Μεσαιωνική Ούμβρια - Τοσκάνη - Ρώμη

Μεσαιωνική Ούμβρια - Τοσκάνη - Ρώμη

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

26/5 ● 23/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
565
αναλυτικά

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΑΣΙΖΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΠΙΖΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΓΚΝΑΝΟ - ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ: 

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

 

2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΝΚΟΝΑ - ΑΣΙΖΗ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ: 

'Αφιξη στο λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για την όμορφη πρωτεύουσα της ΟΥΜΒΡΙΑΣ, την ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ. Λίγο πριν φθάσουμε μια μικρή παράκαμψη θα μας οδηγήσει για σύντομη επίσκεψη, στη μεσαιωνική πόλη της ΑΣΙΖΗΣ, με τα τείχη, το κάστρο και τις πέτρινες κεραμοσκεπές και τη θαυμάσια βασιλική, με τις δύο εκκλησίες, με τον τάφο του ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ και των συντρόφων του. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: 

Πρωινό, σύντομη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την Πιάτσα Νοβέμπρε με τη Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό του Σαν Λορέντζο και το υπέρλαμπρο μέγαρο των Πριόρι, τα στενά δρομάκια, τις μεσαιωνικές γειτονιές. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ. Θα καταλήξουμε στην πόλη της Αναγέννησης και ξεκινάμε αμέσως την ξενάγηση μας, για να δούμε και να θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο - σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε στην ομώνυμη πλατεία, γοτθικής αρχιτεκτονικής που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ και την παλαιότερη γέφυρα του 'Αρνο, το Πόντε Βέκκιο. Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


 
4Η ΗΜΕΡΑ, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΠΙΖΑ: 

Πρωινό και παραμένουμε για λίγο στην πόλη για περιπάτους η μια επίσκεψη στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΟΥΦΙΤΣΙ με πίνακες των ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ, ΡΑΦΑΕΛ, ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΟ και ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ. Αμέσως μετά αναχώρηση για την περιοχή της δυτικής ΤΟΣΚΑΝΗΣ και η πόλη της ΠΙΖΑΣ, για να γνωρίσουμε τον πασίγνωστο ομώνυμο πύργο, που είναι ένα από τα κτίρια που υψώνονται στον κήπο της "αυλής των θαυμάτων". Ακολουθεί επίσκεψη στο ΝΤΟΥΟΜΟ και το ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙ. Επιστροφή το απόγευμα στη ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.


 
5Η ΗΜΕΡΑ, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - SAN GIMIGNANO - ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ: 

Μετά το πρωινό αποχαιρετάμε τη ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ και αναχωρούμε, με ενδιάμεσες στάσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε αρκετά αξιοθέατα, για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη ΡΩΜΗ. Ξεκινάμε με το "ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ του ΜΕΣΑΙΩΝΑ", τη γραφική κωμόπολη SAN GIMIGNANO. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Υπήρξε τόπος υποδοχής και ανάπαυσης των προσκυνητών, κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους, από την βόρεια Ευρώπη προς τη Ρώμη. Η πόλη των όμορφων πύργων, είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί πύργοι του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται οι 14. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική ΣΙΕΝΑ, με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και εκκλησίες, μαυρισμένες από το χρόνο, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στερεούς πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη Πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης που πλαισιώνεται από το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Αργά το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στη ΡΩΜΗ, δείπνο, διανυκτέρευση.


 
6Η ΗΜΕΡΑ, ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ: 

Ξενάγηση στην «ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ». Από το ΒΑΤΙΚΑΝΟ, την ΠΛΑΤΕΙΑ και τη μεγαλόπρεπη Βασιλική του ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ξεκινά η επίσκεψη μας για να συνεχίσουμε με την ΠΙΑΤΣΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑ όπου δεσπόζει το μνημείο του ΒΙΤΟΡΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΕ, το λόφο του ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ, την ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, την ΑΨΙΔΑ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, το ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορείτε να επιλέξετε, μια επίσκεψη στα Μουσεία Βατικανού ή περιπάτους στην κοσμοπολίτικη VIA VENETO και στο ονομαστό συντριβάνι της ΦΟΝΤΑΝΑ ΝΤΙ ΤΡΕΒΙ καθώς επίσης και στον εμπορικό δρόμο VIA DEL' CORSO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ακολουθεί προαιρετικά, βραδινή βόλτα για να απολαύσουμε και φωτισμένη τη γοητευτική πρωτεύουσα της Ιταλίας, διανυκτέρευση.


 
7Η ΗΜΕΡΑ, ΡΩΜΗ - ΑΝΚΟΝΑ: 

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ, όπου το μεσημέρι θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο, απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.


 
8Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ: 

'Αφιξη στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Start your journey