάνια με αγάλματα από τα παραμύθια του Πούσκιν, που διακοσμούν τους κήπους του Αλεξάνδρου. Στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τη σειρά μας για την είσοδο στο Κρεμλίνο, θα δούμε το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τους ναούς της στέψης και ταφής των τσάρων (εντός του Κρεμλίνου). Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το Μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο Αστροναυτικής ή Κοσμοναυτών, για να θαυμάσουμε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας, όπως και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα και Στρέλκα, που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα και έτσι άνοιξαν τον δρόμο και για τον άνθρωπο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση. 

 

6η μέρα: Μόσχα, Ξενάγηση: Πάρκο και αγορά Ιζμάιλοβο, Λίμνη των Κύκνων, Πάρκο της Νίκης, Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, Κόκκινη Πλατεία, Νέο Πάρκο Ζαρυάντι 

Πρωινή επίσκεψη στο πάρκο Ιζμάιλοβο (κάτι σαν το δικό μας Μοναστηράκι). Εκεί μπορείτε να δείτε μία ξύλινη αναδόμηση της παλιάς Ρωσίας και μία αγορά για να κάνετε παζάρια στα λιτά ξύλινα μικρομάγαζα και να αγοράσετε σουβενίρ σε προνομιακές τιμές! Συνεχίζουμε για την καθιερωμένη μας ξενάγηση της πόλης, που ξεκινά από την γέφυρα του Πατριάρχη και τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί στάση στον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα στην πόλη και την ομορφότερη από τις "Αδελφές του Στάλιν". Θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι και θα επισκεφθούμε το δημοφιλές πάρκο της Νίκης (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου) με τα 1418 σιντριβάνια του. Ακολουθεί η "Κόκκινη Πλατεία" (δηλαδή όμορφη), που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο νέο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαρυάντι, με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Μόσχα - Αθήνα

Χαλαρό πρωινό, μέχρι την απογευματινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

 

015

Start your journey