ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΑΛΣΑΤΙΑ

ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΑΛΣΑΤΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

13/4 ● 1/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
495
αναλυτικά

Γερμανία

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη – Χαιδελβέργη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Φρανκφούρτη με την LUFTHANSA. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη που εκτός από έδρα του Χρηματιστηρίου, τραπεζών και πολιτιστικό κέντρο της Γερμανίας θεωρείται δίκαια το “Μανχάταν” του Μάιντ. Λίγος χρόνος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil και στη συνέχεια για τη Χαιδελβέργη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας CROWNE PLAZA 4* sup. (www.crowneplazaheidelberg.de )

 

2η μέρα: Χαιδελβέργη – ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη ξενάγηση πόλης . Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με το παλιό Πανεπιστήμιο και την εκκλησία Αγ. Πνεύματος. Θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική & την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Μετά το τέλος της περιήγησης μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το επιβλητικό Schloss (κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε την πόλη και το ποταμό πανοραμικά, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε στο τεράστιο πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπστράσε (1600 μ.) που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας, αγαπητός από τον γυναικείο πληθυσμό αφού είναι γεμάτος από καταστήματα.

 

3η μέρα: στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού λίμνη Τίτιζε - καταρράκτες & Triberg – Στρασβούργο

Πρόγευμα & προορισμός μας ο Μέλανας Δρυμός. Πρώτη μας στάση το Φράιμπουργκ από τις γνωστότερες & πλέον φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, όπου & θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού δάσους, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό, που είναι γεμάτος με ψηλά κωνοφόρα δέντρα & ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Το οδοιπορικό θα καταλήξει αρχικά στην “πνιγμένη” στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στη συνέχεια στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας στην περιοχή Τρίμπεργκ. Τέλος αναχώρηση για το Στρασβούργο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup. (www.hilton.com ).

 

4η μέρα: Στρασβούργο … δρόμος του κρασιού Εγκισέμ Κολμάρ & Ρίκβιρ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Eguisheim. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στη καρδιά της Αλσατίας, θα φτάσουμε στην γοητευτική πόλη του Κολμάρ, που είναι πλούσια σε μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, και για την περίφημη Μικρή Βενετία. Τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Ρίκβιρ Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο Στρασβούργο όπου θα περιηγηθούμε. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της Notre Dame με ύψος 142μ., αλλά & το εντυπωσιακό Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περπατήσουμε στην γνωστή κουκλίστικη “Μικρή Γαλλία” με τα ξύλινα σπιτάκια

 

5η μέρα: Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν – Φρανκφούρτη

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν. Η ξακουστή αυτή λουτρόπολη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά & το Καζίνο, κτίριο “κόσμημα” της πόλης, με τους ολάνθιστους κήπους & τον ποταμό Όος που την διαρρέει. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. 

Πτήσεις:

Start your journey