Μεγάλο Μαρόκο με Ταγγέρη

Μεγάλο Μαρόκο με Ταγγέρη

Γιατι να πάτε: 
Από τη δυτικόμορφη μεγαλούπολη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα, ξεκινάει ένα οδοιπορικό εξερεύνησης της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας στα δυτικά της Σαχάρας, που τη βρέχουν η Μεσόγειος και ο Ατλαντικός. Επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα Ραμπάτ, τη θρυλική Ταγγέρη, την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, την αυτοκράτειρα των πόλεων και μία από τις παλαιότερες μεσαιωνικές πόλεις του αραβικού κόσμου, τη Φεζ, χωριά όπως το Μιντέλτ στις παρυφές του Μέσου Ατλάντα, την Ερασιντία στη σαχαριανή πλευρά του Άτλαντα, την Τινερχίρ με μία από τις ομορφότερες οάσεις του Νότου που καταλήγει στο Φαράγγι του Τόντρα, τη γραφική Ουαρζαζάτ, την οχυρωμένη Εσαουίρα στις ακτές του Ατλαντικού και φυσικά την πόλη των παραμυθιών, το Μαρακές.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

23/12 ● 24/12 ● 27/12 ● 2/1

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1059
αναλυτικά

Μαρόκο

Μαρακές, Πλήρης γύρος του Νότου, οάσεις, κάσμπες, Οροσειρά Άτλαντα, Κοιλάδα Νταντές,Φαράγγι Τόντρα, Σαχάρα
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη δυτικόμορφη μεγαλούπολη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και μεταφορά στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ

Τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Ατλάντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η πρωτεύουσα του Νότου και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Αν το πράσινο είναι το χρώμα της Φεζ και το άσπρο του Ραμπάτ, το κόκκινο είναι το χρώμα του Μαρακές. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ, το μιναρέ Κουτούμπια και τους τάφους των Saadi. Θα επισκεφτούμε τα σουκ με τον μεντρεσέ Μπεν Γιουσούφ -τη μεγαλύτερη κορανική σχολή στο Μαγκρέμπ- και φυσικά τη θρυλική κεντρική πλατεία Τζαμάα Ελ Φνα, με τους πολυάριθμους μικροπωλητές, τους γητευτές των φιδιών, τους ζογκλέρ, τους παραμυθάδες, τους φαρμακοτρίφτες κ.ά. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα μεταβούμε -όσοι το επιθυμείτε- για ένα ποτό στο διάσημο Chez Ali, για να παρακολουθήσουμε το Φολκλορικό Fantasia Show. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ

Ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσαουίρα. Στην περιοχή της Εσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Επιστροφή στο Μαρακές. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΣΚΟΥΡΑ - ΕΛ ΚΕΛΑΑ ΜΑΓΚΟΥΝΑ - ΜΠΟΥΛΜΑΝ - ΝΤΑΝΤΕΣ

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση την Οροσειρά του Ατλάντα και την Κοιλάδα Νταντές. Ο δρόμος αυτός ενώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά χωριά της βορινής πλευράς και διασχίζει την περιοχή της φυλής των Γκλάουα. Η διαδρομή στο Φαράγγι Τιζίν Τίτσκα φτάνει σε υψόμετρο 2.260 μέτρων. Θα περάσουμε από πόλεις-χωριά, θα δούμε κάσμπες - οχυρά και σταθμούς για τα καραβάνια και θα συναντήσουμε πωλητές ημιπολύτιμων λίθων και απολιθωμάτων από τα βουνά. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το Άιτ Μπεν Χαντού -χωριό προστατευόμενο από την UNESCO- με χαρακτηριστικές κάσμπες, όπου γυρίστηκαν και πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Η διαδρομή από το οροπέδιο και την «Πύλη του μεγάλου Νότου» είναι εντυπωσιακή. Λίγο έξω από την είσοδο της πόλης σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, που ιδρύθηκε από τους Γάλλους λεγεωνάριους το 1920, υπήρχε μία βάση στρατιωτικής μονάδας, όπου σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο στα οποία έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες και μπορείτε να τα επισκεφτείτε προαιρετικά (Studio Atlas). Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, που εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου. Επίσκεψη στην πόλη. Στη συνέχεια προχωράμε ανατολικά κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Νταντές και της ομώνυμης κοιλάδας σε μια διαδρομή ανάμεσα στα φαράγγια και στις οάσεις όπου θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς στην κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα», μεταξύ των οποίων η Σκούρα, η Ελ Κελάα Μαγκνούν και η Μπουλμάν ντι Νταντές. Η διαδρομή αυτή από την Ουαρζαζάτ είναι πανέμορφη, καθώς διασχίζουμε την Κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο Τζεμπέλ Ζαχρό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Κοιλάδα Νταντές. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΝΤΕΣ - ΤΙΝΕΡΧΙΡ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΝΤΡΑ - ΕΡΦΟΥΝΤ - ΜΕΡΤΖΟΥΓΚΑ

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση την Τινερχίρ - μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη χτισμένη γύρω από λόφους, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες οάσεις του Νότου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι του Τόντρα. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τις απότομες, βραχώδεις πλαγιές του. Συνεχίζουμε για την Ερφούντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για τη σημερινή ημέρα το Versus έχει οργανώσει μια διαφορετική εκδρομή. Άλλη μια προσφορά του γραφείου μας, που συνήθως δίνεται προαιρετική με το ανάλογο κόστος. Με ειδικά jeep θα διασχίσουμε τη βραχώδη έρημο και θα μεταφερθούμε στους ψηλούς αμμόλοφους της Μερτζούκα. Εδώ, η περιήγηση - άνοδος γίνεται πλέον με τα πόδια ή με καμήλες (προαιρετικά)  για μία μαγευτική πανοραμική άποψη της ανατολής ή της δύσης του ηλίου*. Βρισκόμαστε ακριβώς στην είσοδο της απέραντης ερήμου και θα δούμε πώς ο ήλιος χρωματίζει τους αμμόλοφους και τις οάσεις που απλώνονται μπροστά μας. Μια εμπειρία ζωής! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

*Σημείωση: Η εκδρομή αυτή πιθανόν να γίνει την επόμενη ημέρα, με την ανατολή του ήλιου (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια).

