ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

25/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
375
αναλυτικά

ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΑΪΒΑΛΙ - ΤΡΟΙΑ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΞΑΝΘΗ: Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, με μικρές στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ, μέσω Εγνατίας οδού με την τελευταία μας στάση στην περιοχή της Μουσθένης, θα τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΞΑΝΘΗ, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΞΑΝΘΗ - ΣΜΥΡΝΗ: Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για ΣΜΥΡΝΗ. Η διαδρομή μας από το συνοριακό σταθμό των ΚΗΠΩΝ και τα στενά των ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ, με ενδιάμεσες στάσεις μας οδηγεί το βράδυ στη ΣΜΥΡΝΗ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΜΥΡΝΗ: Πρωινό και περιήγηση της πόλης, όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (Mavi Sehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού. Ελεύθερος χρόνος, να το διαθέσετε στην απέραντη αγορά Kemeralti. Δείπνο και παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ της ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ: Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΕΦΕΣΟΥ. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (τη βιβλιοθήκη του Κέλσου , το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος κ.α.) . Αμέσως μετά συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Είναι γνωστό στους Έλληνες, από το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα χώματα». Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει το Ελληνικό σχολείο του 1884, φτιαγμένο με έξοδα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας του Ομηρείου Παρθεναγωγείου Σμύρνης, το οποίο λειτούργησε μέχρι το 1922. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το πασίγνωστο τουριστικό λιμάνι του ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (ΝΗΣΙ των ΠΟΥΛΙΩΝ) με την παραλιακή ζώνη γεμάτη τουριστικά καταστήματα και το κάστρο του να δεσπόζει. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ αργά το απόγευμα για δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΑΪΒΑΛΙ - ΤΡΟΙΑ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ: Η διαδρομή μας σήμερα στα μικρασιατικά παράλια, πολύ ενδιαφέρουσα αφού μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να ξεναγηθούμε σε σημαντικά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός η ΠΕΡΓΑΜΟΣ. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Επόμενος σταθμός το ΑΪΒΑΛΙ, που υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Μεγάλο εμπορικό κέντρο, λόγω του λιμένα, είχε ανθρώπινη παρουσία από το 1500 π.Χ.. Η ίδρυση του σύγχρονου οικισμού τοποθετείται μεταξύ του 1570 και του 1580. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε και θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της ΤΡΟΙΑΣ. Η Τροία ή Ίλιον είναι μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ομήρου Ιλιάδα, ένα αρχαιοελληνικό έπος, του 9ου ή 8ου π.Χ. αιώνα. Η Τροία είναι επίσης το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στο ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΚΕΣΑΝΗ - ΚΑΒΑΛΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των ΚΗΠΩΝ μέσω ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ, ΚΕΣΑΝΗΣ. Διέλευση συνόρων και συνεχίζουμε για την πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ, με στάση στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, γεύμα προαιρετικά. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΒΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ: Τελευταία μέρα της εκδρομής μας και από τη γνωστή πλέον διαδρομή, προσπερνώντας τη Θεσσαλονίκη με μια ευχάριστη παράκαμψη στον ορεινό οικισμό του ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ και ενδιάμεσες στάσεις σε καφέ της εθνικής οδού, καταλήγουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 25/4.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών Επιβάρυνση Μονόκλινου
375€ 335€ +125€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Εκδρομές, περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
 • *2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* με πρωϊνό, στην Ελλάδα.
 • *3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GREYMARK στη ΣΜΥΡΝΗ και 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο AKOL 4* στo ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ ή σε παρόμοια.
 • *Ημιδιατροφή στην Τουρκία ( 4 πρωϊνά και 4 δείπνα).
 • *Εισιτήρια F/B για τα Δαρδανέλια.
 • *Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • *Aρχηγός - συνοδός.
 • *Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • *Φ.Π.Α.
 • *Φόροι διαμονής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • *Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 • *Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στις παροχές του προγράμματος.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι δυνατόν οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα να γίνουν και στην πόλη της Κομοτηνής.

Start your journey