ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΑΛΣΑΤΙΑ (ΠΑΣΧΑ 2018)

ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΑΛΣΑΤΙΑ (ΠΑΣΧΑ 2018)

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

5/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
455
αναλυτικά

Γαλλία

Φρανκφούρτη - Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού - Εγκισέμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ - Φράιμπουργκ - Λίμνη Τίτιζεε - Καταρράκτες Τρίμπεργκ - Χαϊδελβέργη
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA για Φρανκφούρτη. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τους ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει, γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά και το ιστορικό Καζίνο, το κτίριο-κόσμημα της πόλης. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* sup. (www.hilton.com).

 

2η μέρα: Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρίκβιρ - Στρασβούργο (Ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα ερείπια των τριών κάστρων του και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρίκβιρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα. Επιστροφή και περιήγηση στο Στρασβούργο, όπου θα δούμε τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame και το εντυπωσιακό Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία - το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργο με τα ξύλινα σπιτάκια, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

3η μέρα: Στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ - Χαϊδελβέργη

Σήμερα θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και χωριά με ξύλινα κουκλίστικα σαλέ του περίφημου Μέλανα Δρυμού. Πρώτη μας στάση το Φράιμπουργκ, από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, στην οποία θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ ου και η ονομασία), φθάνουμε στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και καταλήγουμε στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), στην περιοχή του Τρίμπεργκ. Αναχώρηση για Χαιδελβέργη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 4* sup. (www.crowneplazaheidelberg.de)

 

4η μέρα: Χαϊδελβέργη (Ξενάγηση)

Σήμερα θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με το παλιό Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβείτε στο επιβλητικό Schloss (Κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη και τον ποταμό Νέκαρ που τη διασχίζει, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε επίσης στον εμπορικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπτστράσσε (Haupstrasse), που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας (1.600 μέτρα).

 

5η μέρα: Χαϊδελβέργη - Φρανκφούρτη - Αθήνα  

Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, που εκτός από έδρα του Χρηματιστηρίου θεωρείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιν. Λίγος χρόνος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil που είναι η χαρά του shopping. Το απόγευμα μεταφορά  στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ:

Start your journey