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΕΡΦΟΥΝΤ - ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ - ΜΙΝΤΕΛΤ - ΙΦΡΑΝ - ΦΕΖ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φεζ. Στη διαδορμή μας θα δούμε την Ερασιντία (η παλιά Ksar el Souk - οχυρό των Γάλλων λεγεωνάριων) στη σαχαριανή πλευρά του Άτλαντα κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. Στη συνέχεια περνάμε από τη Μιντέλτ -ένα χαρακτηριστικό χωριό στις παρυφές του Μέσου Ατλάντα- και το Ιφράν, όπου θα εκπλαγείτε αντικρίζοντας ένα ελβετικό χωριό με το χιονοδρομικό κέντρο του σε μια διαδρομή κατάφυτη από κέδρους και εντυπωσιακά τοπία. Άφιξη στη Φεζ αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη Φεζ. Αν εξαιρέσει κανείς πως γύρω από το ιστορικό κέντρο έχει απλωθεί μία σύγχρονη πόλη, η Φεζ είναι η καρδιά του Μαρόκου, το πολιτιστικό και θρησκευτικό του κέντρο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε τη Μεντίνα, που από το 1981 έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί με τη Δαμασκό, το Κάιρο και το Μαρακές είναι από τις παλαιότερες μεσαιωνικές πόλεις του αραβικού κόσμου. Εδώ θα γνωρίσουμε το Τέμενος Καραουίν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, το μεντρεσέ Μπου Αϊνάνια, το σιντριβάνι Νεζαρίν, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, την εβραϊκή συνοικία Ελ Μελάχ, το ανάκτορο του Χασάν Β΄ κ.ά. Ακόμη θα δούμε τα παλιά βυρσοδεψεία - βαφεία, καθώς και το παζάρι που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Τέλος, μία βόλτα στη νέα πόλη της Φεζ και από εκεί στο ξενοδοχείο μας, θα μας προσγειώσει στο σύγχρονο κόσμο. Η Φεζ είναι ιδανική για φωτογράφηση αλλά και για αγορές. Επωφεληθείτε από το ελεύθερο απόγευμά σας για ακόμα μία βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ - ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρωινή αναχώρηση προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα ερείπια από το Παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις «Βερσαλλίες του Μαρόκου» με τα μεγαλόπρεπα τείχη, τις αυλές με τα σιντριβάνια, την επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζουμε βόρεια προς τη Μεσόγειο, περνώντας από την υπέροχη Σεφσαουέν, για τον τελικό προορισμό μας τη θρυλική Ταγγέρη. Η πόλη αυτή κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Βάνδαλους, τους Άραβες, καθώς και από αποικιακές δυνάμεις όπως Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα είναι μία κοσμοπολίτικη πολιτεία που μαγεύει τον επισκέπτη και του φέρνει στο μυαλό σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΓΓΕΡΗ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πρωινή ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκ της Ταγγέρης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό την ήρεμη παραθαλάσσια πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, μέσα από τα τείχη της οποίας κρύβεται μία μοντέρνα πόλη, με πολλά σημεία να μιλούν για το παρελθόν της. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το παλιό φρούριο Oudaya Kasbah, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε’, το τζαμί με τον πύργο του Χασάν και τις κεντρικές λεωφόρους με τις πρεσβείες. κ.ά. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε για την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινή πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε’, το Βασιλικό Παλάτι, την κεντρική αγορά, θα περάσουμε έξω από το Τζαμί του βασιλιά Χασάν Β’ (στάση για φωτογραφία, είσοδος προαιρετική), τις συνοικίες Ανφά και Κορνίς με τα ωραία κτίρια και τα πολλά cafés. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Ενίοτε το πρόγραμμα εκτελείται και με αντίστροφη φορά, ανάλογα με τις πτήσεις

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 •   Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* lux, 5* η kasbar.
 •   Ημιδιατροφή καθημερινά.
 •   Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 •   Οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
 •   Το Fantasia Show με ποτό.
 •   Η εκδρομή με jeep 4X4 στους αμμόλοφους της Μερτζούγκα με την ανατολή ή τη δύση του ηλίου.
 •   Η ειδική εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσαουίρα.
 •   Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
 •   Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 •   Φιλοδωρήματα (30 €).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 350 €

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Τα ξενοδοχεία 5* στο Μαρόκο δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματική τους κατηγοριοποίηση και στα διεθνή standards. Συμβαίνει πολλές φορές στο Μαρόκο ένα ξενοδοχείο 4* superior να είναι πολύ καλύτερο από ξενοδοχεία 5*. Έτσι το Versus Travel κάνει  προσπάθεια επιλογής ξενοδοχείων με δικά του κριτήρια πραγματικής ποιότητας, δοκιμασμένα, που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικες.
 •  Η αναχώρηση 24/12 περιλαμβάνει το εορταστικό δέιπνο την παραμονή της πρωτοχρονιάτικο.

 

Start your journey